Back to boc?

S-a terminat campania, s-a consumat momentul electoral, contestarea şi validarea „noului” preşedinte.
Doi fulgi şi trei rafale de vânt au fost suficiente să paralizeze România. Ambele Românii: şi cea pro şi cea anti băsescu. „Repetiţia cu costume”, maşinile cu pluguri impresionante şi girofarele s-au dovedit absolut inutile în faţa unei ninsori normale, moderate, caracteristice lunii decembrie şi climei. Acum pe bune, ce să faci cu toate utilajele acelea monstruoase într-un oraş sufocat cum sunt Bucureştii? Poate la o ninsoare abundentă pe drumurile naţionale pot fi folositoare, dar nu reprezintă nicio soluţie practică în urbe.
În timp ce realitatea imediată a cetăţenilor este mereu cu totul alta şi – acum după consumarea alegerilor – neinteresantă, politicienii negociază noul guvern.

Pare cert numele „noului” premier: emil boc. PSD şi PNL rămân în opoziţie, au „pierdut” în favoarea grupului de „independenţi” câţiva parlamentari, dar noi să fim sănătoşi! UDMR intră la guvernare: este o mişcare previzibilă, ei depind în cea mai mare măsură de teritoriu, de banii alocaţi de guvern spre teritoriu, nu-şi pot permite opoziţia pe termen lung şi n-au doar de câştigat din guvernare, chiar şi în condiţii de criză. Trădătorii, traseiştii, nevertebratele politice care peste noapte se mută cu votul lor dintr-o barcă-n alta, invocă „interesul naţional”.
Mă întreb doar unde este reforma clasei politice?

Zvonurile mai vorbesc despre un guvern mai subţire, de 14-15 portofolii şi despre desfiinţarea unor ministere ca Turismul şi Tineretului. Asta ar fi un semn de austeritate, pe de altă parte parţial ar mai acoperii din urmele furturilor, licitaţiilor trucate, contractelor păguboase derulate şi în perioada de interimat de udrea şi gaşca PD-L.
Bugetul şi Programul de Guvernare ne este dictat de FMI, asta este certitudine. Nu cred că boc, berceanu, blaga, videanu şi cine o mai fi în tabăra băsesciană au căderea, calitatea, capacitatea, dar mai ales voinţa să aplice măsurile necesare. Sunt măsuri amânate de 20 de ani, nu le-a aplicat nimeni niciodată, s-au fluturat doar idei din când în când. Reforma nu se va face nici în economie, nici în 2010, nici în 2011 şi cu atât mai puţin în 2012.
Nu cred nici în boc, nici în alţii, eventual încă un independent scos din bască de băsescu.
Cum nu cred că-i poate trimite la plimbare acum băsescu pe cei cărora în mare măsură le datorează mandatul: blaga, berceanu, videanu, flutur… Şi nici celor care l-au susţinut din umbră. Campania a fost extrem de costisitoare, datoriile sunt mari… Am tot vorbit despre asta!

Ar trebuii să fim cu un ochi pe Grecia care este cu un pas – nefericit – înaintea noastră. Ar trebuii să ne gândim că Grecia are investiţii majore – vezi Romtelecom – în România şi undele prăbuşirii de acolo se pot resimţii până la Bucureşti. Ar trebuii să privim spre Europa unde şomajul este de aproape 10% şi se estimează creşterea numărului acestora. Noi deocamdată stăm la 6%, dar ştim bine că cifra este falsă, realitatea cred că a sărit de mult peste media Europeană.

Modernizarea statului Român? E ca şi cum am încerca să punem roţi la aspirator. Constat că băsescu se agaţă în continuare de sloganuri şi lozinci, aruncă teme-n aer, dar toate acestea sunt doar baloane de săpun. 10 ani cu băsescu pare o veşnicie… nu cred în surprizele lu’ băsescu, nu-mi plac surprizele lu’ băsescu. Vedem ce ne spune domn’ preşedinte – probabil – în seara asta!

Mă bucur dacă PNL rezistă în opoziţie alături de PSD şi mă bucur dacă PD-L în sfârşit îşi asumă odată o guvernare. Nu mai vreau să aud cum dau vina pe aliaţi şi pe parteneri pentru incapacitatea, impotenţa lor. Dacă mai aud o singură că PD-L este de dreapta, vomit pe tastaură cu siguranţă!
Nu cred că ieşim din criză, nu cred că 2010 o să fie un an uşor, nu cred şi am spus asta de multă vreme.
Mă bucur că băsescu este preşedinte şi mă bucur dacă PD-L o să guverneze după posibilităţi. Este fix ce merităm. Aţi votat bine, au furat bine, să trăiţi bine!

(şi s-a confirmat. update)

25 comments on “Back to boc?

 1. Poate totusi nu Boc. A aratat ce poate, ma rog, ce nu… Sper sa fie un premier liberal. Vom vedea maine dimineata, cand va fi anuntat. Base vrea sa ne surprinda, ori Boc nu e o surpriza, ceva mai banal de atat mai rar…

 2. pentru MicheleLaBelle – băse nu poate risca un premier pe care nu-l poate controla. obiectivele “guvernării” sunt aceleaşi: statul prezidenţial absolut subordonat. boc este căţeluşul perfect, prototipul, poate că-l înlocuieşte cu o copie fidelă, da’ ce rost ar avea? ha ha ha! 😛
  să fim realişti: pe liberali vrea să-i segmenteze şi să rupă din ei o halcă suficient de mare încât să modifice constituţia după bunul plac. alt program politic nu există.
  sincer, cred că băse trage cu ochiul la modelul Putin.

 3. ….ma duce gandul la un vers scris de tine prin ‘…93….cand era iliescu la ciolan….

  …”no way mr. president
  we don’t need your gouvernment
  for the good of the nation
  we ask your resignation…….

  that’s the best that u can do
  coz we r sick of u
  i do bielive without u is more easy to live….

  …ceva de genul asta , de pe fist in your mouth….

  asta a fost este si va fi valabila pt. urmatorii 3 mil de ani , ca tot timpul vor fi nebucurosi …..

 4. pentru rifeor – asta dovedeşte că în linii mari mereu am avut dreptate… ha ha ha! 😛
  atunci dădeam în iliescu şi puţini o făceau…
  şi totuşi nu este un fapt foarte vesel… fuck’em!

 5. de acord dinou cu rifeor … pacat ca nici tu nici el nu vreti sa vindeti ce era atunci azi … ca dupa cum se vede e aceasi chestie deci nu vad de ce n-ar mere !… mai beam si eu o bere printre ‘amici’ aranjatzi ca atunci in 97 cind v-am mai prins era la sparul tirgului !!

 6. pentru UnSoricel – nu revin la discuţiile despre NS, da’ noi făceam acel Metalcore când încă mulţi nu înţelegeau nici care-i treaba cu Heavy Metal-ul… ha ha ha! 😛
  să mă întorc la ce făceam acum 16 ani s-ar chema contra-revoluţie… ha ha ha! 😛
  eu mereu am mers înainte şi cam prea des, înaintea timpului şi al altora. mai sunt şi fraieri din ăştia, de asta-i frumoasă lumea.
  dreptate? nu, nu există aşa ceva, dezastru da, este peste tot, doar că nu-l vedem.
  ce pune la cale băsescu mulţi n-au văzut nici acum un an, nici acum 6 luni, nici acum 3 săptămâni şi… nici azi.
  la un calcul foarte simplu mi-am dat seama că n-am nimic de pierdut aşa că voi continua să mă piş pe toţi.
  însă azi am mai văzut ceva. nu sunt chiar singur. Antonescu mi-a făcut un cadou frumos: s-a pişat pe băse la cotroceni… în direct şi transmis de toate posturile teve… ha ha ha! 😛

 7. Nu va fi usor cert este ca asa e dar macar bine ca s-au hotarat sa termine odata ca oricat s-ar fi prelungit ceea ce ar fi iesit la iveala ne-ar fi facut sa vomitam de-a binelea …Macar sa raspunda careva ca va veni si vremea aceea ca ma gandesc la faptul ca a durat 50 de ani pana a explodat mamaliga …..si va mai dura catva si trebuie sa se intample ceva …ca cine stie ….Sunt prea multi totusi cei ce sufera …asa ca …cine stie …Nu doreste nimeni asta …si sper sa nu mai fie nevoie sa trecem inca odata prin grozavii de genul …Istoria se scrie in mers …

 8. pentru miruna50 – nu ştiu… foarte multă lume priveşte dincolo de “gard” şi îşi pregăteşte bagajele… pare tot mai real un nou val de exod spre vest, spre unde vezi cu ochii…
  cu un guvern gen boc, berceanu, videanu, blaga, flutur… nici nu prea ne rămân variante…

 9. Cand vor prinde de veste vor trece la represalii …Nu m-ar surprinde sa inchida granitele invocand cine stie ce motive …Ar fi mai greu avand in vedere ca suntem in spatiul european ca cetateni recunoscuti dar cum la noi totul e posibil…

 10. pentru miruna50 – e criză pe tot globul, cum spuneam media şomajului în Europa e de 10%… nu mai e situaţia din anii ’90 şi graniţa o pot închide şi ei, au destule probleme şi aşa cu noi şi ai noştrii…

 11. e o mica mare diferentzzzzzaa sa activezi in contextul pop culture romanesc iar dupa aia sa zici ca defapt voiai sa fi neinteles…. daca chiar asta voiai era de ajuns sa sari granitza ca multi altii … si sa ramii sarit … atunci sa vezi cit de neinteles puteai fi..

  Idea e ca daca ce faceai ieri s-ar vinde azi nu vad de ce nu l-ai vinde… daca tot pentru acel loc era pregatit… se pare ca asta repreosai unui cunoscut comun mort al nostru numit Remus .. .ca de ce nu mai face ce facea asa bine si refuza sa se puna cum altii ar vrea !…

  Antonescu se poate pisssha cit vrea el… Basescu a cistigat si e legitim pe scaunu de presedinte … doar cu fantezii si vorbe nu se face primavara in politica … decit daca tot presedintele vrea.. va prins ca pe curve la coltz acu va puneti !!

  As vrea sa va cred ca e rau .. dar sincer a mai fost … e doar part 2 sau part 7 whichever !! the sequel !

 12. adica si cind era bine .. voi tot rau ziceati ca este … presupun ca psihologii ii zic nevoie de atentie ..blocata pe sens unic !!

  oricum daca populistu Berlusconi a luat-o pe coaja nu vad de ce nu s-ar alege si Basescu cu vreun vaporas in fatza ..

 13. pentru UnSoricel – de bine ce era, ai plecat şi tu şi mulţi alţii…. ha ha ha! 😛 m-aţi lăsat cu luminiţa în tunelu’ fără fund… ha ha ha! 😛

  ok. de vândut nu se vinde nimic, doar biletele la concertele de căciun al lui’ ştefan bănică junior.
  eu am tot încercat occidentul şi da, nici acolo n-a ciulit nimeni urechile, so…
  Remus… vrei tu să vorbesc de rău un mort? nu că aş avea jenă, da’ nu văd rostul. era un personaj pitoresc şi… cam atât. ştiu, tu ai despre el o imagine mai idealistică, eu am şters aceste imagini în momentul în care am ajuns să-l cunosc de aproape. de o pâine şi ţigări cu toate astea i-am dat mereu. dar… that’s all.

  de Antonescu poate mai povestesc mâine. ideea e că acum băse îi vrea pe liberali în guvern şi omu’ a zis clar: poţi să-mi blochezi accesul la putere, da’ nu poţi să-mi iei dreptul la opoziţie. that’s nice.
  la colţ sunt fraierii care l-au votat, eu nici ciuruit nu mă simt şi nici capră n-am de ce să stau.

  rău… mereu a fost rău. relaxarea aparentă poate te înşeală uneori, da’ zi, de câţi prieteni ai mai dat când ai venit? unde este spiritul care-n ’90 de bine de rău mai persista? vorbesc de oameni, nu de politică…

  am tot scris iar de muzici, da’ lumea tot rahatu’ de politică apreciază mai mult.

 14. pentru Lizy – ştii, mereu mă impresionează cum în momentele în care credem că n-a mai rămas nimic de furat, “ăştia” se dovedesc geniali şi de fiecare dată mai găsesc şi de furat şi cum să fure…

 15. nu te mai recunosc! tu, care-ti vedeai linistit de treburile tale, care erai interesat de arta si alte alea … dintr-o data devii iritat de tot ceea ce vezi in politica… ce-o fi cu schimbarea asta brusca de atitudine? traiesti cumva vreo dezamagire a clipelor din ’89?

  de furat astia mai au ce fura: licitatiile! sau tu nu stii cat de supraevaluate sunt toate? mie mi s-a facut sila si m-am alaturat opiniei lui Petre Tutea care spunea “Am facut 13 ani de puscarie pentru un popor de idioti”!

 16. pentru snake – vai! pe Ţuţea îl citează deobicei cu alte afirmaţii! să spui aşa ceva! ha ha ha! 😛

  chiar dacă n-am fost pe baricada de la Inter – nu de alta, da’ eram la Braşov – pe mine securitatea m-a săltat din ’88 şi m-a considerat un tip tulburent şi periculos. 😀
  dacă nu erau manifestaţiile de stradă şi schimbarea de regim din ’89 probabil terminam rău – cum mi-au şi prezis anchetatorii în mină subterană – şi n-avem oportunitatea de a cânta, de a avea concerte, peste 30 de clipuri, nu apucam să mai pictez, cu alte cuvinte, nu făceam nimic.

  acum situaţia a fost – şi este – oarecum similară: aceeaşi securitate a pornit (şi a câştigat) un război de care n-am putut să stau departe. ştiam că-l pierd, dar nici pe 21 decembrie ’89 nu credeam că scăpăm de ceauşescu…

  păcat că în mare parte lupta acum am dat-o pe de o parte cu securitatea invizibilă şi – cel mai mult – cu tineri prostiţi şi maipulaţi.

  cât mai ţine democraţie, ţin şi trag şi eu de ea. în paralel încerc să-mi văd de “liniştea” mea. 🙂 n-am nici suficienţi bani, nu mai am nici vârsta, altfel chiar plecam şi “io”.

 17. pt mine e si mai mare dezamagirea deoarece am fost la baricada, am vazut niste lucruri, am fost invadata de nemurire atunci, azi consider prostie, am trait niste clipe care nu le voi mai gusta niciodata, am fost fata in fata cu moartea; un securist cu mitraliera mi-a spus ca daca scot un sunet descarca toate gloantele in mine, la metrou duceam mancare sotului si mi-a scapat plasa din mana – 5 pusti indreptate spre mine si tipete ca sunt terorista: control, amenintari etc. dar n-aveam nici o frica. era o stare de “dac-o fi sa mor, mor”, la televiziune mureau tinerii langa mine, la Universitate am vazut taburile cum treceau peste demonstranti, creier pe sosea, trupuri macelarite, paunescu aproape linsat (in nici un caz de Boureanu, care astazi se lauda cu asta!!!) … iar acum, dupa 20 de ani sa fiu exact ca tine, daca nu mai rau.

  n-am nici certificat de revolutionar si nici nu-mi pare rau vazand cine sunt “revolutionarii” cu acte :((( sunt multe de spus, dar n-are nici un rost. asta e. am fost infranti de atatea ori de atunci incat nu-mi ramane decat sa ma revolt. de ce n-am plecat? pt ca am tot sperat in trezirea neamului. mare greseala. idiotul nu se trezeste, el asa moare!

 18. de ce te-a saltat secu? precis purtai plete :)) toti pletosii imbracati in blugi aveau probleme… si eu care eram o simpla punkista am avut probleme :)) m-au saltat din discoteca si au vrut sa ne duca la sectie sa ne omoare cu bataia (prin vara lui 84) numa’ ca am reusit sa fug… altii n-au reusit…. au fost batuti, fetele violate… cam asta fusese atunci, si mai rau e acum… e cel mai cumplit genocid pe care-l vad desfasurandu-se linistit sub ochii mei.

 19. pentru snake – “simplă punkista”? ha ha ha! 😛 eu eram un punker (şi am rămas 😀 ) împuţit… alte vremuri, ar fi multe de povestit… eu aveam gura prea mare şi cunoşteam prea multă lume, m-au considerat mai periculos decât eram în fapt.

  s-a tras destul şi la Braşov, mi-au şuierat gloanţe şi mie pe la ureche, am avut prieteni arestaţi drept “terorişti”… vremuri tuburi – da, ca şi acum – şi certificat de revoluţionar nici eu n-am servit, nu de asta am ieşit în stradă… să ia boureanu şi toţi ceilalţi…
  acum de păunescu ce să zic? merita linşat… ha ha ha! nevastă-sa omoară oameni şi scapă cu o amendă… alţii pentru o găină furată de foame fac puşcărie… nomenclatura s-a salvat şi transferat.

  din păcate da, proşti am fost, proşti vom rămâne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *