„Orice convingere este o închisoare.”
Swinging-ul a devenit şi în România subiect senzaţional şi scandalos pentru tabloide şi prin intermediul acestora a ajuns pe buzele tuturor, a intrat în cotidian. Însă câţi ştiu de fapt despre ce este vorba?
În primul rând cred că merită lămurit conceptul tabuurilor.
Tabuurile sunt bariere impuse individului din exterior. Astfel aceste limitări sunt menite să inhibe şi să limiteze căutările individului, dezvoltarea acestuia. „Crede şi nu cerceta” este un apel pentru supunere. Cred că individul poate să-şi determine singur limitele ci nu să se conformeze anumitor standarde impuse. „Orice convingere este o închisoare.” – spunea Friedrich Nietzsche, extrapolând spusele lui, orice tabu este o închisoare. Nu propovăduiesc desfrâul ci spun că experimentele sunt benefice şi omul trebuie lăsat liber să încerce, să se manifeste, să se cunoască pe sine şi pe cei din jurul său. Să fie o flacără ci nu o umbră. Omul – fiind matur – are dreptul să se joace.
Însă, cum a spus-o Francois Rabelais: Nimic din ce este omenesc nu este rușinos… 🙂
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=RTiyLuZOs1A]
Swingingul: colac de salvare sau piatră de moară?
În spatele fiecărui bărbat puternic stă o femeie puternică. Este un (alt) dicton în care le place bărbaţilor să se ascundă. 🙂 Derogă doar aparent puterea în mâna femeilor, în fapt plasează doar responsabilitatea.
Una din problemele cheie în relaţiile sexuale dintre bărbaţi şi femei consider că este abordarea bărbaţilor de a vedea în femeie „obiectul dorinţei”, mijlocul de-aşi satisface poftele, de a pune în practică fanteziile sexuale ci prea rar este privită femeia ca un partener cel puţin egal, aproape niciodată nu este femeia lider. (Un exemplu de acest fel și o discuție interesantă pe marginea subiectului am găsit pe forumul Kudika)
De la acest fapt nu face excepţie (din păcate) nici swinging-ul, ideea, sugestia de a experimenta în această direcţie vine predominant de la bărbaţi şi femeile în general – dacă – acceptă, o fac cum s-ar spune cu jumătate de gură, din teama de a nu-şi pierde partenerul, din aşa zisa „obligaţie conjugală”, rar din curiozitate şi foarte rar iniţiativa vine de la ele.
Am putea discuta – mult şi bine – despre natura de „vânător” a bărbatului, despre motivele pentru care aceştia „se plictisesc” şi sunt în căutare, sunt tentaţi (mereu) de ceva nou.
O întrebare mult mai interesantă (şi justificată) ar fi dacă natura omului este monogamă sau acest concept este unul impus şi împământenit contrar naturii, al firii?
Criza – deriva – cuplului modern are multe rădăcini. „Vina” nu e niciodată a unei singure părţi şi uităm cu uşurinţă frustrările, obsesiile şi nu în ultimul rând dorințele, fanteziile – uneori bine ascunse – pe care fiecare dintre parteneri le aduce cu el în cuplu. „Medicamentul” şi în acest caz este o comunicare fluentă, sinceră, deschisă, multivalentă. Pare atât de simplu, dar ştim cu toţii că în realitate – în practică – este al naibii de dificil!
Un swinging reuşit fără o bună comunicare este imposibil.
Însă swinging-ul nu este soluţia pentru rezolvarea eventualelor probleme de cuplu şi evident, nici al celor personale. La fel cum swinging-ul nu reprezintă o rezolvare nici pentru cei singuri (în general bărbați) care nu reușesc să-și găsească partener(i) în mod tradițional.
Cred că pentru swinging este nevoie de o stare de spirit bună (pozitivă), de un cuplu echilibrat și deschis, de dorința de a exploata posibilități noi care în doi nu pot fi realizate, este necesar apetitul de „joacă”.
O relație în impas, frustrările sau eventualele incompetențe nu pot fi „vindecate” prin swinging.
Pe de altă parte o „amorțeală” survenită inevitabil în cadrul unui cuplu cu ceva durată de existență poate fi surmontată de swinging, poate „reaprinde focul” și evident aduce experiențe noi, incitante partenerilor. Mulți oameni se excită de exemplu numai la gândul de a face sex în fața altor persoane sau în compania altor cupluri. Astfel swingul poate avea valențe terapeutice însă rămân la părerea că cele mai importante argumente pro sunt: o viață socială mai intensă și evitarea monotoniei, încercarea unor experiențe noi alături de partener ci nu separat, depășirea unor inhibiții, creșterea încrederii în sine și nu în ultimul rând explorarea unor posibilități mult mai largi, deschiderea unor noi orizonturi, dar prin păstrarea, consolidarea cuplului.
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=-oaHHrNQVrg]
Potrivit unui sondaj realizat on-line, peste 70% dintre persoanele practicante ale acestui stil de viaţă au afirmat că swingul le-a schimbat căsnicia în bine, iar numai 6% au vorbit despre înrăutăţirea relaţiei principalul motiv fiind gelozia.
Dar… gelozia este un agregat nefericit al iubirii. Cum frica este partea ascunsă a geloziei.
În swinging nici gelozia, nici egoismul, nici „spiritul competitiv” nu-și au locul. Starea bună de spirit, încrederea în sine și în partener, lejeritatea și deschiderea sunt caracteristicile ce trebuie să definească orice doritor de experiență în swinging.
Ce este swingingul.
De cele mai multe ori se vorbește despre „un mod de viață”, „sex social distractiv”, eventual o terapie (de cuplu sau grup) curajoasă. Prin swinging se poate revigora o relație intrată în stagnare, monotonie, este o calea către experiențe noi, ineditete, șansa de a explora și de a ne „juca”, a aduce nuanțe, pete de culoare noi.
Am întâlnit și definiția de „iubire cu împrumut” ce se referă la forma de „full swap” (schimb total) de parteneri între două cupluri. În acest caz se practică „closed swing”, formă în care partenerii se schimbă, însă fac sex în încaperi separate. Adepții acestei forme susțin că avantajul acestui mod de swinging asigură experiențe mai intime, unde partenerii se pot simți în libertate, nu se simt urmariți și astfel pot savura din plin clipele de plăcere. În „open swing” partenerii se schimbă și fac sex în aceeași încăpere sau chiar în același pat astfel partenerii se pot privi sau chiar atinge, se pot face diverse încrucișări, orgii. Această formă este considerată de cei mai mulți ca modalitatea de împlinire totală a dorințelor și fanteziilor sexuale, oferă posibilitatea unor explorări nelimitate.
În forma de „soft swinging” , partenerii doar se ating, se mângâie, poate să includă și preludiu cu partenerii încrucișati, uneori se merge până la sex oral, dar nu se ajunge niciodată la penetrare. Este forma cea mai recomandată pentru a debuta în swinging.
Se practică și „soft swinging-ul” în care două (sau mai multe) cupluri fac sex împreună, dar fără a interacționa cu celelalte cupluri și în final avem „sexul în grup” în care interacționează toți participanții.
Swingingul înseamnă practic o relație sexuală între un cuplu și încă un partener (3 some sau menaj a trois) , două cupluri, un grup restrâns de cupluri sau (mai rar) un număr mare de cupluri și adevărate orgii sexuale.
Sunt cupluri, grupuri de swinging închise, cu aceiași parteneri/participanți constant și sunt practicanți ai swingingului liberi care schimbă cuplurile, partenerii sau fac parte din mai multe grupuri. Sunt și petreceri private sau organizate de Cluburile de Swingeri „on- premises” care sunt de multe ori orgii în care mulți dintre participanți nu se cunosc în prealabil.
Ca în orice, este indicat să începem explorarea pas cu pas, aruncatul direct în „apa adâncă” (sexul în grup sau full swap-ul) nu este modalitatea cea mai indicată de pornire, dar și acest lucru diferă de la cuplu la cuplu, ca în orice legat de universul uman complex și divers, nu există reguli.
Regula de aur a swingingului.
Totuși există o regulă: nu înseamnă nu. Este o regulă simplă, de bun simț, general valabilă, dar esențială. O explicație detaliată, dar și alte informații utile am găsit pe Ro-Swingers.com, cei interesați de swinging merită să acceseze link-ul.
Cuplurile, grupurile implicate în swinging își stabilesc propriile reguli care pot fi de la „fără oral”sau „fără anal” până la „fără durere”. De comun acord regulile pot fi schimbate ulterior în funcție de fanteziile, dorințele celor implicați însă este recomandat să se plece de la un set stabilit de comun acord de la bun început.
De la curiozitate la experiență
Dacă un cuplu cochetează cu ideea de a încerca „și altceva”, de comun acord optează pentru o experiență swinging, încep tatonările.
Deja și în România sunt multe site-uri dedicate, dar anunțuri date de cupluri sunt și pe site-urile de dating.
Pe Ro-Swingers.com varianta de membru STANDARD este gratuită iar pentru a devenii membru PREMIUM se plătește o taxă de 6 Euro pe lună sau 65 de Euro pe an.
Un alt site dedicat este Vip Swinging Club unde taxa de înscriere este de 9 Euro și un site asemănător este și Hotswingers.ro care are și o pagină de blog: Swing Plăcut.com.
Mai sunt Swingingclub.ro, Swinger-club.ro, etc.
Sunt și cluburi regionale cum este de exemplu Pleasure Dome-ul din Arad (și blog-ul oficial Pleasuredome).
Siteuri unde mai găsiți astfel de anunțuri sunt Ro Sex Conect, Plăcere.ro, etc, dar și pe unele din site-urile cu anunțuri clasificate cum este și Link Mag.ro, Oonic.com și cei care caută așa ceva cu siguranță găsesc suficiente pagini cu anunțuri. Grupuri de swingeri sunt și pe paginile unor site-uri de socializare cum este și Netlog-ul de exemplu.
Numărul destul de mare de anunțuri dovedește un interes sporit și în creștere pentru fenomen.
S-a înființat și Prima Asociație Oficială a Swingerilor din România.
(Am încercat să contactez câțiva administratori al unora din aceste site-uri în dorința de a afla direct de la sursă informații care consider că ar fi putut fi utile și de interes, dar din păcate nici unul din cei contactați n-a dorit să își expună opiniile, punctul de vedere. Consider oarecum ciudată atitudinea lor atâta timp cât swingingul în primul rând este o manifestare a spiritului liber și al deschiderii, pe de altă parte media este plină de articole denigratoare și intenția mea a fost tocmai de a lămurii, a clarifica anumite aspecte și a aduce în lumină adevăratul sens al swingingului.)
De aici pot începe căutările și tatonările.
Schimburile de scrisori (mail-uri), eventual fotografii, discuțiile pe Messenger, eventual prin utilizarea Web Cam-ului multe neplăceri sau neînțelegeri pot fi preîntâmpinate. Dacă doriți să dați un anunț contează formularea concisă și clară și ca la orice fel de anunț fotografia (fotografiile) alăturate atrag evident atenția.
Este o cale destul de anevoioasă, necesită multă răbdare (și tutun 😀 ), însă pare o etapă inevitabilă. Există varianta de a merge la un Club de Swinging, la un party, dar pentru începători, pentru cei mai timizi, această variantă produce de cele mai mult accentuarea inhibițiilor. Pentru cei determinați și îndrăzneți, există Club-uri de swinging, în București de exemplu prin intermediul site-ului Vip Swinging Club puteți participa la petreceri swinging organizate în fiecare zi. Programul este: luni-singuri, marți-cupluri, miercuri-mixte, joi-singuri, vineri-cupluri, sâmbăta-mixte, duminică-socializare și introducere în fenomenul swing. Locurile sunt limitate, taxa de party este de 150 lei/cuplu; 200 lei/bărbat singur; 50 lei/femeie singură. Rezervările se fac prin intermediul site-ului sau prin telefon (0763.287.044) și taxa se poate plăti doar prin bancă cu cel puțin 24 de ore înaintea rezervării locului. Sunt însă destul de mulți care din diferite motive țin la anonimatul lor și se feresc să participe la astfel de petreceri pentru a evita expunerea și eventuale situații stânjenitoare. Petrecerile pot fi și ele de două feluri: „off-premises”, adică petreceri la care diferite cupluri, parteneri doar fac cunoștință și cele „on- premises”, caz în care participanții și interacționează și se poate ajunge până la orgii.
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=iQ2XMIiD3Rs]
Schimbul de corespondență, discuțiile de pe Mess de cele mai multe ori nu duc nicăieri, destul de mulți rămân din diferite motive la această etapă de tatonare. Este oarecum firesc și explicabil: găsirea partenerului potrivit este dificil și la nivel individual, când implică un cuplu și o eventuală relația extinsă, lucrurile se complică în mod firesc, pe de altă parte de la simpla curiozitate la fapte totuși există o cale lungă (și anevoioasă).
„Confruntarea” față-n față este pasul următor, „test” la care de multe ori mai „pică” o serie de candidați.
Dacă totuși întâlnim un cuplu sau un partener care pare potrivit nu trebuie să ne grăbim să ne băgăm în pat cu el imediat.
Swingingul necesită socializare și o comunicare bună, graba de cele mai multe ori strică treaba.
Este important ca partenerii să se cunoască între ei și să se simtă bine. Ieșirile în oraș, la o cafea, o bere, un biliard, la un picknick. Interesele comune, dorințele, căutările apropiate pot fundamenta și o relație solidă. Astfel discuțiile generale treptat iau note intime mult mai firesc, natural și cursiv. Este important ca partenerii să convină asupra naturii relației, asupra setului de reguli care trebuie convenite de comun acord, este important mai ales în cazul începătorilor să discute deschis și în detaliu ceea ce își doresc, ce sunt dispuși să încerce și ce nu.
De aici întâlnirile se pot muta într-un cadru intim și poate începe „joaca”. Am spus „joaca” fiindcă este modalitatea, calea cea mai plăcută și confortabilă de a trece de la o relație de amiciție la una (mai) intimă. Se pot juca cărți pe dezbrăcate și pe mici „pedepse” cu tente sexuale, se poate viziona un film erotic împreună și se poate face un soft swinging. Asta evident și în funcție de ce au stabilit în prealabil partenerii. În cazul implicării a două cupluri, mereu există posibilitatea ca cineva să „rămână de căruță” și asta deobicei conduce la frustrări și implicit gelozie.
„Bărbații singuri să nu ne deranjeze”
Pentru a evita astfel de situații sunt importante discuțiile preliminare sau într-o primă fază cei curioși pot încerca un… menaj a trois. 🙂
Chiar dacă în general în swinging sunt implicate cupluri, sunt la mare căutare femeile singure, în special cu specificația „bi” și mult mai puțin bărbații singuri cu toate că aceștia din urmă predomină ca număr în paginile cu anunțuri. Fac o mică paranteză, ține de (ne)seriozitatea oamenilor, dar chiar și în cazul unor anunțuri ce sunt formulate în nume de cuplu, de multe ori se află doar bărbați singuri și din acest motiv de multe ori întâlnirile față-n față sau nu au loc niciodată sau se soldează cu dezamăgiri. Nu o dată apar situații în care la întâlnirea stabilită cu un cuplu apare doar un bărbat și auzim scuze gen „soția n-a putut să ajungă” sau „vine data viitoare”.
Dar revin aici la o idee expusă anterior, respectiv dictonul „în spatele fiecărui bărbat puternic stă o femeie puternică” și la faptul că de cele mai multe ori inițiatorii experiențelor de swinging în sânul cuplului sunt bărbații. Aceștia pe de o parte urmăresc satisfacerea propriilor fantezii – a face sex cu două femei de exemplu -, pe de altă parte nu sunt atât de deschiși pe cât pretind, nu sunt dispuși să-și împartă soția/iubita cu alt bărbat în schimb pretind ca aceasta să accepte și chiar să se bucure de prezența unei alte femei.
Pe de altă parte, foarte mulţi bărbaţi pretind (sau chiar sunt) însuraţi şi practică sau încearcă swingingul fără ştirea soţiei. Este o situaţie oarecum nefirească şi… neplăcută. Cum şi tentativa unora de a-şi introduce în pat cu soţia amanta sub formă de swinging este… nefericită.
Este interesant cum bisexualitatea feminină este considerată un atu în timp ce cea masculină este privită cu multă suspiciune la fel cum și lesbianismul pare mai acceptabil decât homosexualitatea.
Energia sexuală feminină chiar dacă se manifestă mai subtil este mult mai puternică decât cea masculină. În ciuda ipocriziei masculine, combinația de 2 bărbați și o femeie este mult mai firească și cred că femeile merită să se țină cont de dorințele lor și reușesc să controleze mult mai eficient situațiile delicate decât o fac bărbații. Și asta spre plăcerea și satisfacția tuturor.
N-am vrut decât să subliniez încă o dată rolul și importanța femeii și în swinging.
Nu dragostea ține doi oameni împreuna pe termen lung, ci respectul și reciprocitatea, capacitatea lor de a comunica și a-și oferii posibilitatea de auto-exprimare și oportunitatea de a se dezvolta și de a explora.
Swingingul aduce multă comunicare și deschidere într-o relație, multe cupluri admit că au devenit mai apropiați unul de celalălt după astfel de experiențe.
Reprimarea dorințelor, a fanteziilor, a spiritului de explorare și joacă conduce inevitabil la acumularea de tensiuni și frustrări și nu este nicidecum o dovadă de dragoste ci reflectă o lipsă de comunicare, de sinceritate și în ultimă instanță este o dovadă de lașitate. Toate acestea merită și trebuie împărțite cu partenerul tău și chiar și doar discuțiile pe marginea subiectelor sexuale, a fanteziilor, dorințelor pot aduce o îmbunătățire a oricărei relații. O discuție despre swinging cu partenerul și cu alți oameni, alte cupluri sau o experiență „soft swinging” poate extinde cunoștințele noastre nu doar despre propria noastră sexualitate, dar și despre cea a partenerului nostru, nu doar în plan fizic ci și emoțional.
Pentru a experimenta swingingul NU trebuie să-ți convingi partenerul să o facă ci trebuie să discuți cu el deschis despre fanteziile tale, despre fanteziile ei (lui) și despre ce și cum pot fi realizate. Împărtășirea acestor fantezii, comunicarea, sinceritatea sunt cheile principale ale unei bune relații și pot fi determinante și în pasul spre experiența de swinging.
Swingerii experimentați vorbesc despre două aspecte distincte: partenerul de viață și partenerul de joacă. Astfel am revenit și subliniez încă o dată acest aspect, această nevoie firească de joacă a omului atât de evidentă în cazul swingingului și nu identificarea swingingului cu ideea de orgie.
De la „Dilige et quod vis fac” la „Fait ce que voudras”
Dacă facem abstracţie – pentru moment – de cultura orientală şi ne rezumăm strict la cea occidentală, punctul de plecare al swinging-ului probabil îşi are rădăcinile în orgiile grecești și romane.
O abordare filozofică a iubirii o găsim la Sfântul Augustin: „Dilige et quod vis fac” – (Love, and do what you will – Iubeşte şi fă voia sa – „fă voia sa” în acest context fiind o referire directă la versul din „Tatăl Nostru”: „facă-se voia sa”.).
Unele secte creștine timpurii au luat sintagma „iubește-ți aproapele” mottamo, însă aceste interpretări au luat amploare mai ales în anii 60 odată cu înflorirea mișcării Hippie și cu răspândirea ideii de „dragoste liberă” (free love) și a unor sloganuri ca celebrul „make love not war” (faceți dragoste nu război).
Astfel a apărut conceptul de „polyamory” („poly” din grecescul multiplu sau mai mulți iar „amory” din latinescul „amor”, adică iubire, dragoste). Polyamory nu trebuie confundat cu poligamia. Unele grupuri Polyamory sunt afiliate și la grupuri de Swinging, dar nu toți adepții Polyamory-ei sunt și swingeri.
O astfel de sectă destul de cunoscută a ajuns și în România, este vorba despre „Copiii Domnului” (The Family International original numiți Children Of God, apoi transformați în Family Of Love, Family ca în prezent să ajungă la denumirea curentă), sectă ce a stârnit destul de multe controverse încă de la înființarea ei de către David Berg în 1968.
Ca și în cazul swinging-ului mulți contestă ideea și valorile conceptului de Polyamory argumentând că pe de o parte nu poți iubii (egal) mai multe persoane, pe de altă parte împărțind iubirea în mai multe direcții, valoarea (și intensitatea) ei scade.
Evident pot fi aduse multe argumente atât pro cât și contra, dar la capătul oricăror discuții teoretice, ideologice, teologice sau filozofice este individul și dorința, alegerea personală a fiecăruia, alegere care trebuie respectată.
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=jKt1A3Okvgo&feature=fvw]
Există şi o altă abordare, mistică, ce ne conduce înapoi în secolul XVI.
Unul din primele nume cunoscute şi de care se leagă termenul de swinging, respectic swap (schimb) este alchimistul, matematicianul, fizicianul, ocultistul astronomul şi astrologul John Dee (1527–1608). Acesta este cunoscut în primul rând pentru organizarea unuia din cele mai vaste biblioteci din Anglia și Europa acelor vremuri, dar și pentru că a fost sfătuitorul unor personaje de rang foarte înalt ca regina Elizabeth I, miniștrii Francis Walsingham și William Cecil și a unor nobili ca Sir Philip Sidney, Robert Dudley, Edward Dyer și Sir Christopher Hatton.
În 1582 Dee îl cunoaște pe Edward Kelley (devenit cunoscut sub psudonimul Edward Talbot) pe care îl place, apreciază și-l ia ca ucenic. În 1587 în timpul unei conferințe spirituale în Bohemia, Kelly îi spune lui Dee că un înger cu numele de Uriel i-a poruncit ca ei să-și împartă soțiile, acest fapt fiind unul din primele date confirmate ce se referă la un „full swap”.
Chiar dacă cazul lui John Dee este probabil cel mai celebru și cunoscut, astfel de schimburi, împărțiri de parteneri în lumea alchimiștilor și misticilor erau destul de frecvente și răspândite în secolul XVII prin Europa.
Dar nu doar Ocultiștii, Magicienii erau interesați în explorarea și utilizarea energiei sexuale și a sexualității, aristocrația din Europa, departe de ochii lumii organizau regulat petreceri cu circuit închis transformate în orgii.
În secolul XVIII îl avem pe liderul spiritual evreu, Jacob Frank, fondatorul mișcării căreia i-a dat și numele, Frankismul. Acesta contrar tradiției evreiești accepta Noul Testament, propovăduia iluminarea, „purificarea prin transgregare” și în ceremonialurile sale au inclus și schimbul de parteneri.
Tot în secolul XVIII avem și faimosul „Hellfire Club” din Anglia şi Irlanda, cunoscut şi sub numele de „Order of the Friars of St. Francis of Wycombe”, o societate cu circuit închis pentru „persoane de calitate” (din înalta societate) şi se presupune că ar fi fost o formă organizată de swinger club într-o manta mistic-religioasă.
Original înfiinţat de Philip Wharton, Duce de Wharton, societatea a fost dezvoltată ulterior de Francis Dashwood. Este greu de spus câtă substanţă religioasă a avut organizaţia sau/şi cât a fost o formă organizată de orgii bahice şi sexuale.
Moto-ul inscripţionat la intrare „Fait ce que voudras” (Fă ce vei) de la abaţia Medmenham, locul întâlnirilor grupului condus de Dashwood, se regăseşte şi în filozofia (religia) lui Aleister Crowley: Thelma. Thelma este un cuvânt grecesc, verb ce înseamnă a vrea, a dori şi este integrată în aceeaşi idee: „Do what thou wilt shall be the whole of the Law. … Love is the law, love under will” (traducere aproximativă: Fă ceea ce vrei trebuie să fie Legea întreagă. … Dragostea este legea, dragostea voinţei.”) Acest cuvânt „thelma” este în fapt acel „voia” din „facă-se voia sa” de care pomeneam la început legat de Sfântul Augustin.
Crowley este la fel de celebru pentru scrierile, lucrările sale cât şi pentru controversele sale, personalitatea sa excentrică. Interesul său pentru misticismul Oriental și în special pentru Tantra, implementarea acestor ritualuri sexuale în propriul său sistem spiritual i-au adus multe critici la vremea aceea.
În cartea sa „The Book of Lies” (Cartea Minciunilor) publicată în 1912, Crowley în stilul său caracteristic codificat/criptat, expune și ritualuri, tehnici ce implică folosirea energiei sexuale, fapt ce-i atrage în primă fază furia lui Theodor Reuss, la aceea vreme liderul O.T.O. (Ordo Templi Orientis), ulterior însă lucrurile se clarifică și Crowley este inițiat în gradul zece (X°) al ordinului și are un aport major în reorganizarea gradelor și introducerea, inițierea unor noi tehnici și ritualuri.
Trebuie precizat însă faptul că folosirea energiei sexuale după metode împrumutate din Tantra (și mai cu seamă din ramura Vamachara) implică ritualuri sexuale în care sexul nu este o cale de obținerea plăcerilor ci mai cu seamă orgasmul este folosit ca unealtă Magică pentru înfăptuirea unor lucrări Magice. Multe din aceste tehnici sunt menite să întârzie orgasmul, mai mult se recomandă evitarea orgasmului pentru perioade lungi de timp (săptămâni, luni, chiar ani) ca atunci când el are loc – în cadrul ritualului – puterea ei să fie mult sporită.
Cu toate acestea practicile „neortodoxe” promovate de Carl Kellner, Aleister Crowley, Theodor Reuss și alți Magicieni au stârnit multe bârfe, scandaluri și controverse, „opinia publică” și media de atunci – ca și acum – evidențiând exclusiv latura senzațională a acestor căutări și a ignorat cu desăvârșire adevăratul sens, latura spirituală.
În secolul XX referiri la fenomenul de „swap” se găsesc predominant în contextul militar unde soldații și-ar fi împărțit soțiile în spiritul camaraderiei însă cel puțin în timpul celui de al doilea Război Mondial fenomenul i-a amploare și se extinde.
Au fost destul de răspândite așa numitele „petrecerile la cheie” la care perechile sosite la petrecere își depuneau cheia de la locuință într-un bol, iar la plecare fiecare femeie alegea o cheie și avea apoi o aventură cu bărbatul care o deținea.
Prima organizație oficială înființată în 1963 a fost Sexual Freedom League în California.
Datorită așa zisei „revoluții sexuale” din anii 60, a mișcării Hippie, swingingul s-a răspândit vertiginos nu doar în America ci și în Europa iar după căderea Zidului de la Berlin s-a extins și în Europa de Est.
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=39Csi9PEncI]
Swingingul necesită un anumit grad de cultură, civilizație, maturitate și sensibilitate ca să nu pomenesc de elementarul bun simț, nu are ce căuta în paginile tabloidelor, nu este un subiect de scandal ci o opțiune privată iar oamenii au dreptul atât la intimitate cât și la propria lor sexualitate.
mda, nu cred ca swinging-ul reuseste sa consolideze o relatie , inseamna ca ceva oricum e lipsa in ea daca e nevoie de asta , nu cred ca sexualitatea si manifestarea ei are legatura cu swinging-ul , doar fantezia sexuala poate. Raman la ideea ca sexul e pt doi .
pentru lu – cunosc oameni care n-ar mânca ciorbă de burtă pentru nimic în lume, dar asta nu-i face nici bolnavi, nici deviați, nici nebuni. 🙂 în final nu este atât de dificil să admitem că nu suntem la fel și că funcționăm diferit. 🙂
și asta nu este deloc rău. 🙂
N-a zis nimeni ca-s nebuni si nici la fel nu suntem, nu judec pe nimeni , e chestie de optiune dar asta nu insemna ca trebuie sa fie considerat si normal , gasind justificari anormalului o sa uitam in curand ce e normal, dar deja intram pe o alta discutie ce se poate extinde si in alte domenii.
pentru lu – niciodată n-am înțeles exact ce consideră societatea „normal” și după ce criterii se stabilește această normalitate… 🙂
este la fel de stupid ca și cum ai considera Biblia sursă istorică de încredere.
mereu intru pe teren alunecos și de fiecare dată constat că oamenii preferă „adevărul” confortabil/convenabil, acceptat măcar aparent de majoritate decât să gândească pentru sine. de aici și nevoia de conducători și așa sa ajuns și la îndobitocirea totală… apoi ne minunăm că nimic nu funcționează în societate, dar ignorăm faptul că noi impunem și acceptăm reguli tâmpite…
Rolul actului sexual în sine e doar cel de reproducere… cel puţin asta e concluzia mea.
Aproape de 3 ani am căutat răspunsuri care să-mi poate explica legătura dintre ceea ce simt şi ceea ce văd în realitate. Marea majoritate a oamenilor citesc Kama-Sutra pe ascuns sau, şi mai rău, se uită doar la poze! În fine… gradul de înţelegere depinde de nivelul de evoluţie…
Da, atît şi femeia cît şi bărbatul pot deveni ca nişte magneţi. Am avut parte de astfel de experienţe şi, crede-mă, pe de o parte au fost tare neplăcute… mai ales dacă partenerul refuză să accepte explicaţiile… aşa cum am spus mai sus: dincolo de poze e nimicul.
Îmi dai voie să mă folosesc de cuvintele tale? Fac asta pentru că sunt de acord cu ele… ” la început este atît de uşor să admitem că suntem diferiţi şi că funcţionăm la fel.” Am privit în ”oglindă” afirmaţia ta şi ea este mai mult decît explicativă. La început ne privim aşa cum scrie pe actul de naştere şi… la ce avem între pcioare… deci suntem EDUCAŢI să privim în mod dual.
Mai ai o ţîră de răbdare…
pentru Stănescu Monica – 🙂
ne naștem într-un fel (puri) și educația, moștenirea/tradițiile ne fac praf. majoritatea au nevoie de un „lider” care să le spună ce să facă, au nevoie de definiții, standarde, reguli și reglementări după care să trăiască, să știe ce este „bine”, ce este „rău”. despre unele lucruri realizăm că sunt false, altele nu le putem accepta, ne convine de minune… conformismul.
n-am făcut altceva decât am vorbit (încă o dată) liber despre un subiect etichetat tabu. îmi plac subiectele „fierbinți”, recunosc. 😛
nu mă grăbesc nicăieri. 🙂 dar oare câți au avut răbdare să citească ditamai articolul? 🙂
Pare mai mult o optiune pentru oameni cu dupamese libere ! care nu vor ceva prea complicat sau adinc… asta in ideea ca nu ai de a face doar cu tipi care viseza la nevestele altora !
Poate prea multi vedem iubirea nu ca fun and game ci ca ceva ce ne rezolva viatza la mai multe niveluri (sexual inclusiv) … de unde si ideea ca swingingul nu e prea adinc … pai scopul nici n-ar fi sa fie prea adinc ci pur si simplu doar putin fun in timpul liber … cind time is not money !
In UK a fost foarte la moda in anii 60 … la anii 60 li si spune in UK — the swinging 60s si orasului .. swinging London (parodiat de Austin Powers)…
Versiunea ‘mai eleganta’ care se practica si azi la cupluri adulte in majoritate nu chiar la cele de 20 de ani… e ca se fac mici partiuri unde numai cupluri sunt invitate … cuplurile isi pun cheile de la masina intr-un vas … iar la un moment dat femeile se duc din cind in cind si fiecare alege o cheie mai mult sau mai putin discret barbatii observa ce cheie a fost aleasa !… dupa care dispar amindoi in dormitor … Evident nu poti face asta la bloc cu 2 camere ! haha… E si o reclama la un VW cu chestia asta .. in idea ca toate gagicile voiau masina .. Dupa cum vezi femeia alege …presupun ca la mintea barbatului local ..ar trebui sa fie pe dos !
Oricum oare de cite ori nu am fost la partiuri si ne-ar fi placut sa ne-o punem cu iubita altcuiva … numa cite certuri ieseau din chestia asta pe la 20.. cind cu putin stil/maturitate se pute rezolva !
pentru UnSoricel – 😀 😛 😀 maturitate zici?
și în general, noi (oamenii) legat de ce subiect putem avea o discuție relaxată, matură?
ne certăm pe fotbal, politică, muzică, sex… ai țigară cu filtru – n-ai țigară cu filtru, dar de ce n-ai iar șapcă??! ( 😛 )
pe de altă parte mereu am văzut că încercăm să ne rezolvăm problemele prin fuga în exterior sau dând vina în exterior. așa avem nevoie de Dumnezeu, de guvern, de societatea (de căcat) să avem cui să ne rugăm sau pe cine să înjurăm…
„normal” că atunci când vine vorba de iubire, dramatizăm lucrurile mult mai mult…
dupămesele libere… 🙂 man, ieri auzeam o treabă: românii au bani, de Paște au fost în Bulgaria, Grecia, Turcia, ani de criză, vremuri în care bulgarii, grecii sau turcii nu-și permit nici un fel de concedii nicăieri… neoficial doar în Bulgaria au fost 20.000 de români…
adică avem și bani și timp liber. 😛
cred că pentru treaba cu swingingul este nevoie de o anumită detașare, relaxare și man,românul este un miserupist înăscut, deci un swinger perfect… 😛 😛 😛
faza cu cheia am pomenit-o și eu, nu este invenție nouă, s-a practicat din anii 60.
noi ne certam că n-avea nici unul BMW, nici măcar cheie la vreun garaj. 😀
(welcome [back] swinging Bucharest! 😛 )
“Modern morality and manners suppress all natural instincts, keep people ignorant of the facts of nature and make them fighting drunk on bogey tales,” Mr Crowley
parca s-asta da bineeee
http://www.life.com/image/3395930/in-gallery/41262/aleister-crowley-wicked
” Nu dragostea ține doi oameni împreuna pe termen lung, ci respectul și reciprocitatea, capacitatea lor de a comunica și a-și oferii posibilitatea de auto-exprimare și oportunitatea de a se dezvolta și de a explora ”
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=ysiT0P6OtvU]
am avut rabdare sa citesc pana la sfarsit 😀
pentru UnSoricel – Crowley poate a fost un nemernic, dar de prostie nu-l poate acuza nimeni. din acest motiv nici nu a fost prea popular mai ales în cercurile puterii. păcat că a terminat-o pierdut în opiu…
mă mai chinui să-i descifrez mesajele, simbolistica, am colectat toate scrierile lui și notele explicative și explicațiile aduse de alții… 🙂 hard nut. 😛
de ceva ani privesc cum omul face tot să lupte cu natura și inclusiv propria sa natură și se miră constant că pierde bătăliile una după alta. 😛
unora chiar le convine ca pulimea să rămână idioată și… ignorantă.
bună poză, păcat că n-am reușit să-l introduc ca imagine direct.
pentru lumy – sărut-mâna. am câțiva cititori foarte fideli pe care mă pot baza constant indiferent de subiect și mă bucur dacă nu judecăm lucrurile superficial. greu de… urnit (vezi Bruce Willis. 😛 )
o seară bună. 🙂
,,În primul rând cred că merită lămurit conceptul tabuurilor.
Cu asta sunt de acord in sensul ca vrem sau nu vrem unele lucruri exista …si in necunostinta de cauza poti deveni ridicol nestiind despre ce se vorbeste in propozitie si stai ca tampul si te minunezi ..
Cu subiectul in sine …nu ..Ma gandesc ce ar insemna oare ca umanoizii sa …Dar nu ,nu -mi propun sa dezvolt ..Vreau doar sa spun ca societatea trebuie sa aiba control asupra indivizilor ce o compun impunand niste reguli pentru ca altfel ne-am intoarce in haos ..Si subiectul in sine ma sperier pentru ca va creste David si pentru el va fi normal ce ?
Sigur ,suntem diferiti dar de ce sa fim guvernati de senzatii?
De ce?
Cum sa ma mai respect pe mine cand dimineata ma intalnesc pe strada cu unul sau una din grup …si …?
Si apoi nu exista butoane de oprit intensitatile …si ce te faci cand tu ,barbat constati ca partenera/partenerele de grup sunt altceva decat sotia?
Ca n-ai de unde sa stii altfel?
faci schimb?
Iarta-ma dar e o anomalie si nici un motiv logic ,nici un argument nu ma convinge ca a doua zi va fi la fel ca ieri si se va sterge cu buretele in mintea sotului meu ….Pana acum n-a murit nimeni fara swinging..
La ce ti-ar folosi sa-l stii pe David intr-un astfel de …Si daca ai fi tata de fata?
Nu ,nu intru in polemica .E retoric daca vrei ce intreb ..Stiu ,ai incercat sa explici ceva ce se intampla si care nu e deloc o noutate ,vad …dar spune-mi sincer :la ce bun?
pentru miruna – rămân la părerea că nu suntem la fel, nu funcționăm la fel și că multe din lucrurile presupus „normale” de fapt sunt complet anormale și ce am mai spus, nu știu după ce criterii s-a stabilit ce este „bine”, ce este „rău”.
pe de altă parte, cel mai important lucru cred că este dreptul la intimitate. cei care vor să încerce, să practice swingingul, nu au decât să o facă, „problema” n-are ce să caute în paginile tabloidelor și la știri.
mama lui David, bunicii, l-au învățat să-și facă cruce când vede o biserică, habar n-are ăsta mic despre ce este vorba, dar zice „doamen, doamne” și își face cruce. e o idioțenie absolută! n-am nimic să fie creștin (musulman sau ce o vrea), dar să știe de ce! bine, n-a fost exemplul cel mai bun, dar… a fost un exemplu.
de acord ..Nu are ce sa caute ..
Si dreptul la intimitate e un lucru important ..Discutabil si acest drept atat timp cat gayii si lesbienele,spre ex ,nu par ca au o problema si nici nu au nevoie de acest drept ..
Ma rog!
O idiotenie ?Nu ..Acelasi lucru ar zice si altii despre cei ce trec pe langa si nu fac cruce..Da ,cred ca e cel mai dificil lucru de stabilit normalul de anormal pentru ca in viziunea ta anormal crezi sa faca cruce pentru faptul ca nu ar intelege ..dar si daca nu ar face ar fi acelasi lucru ca tot n-ar intelege de ce sa nu faca ..complicat de aprobat sau combatut ..Si scormonind in cenusa se vor ivi taciuni aprinsi ce ar putea declansa palalaia ..Stiu ,ai incercat sa explici …N-am simtit aprobarea sau indemnul ..Si e bine sa ramana atat .
As vrea sa nu te superi ..ca ideea e nu polemica ci punctul de vedere ..S-apoi criteriile ….sunt jaloane pe care fiecare si le expune ,atribuie ,fixeaza in functie de foarte multi factori ,Intotdeauna exista doua parti ale baricadei chiar daca aparent, nimeni nu se lupta cu nimeni ..
O zi frumoasa!
Rezumat bagi?
Dau o piesa 😀
http://www.youtube.com/watch?v=4BXNRwxNeNM
pentru miruna – sunt convins că mai ţii minte era ceauşescu şi cum se preda la şcoală capitalismul ca fiind un putregai. cam aşa este şi religia: ţi se spune (impune) ce este bine şi ce este rău.
islamismul nu înseamnă terorişti sinucigaşi, budiştii nu divinizează vaca, evreii nu sunt vinovaţi pentru crucificarea lui Isus, etc. eu mă opun îndobitocirii. copii – şi la noi şi aiurea – ar trebuii lăsaţi să aleagă la maturitate, conştient, ce religie poftesc ori ba, nu să-i obligi de mici să fie creştini, musulmani sau ştiu eu ce altceva.
la fel este şi cu toate celelalte, inclusiv sex-ul. nu cred că există ceva universal bine sau rău ci aceste aprecieri sunt mereu strict individuale.
părerea mea şi nu, nu mă supăr. 🙂
pentru Luka D – da: fiecare este liber să facă ce vrea cu curul său. 😀 foarte rezumat să spun aşa.
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=3LYIGit9ZnU]
am fost – şi mai sunt – fan Dead Can Dance. 🙂
tu o dai cu Lisa când urmează concertul lui Brendan la Bucureşti?
( http://www.metalhead.ro/stiri/Brendan_Perry__Dead_Can_Dance__in_concert_la_Bucuresti-aid-79502-l-1 )
Chestia e ca pana cresc ei cauta raspunsuri la niste intrebari pe care si le pun ,totusi ..Sunt doar mici nu si idioti ..Si crede-ma ca nu-i poti obliga ..Cel putin nu in era noastra ..noi nu facem vorbire de fanatici ..Eu nu mi-am obligat copiii sa faca ceva impotriva convingerii lor ..Doar le-am explicat de ce cred eu asa ,de ce fac eu asa …
pentru miruna – nu-i obligi, dar îi “îndrumi”, îi îndobitoceşti. ortodox = unica credinţă dreaptă. căcat pe băţ!
şi din acelaşi motiv sunt împotriva religiei la şcoală în forma actuală.
si tu sustii ca cea in care crezi tu e dreapta …Nu asa e …Poporul raman s-a increstinat odata cu formarea lui …Da-mi o marturie de altceva de pe vremea lui Stefan macar ..Unde au stat budistii ,etc etc ?
Care sunt marturiile lor?
Asa m-am trezit eu si neam de neamul meu ..Atat ..Nici eu ca si tine si multi altii nu am nimic cu ceea ce e in creierul ,sufletul altora…Si poate felul in care se face azi mediatizare,felul in care slujitorii fiecarui cult procedeaza determina atitudini ..Asta e cu totul altceva ..
E un subiect usor delicat ..Si religia in scoala nu e impusa..E optionala ..Si daca cineva nu doreste parintii ,copiii chiar au latitudinea sa nu participe ..Nu le impune nimeni ..Acum se incheie media generala si fara religie ..
Stai calm ..Sa nu tulburam apele ca nu rezolvam nimic ..
Si tu sustii superioritatea religiei tale …Faptul ca e asa si pe dincolo ..Tu ce faci de altfel?
Scoti in evidenta ceea ce ti se pare altceva Foarte bine …Altii nu au acest drept?
Si nu cred ca ideea e care pe care …Cum o dau ..tot ca Bula cu surcica…
Pace..
Mah … Perry nu prea ma incanta … nu’s de ce … impreuna erau insa geniali …..
Ce imi mai zici de tarotul ala? 😀
pentru miruna – încep cu sfârşitul: pace.
budismul? a apărut în secolul al VI-lea înainte de Hristos, unde era Ştefan atunci? Ha ha ha! 😛 😛 😛
şi când am spus eu că budismul este superior islamului sau în general vreo religie sau filozofie este superioară alteia?
am încercat să conving vreodată pe cineva să se convertească?
am scris 6 articole late despre satanism, dar n-am spus că ar fi bun sau rău ci l-am prezentat aşa cum este.
da, în campania electorală de anul trecut m-am poziţionat ferm anti-băsescu şi parcursul lucrurilor de anul acesta confirmă toate previziunile mele negre legate de acest regim.
nu regret, nu retractez nimic.
tradiţiile…. religiile…. n-am nici una, nici alta. culeg şi din una şi din cealaltă ce cred că mi se potriveşte. cadrează cu ce cred, ce ştiu, ce pot să verific sau accept.
aş putea pomenii de sute, mii de “tradiţii” care s-au dovedit extrem de păguboase…
…dar ce folos?
iar legat de swinging cred că mi-a scăpat exact esenţialul: omul este natural monogam?
pentru Luka D – e faină Lisa, îmi place şi Perry.
ai câştigat la loto? 😛
Vorbeam de religia in scoala si de faptul ca s-a ales religia ortodoxa ca obiect de studiu in scoala..
,,nu-i obligi, dar îi “îndrumi”, îi îndobitoceşti. ortodox = unica credinţă dreaptă. căcat pe băţ!
şi din acelaşi motiv sunt împotriva religiei la şcoală în forma actuală.””
S-a ales cea ortodoxa din motivul asta ..Ca e religia poporului roman in marea sa majoritate daca e sa ne luam dupa faptul ca acest popor nu are o data de increstinare ..Ca au aparut apoi …….e altceva ..Treaba lor ..
Doar la asta m-am referit si la remarca aceea a ta ca e unica credinta dreapta ..Ortodoxia nu face prozelitism ..Iti spune ceva asta?
Eu n-am zis de budism ca nu are traditie si vechime..Acolo unde are are ..Ma refeream la noi ..
Si uite cat spatiu ti-am ocupat !! :_P
Am citit ce ai scris si am comentat la vremea aceea ..Si aveai/ai dreptate ..
Si am remarcat caracterul obiectiv al relatarilor si atunci si acum .E acea calitate necesara unui blog/bloger .Poate pare uneori patetic dar nu …E doar grija de a servi informatii aprofundate ,structurate ,poate uneori mult dezvoltate dar cred ca pentru a convinge si a imbogati orizontul cititorului si as numi asta generozitate si efort .
Intrebarea de final?
Nu stiu …N-ar fi normal?
Si daca mai razi nu mai vin ..:P
Asa scump e mah? Mrrrr …
pentru miruna – ‘neaţa.
în capul meu, dacă tot ne dăm inteligenţi şi civilizaţi şi dracu ştie din ce greşeală majoră am ajuns până aici, am apucat secolul XXI, şi unii se încăpăţânează să se predea religie la şcoala de stat – fapt complet nefiresc de altfel -, atunci la şcoală religia ar trebuii predată de un profesor neutru şi prezentate toate religiile.
în ceea ce priveşte educaţia, am mai spus-o şi mă repet: omul – copilul – ar trebuii lăsat “în boii lui” şi ajuns la maturitate să-şi aleagă ce religie vrea dacă vrea, nu să-i băgăm de mic în cap prostiile noastre.
pentru spaţiu să nu-ţi faci probleme, e suficient. 😀
ah ce urăsc treaba asta cu “normal”! 😛 😛 😛
na că m-ai făcut să râd din nou. 🙂
pentru Luka D – nu, nu este aşa scump. 🙂
eu, de felul meu sunt un scump. 😛
‘neaţa. 🙂
😛 Razi tu Harap Alb!!Sau Vrajitorul din R(oz).
Da-ti sta bine cand razi! Zic si eu…ca nu te-am vazut cand plangi ..
Sa stii ca e o idee geniala!! in legatura cu religia in scoala..In felul acesta nu ar fi probleme si chiar s-ar numi optional ..Obiectul ..
Weekend frumos ..Am fugiiit! Ieri mi-am facut de cucui ca n-am facut nimic ..Azi trebuie sa recuperez..
pentru miruna – şi eu am de gătit, este sâmbăta. 🙂
ideea este veche, am tot susţinut-o, dar nu sunt eu factor de influenţă.
un sfârşit de săptămână cât mai frumos!
Bine tu fi scump ca eu sunt dura .. e bine 😀
pentru Luka D – play ruff? 😛
mn mn mn ..Cred ca iar dai clasa! Pot sa ma uit?
Eu n-am gatit ca-mi iau zborul ..Pana luni ..Sîc!!!
Numai rough … cu toate ca in aparenta sunt calina .. 😀
pentru Luka D – care e diferenţa între ruff şi rough?
ca….cum? 😀
pentru miruna – între timp ai şi văzut ce am mai clocit… şi mai sunt câteva ore până luni. 🙂
Graba strica teaba … nah … sange repezit …
Nu stiu … stiu ca e ceva cu jocul de carti … deci, explica-mi 🙂
pentru Luka D – la jocuri de cărţi nu mă pricep, am jucat o dată poker pe dezbrăcate (cu o tipă 😛 ), dar nu se pune. Tarotul este altă poveste şi aici era vorba despre swinging dacă mai ţin bine minte… am deviat mult.
Ce treaba are swinging-ul cu tarorul?
pentru ukavara – păi asta să-mi explici tu. 🙂 eu amestec tarotul cu swingul? nu s-a inventat mailul?