Spune şi tu. Da?

Am zis că nu mai vorbesc despre subiect, dar nici n-a început campania şi apar tot felul de clinciuri, unele chiar amuzante.
Lumea se bate pe hanorace de ploaie promoţionale, probabil urmează şi punga cu zahăr, orez, sticla de ulei… adunările electorale cu mici, bere şi parfum de scandal.

Se profilează şi portretul prezumtivului alegător: hanorac de ploaie PD-L, şapcă PSD, umbrelă PNL şi ulei de la Becali-n cămară… 😆 😆 😆

Băsescu aruncă-n faţă ideea cu referendumul şi spre surprinderea mea, şpârla a prins. Omul nu este informat, dar este scârbit de politic şi reacţia este: „mama lor, să-i dăm jos!” Nu ştiu cât ştiu diferenţa dintre un parlament bicameral şi unul unicameral, dar votul – din nou – este unul negativ, adică spune: da! 😆

Lupta e mare pe ideogramele cu “bun simţ” şi pe teme fierbinţi cu priză la public.

Amuzant – sau nu – este că acum ceva timp din iniţiativa lui Emil Constantinescu a fost lansat portarul „Spune şi tu” ca un act civic şi nu în ultimul rând un barometru al opiniei publice în sprijinul campaniei lui Crin Antonescu.

SPUNE_SI_TU

Echipa lui Băsescu a copiat şi numele şi layout-ul acelui site şi a venit cu o pagină pentru susţinerea referendumului: „Spune şi tu da” .

SPUNE_SI_TU_DA

Schimbarea constituţiei este la mâna Parlamentului. Referendumul nu valorează nici cât o ceapă degerată.
Speranţa lui Băsescu este de a aduce lumea la urne şi să se profite de antipatia faţă de clasa politică. Încă o păcăleală. Da?

S-a desenat şi guvernul Croitoru. Spun desenat fiindcă este o caricatură cu personaje “apolitice” din PD-L. Nu trecea de parlament  nici un guvern de specialişti, tehnocraţi cum sunt ei numiţi, dar această propunere sigur nu trece…

Ce mai observ este disperarea preşedintelui de a nu pierde guvernarea… Altfel nu se explică acest cabinet. Ce mă amuză este că aceasta este formula de “specialişti”, conform celor spuse de Băsescu, următoarea propunere o să fie din rândur membrilor PD-L! Ha ha ha! 😆  Am dedus şi un slogan brici:”Fraţilor, rămânem pe loc!” 😀 În fine! Bine că ţara merge bine şi totul e OK, politicienii au timp şi loc de joacă.

E abia prima zi de campanie…

Conform actualelor estimări prezenţa la urne o să fie sub 40%…

13 comments on “Spune şi tu. Da?

 1. Esti inca prea optimist ,eu cred ca va o prezenta sub 30%.
  Nu sunt bani pentru sanatate si medicamente ,dar sunt pentru referendumuri de cate ori vrea ,,alesul”.

 2. pentru iulia m – sunt estimările oficiale, şi eu zic că în mod normal o să fie undeva la 30-35%, dar poate că referendumul va aduce mai multă lume la urne… adică prosteala încă ţine.
  bani pentru mofturile lor se mai găsesc…

 3. Era de asteptat ca strategia cu referendumul sa mai fie folosita… Si va si prinde, culmea!(Eu n-am mai fost la vot de cand a candidat Constantinescu. Si nici nu mai prind asa usor!) Iar chestia cu portalul… la ce te asteptai in Tara lui Copy-Paste?

 4. pentru Michele – nici eu n-am mai votat de la Constantinescu… 🙂 nu din cauza referendumului, dar mă gândesc şi poate merg totuşi la vot. dar asta e o altă poveste!
  la spunesitu au mai adaugat un da…. e chiar nesimţire!

 5. Pai “nesimtirea” a ajuns leit-motivul existentei noastre, nu vezi? Zilnic aproape avem exemple: la munca, in trafic, prin magazine, birouri etc. Iar la politicienii nostri… ohoho… la astia gasim mii de nuante!… O sa ajungem sa nu ne mai deranjeze si asta ma sperie…

 6. pentru Michele – mda… mă uit acum la guvernul Croitoru şi nu ştiu dacă e de plâns sau de râs…
  pe mine încă mă mai deranjează toate astea şi multe altele… sunt un idiot, dar asta am mai spus-o… 😆
  nu, nu sunt un exemplu bun, clar! 😀

 7. ideea e ca ..NU LE MAI PREA PASA.
  Si culmea ca ..scot asii din maneca ,gaselnite smecheresti care ,culmea,tin.

 8. pentru miruna50 – da, asta mă sperie şi pe mine: toate fazele de doi lei cu care “sar”, prind la public…

 9. pentru relu – nu ştiu…. de câte ori mă gândesc la vot şi la candidaţi… îmi tremură mâna. şi îmi amintesc de ideograma-şchiopă: “răul mai mic” în care nu pot să cred.

 10. As a manufacturer in promotional textile products our company, established in 1995 in Istanbul and since its establishment we developed our quality and items on the base of customers satisfaction and supply their demands.
  We can supply all textile promotional products including caps and hats, switshirts, tshirts, working cloths, bags, scarf, etc. . . Our main principle is to develope bussines relations mutually beneficial. We foxed on producing all kinds of promotional baseball caps with our strong infrastructure in terms of printing techniques and manufacturing different models. .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *