Cumetria Über Alles

Numele lui Serghei Mizil nu spune nimic celor mai tineri, însă ăştia mai bătrâni ca mine, ne amintim încă numele lu’ tac-su: Paul Niculescu-Mizil, fost ministru de externe şi demnitar al regimului comunist.
Săptămâna trecută Serghei Mizil a fost invitat la OTV şi a povestit cu multă relaxare despre viaţa de şmecher pe care a dus-o înainte de ’89 cu alţi pui de nomenclaturişti ca Mădălin Voicu.
Dacă emisiunea ar fi avut loc în 1990 intra lumea peste ei şi îi linşau fără ezitare. În direct.
Aşa, într-o mare veselie, Mizil a relatat despre golăniile lor de zi cu zi, dar şi despre cum găştile clasei privilegiate s-au reorientat sub noul regim Iliescu şi au devenit prosperi oameni de afaceri.

Vorbim de golani ca Mizil sau de intelectuali ca Tismăneanu, băieţii ăştia cool au trăit bine şi în regimul Ceauşescu şi sub Iliescu şi ne râd în nas şi sub Băsescu.

Au trecut 20 de ani de la căderea zidului de la Berlin… cumetriile însă nu o să dispară niciodată.

Berlin Wall

6 comments on “Cumetria Über Alles

  1. E frustrant sa-i vezi pe unii cum o duc bine sub orice regim politic… Si numai pentru faptul ca au fost progeniturile cuiva. Iar sa te mai si falesti cu asta, e nesimtire curata!

  2. pentru Michele LaBelle – se perpetuează un spirit şi o stare de fapt greşită, nocivă. şi… a devenit obicei, normalitate.
    şi dacă cineva spune ceva despre careva, sare toată gaşca şi strigă-n cor: huo! şi dacă nu vâslesc – teoretic – în aceeaşi barcă… toată lumea a jucat în toate “echipele” şi totul este doar un mare-mare circ… m-am săturat.

  3. Si in plus …cu un cinism de nedescris ,fac asta intr-o perioada atat de grea si fara perspectiva unei degraba reveniri …Suntem tara lui Papura-Voda

  4. pentru miruna – da, trăiesc într-o altă lume, rupţi de realitate, lipsită de griji şi-n… cinism şi nesimţire.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *