Cifrele nu „minte”

5.3 bilioane Euro deficit bugetar (fiecare cetăţean român ne-am ales cu 2000 şi ceva Euro datorie)
7% şomaj (plus mai sunt minim 7% care n-au loc de muncă…)
-8% „creştere” economică faţă de +8% anul trecut, adică -16%
şi FMI e pe punctul să închidă robinetul.

Râdeam cu un prieten că rău am ajuns dacă FMI-ul ajunge să forţeze revoluţia în România. 😆 😆 😆
Fiindcă foamea, frigul şi disperarea până la urmă poate-poate scot şi românul (din nou) în stradă.
E de râs, dar ştim că nu…e.

Cred că e prima oară când un meci al naţionalei de fotbal trece nebăgată-n seamă… 😆 Nu că m-ar interesa, cum e ţara aşa şi fotbalul e praf, dar m-a distrat supărarea lu’ Mutu că cică şi-a rupt genunchii pentru naţională şi acum este hulit. Păi, măi băiatule, de rupt picioarele puteam şi eu, da’ din câte bănuiesc eu, profan în ale fotbalului, pe tine te-au selecţionat să dai goluri şi golurile n-au prea venit…Marcatu’ la „folcloriste” – tot din câte ştiu eu – nu se pune la scor. 😆

Cum mă aşteptam, multă lume jubilează, Johannis înainte să fi deschis gura, este „salvatorul” şi tot ce ne-a rămas de făcut este să-l nominalizăm la Nobel pentru pace. 😆 Că până la scaunul de premier mai e cale lungă…
Citeam la Roxana Iordache că „Băsescu nu are loc de întors”. Păi nu v-am spus de ieri (la prânz) că are? Şi a avut. L-a scos din joben pe Croitoru şi a obţinut exact ce şi-a propus: câştigă timp şi până una-alta, in extremis, tot Boc o să gestioneze alegerile.
Eu nu mă dau anal-ist politic, n-am surse şi nici informaţii din „surse”, dar era la mintea cocoşului că hei-rup-ul liberalo-pesedist n-are nicio finalitate.
Am mai spus: nici liberalii, nici pesedişti NU vor să-şi asume guvernarea. Ce se petrece acum este extrem de simplu şi evident: unul ţine scaunul cu două mâini să nu-l piardă şi alţi 2-3 trag de acelaşi scaun să pună mâna (curul) pe el.
Să nu ne amăgim aiurea-n tramvai că nu suntem votanţii turmentaţi: nici Antonescu, nici Geoană nu s-au gândit nici un minut la criză, la economie şi la soluţii şi proiecte de perspectivă şi tot bâlciul acesta extrem de incitant – admit – se rezumă în continuare strict la lupta pentru preşedinţie. Punct.
Îi dau perfectă dreptate Roxanei: „Restul e şmecherie ieftină. Care nu mai ţine.” Ea se referea strict la Băsescu, dar schema este aplicabilă întregii clasei politice.
Cred că Băsescu în câteva zile a reuşit ce n-au izbutit mogulii şi toţi opozanţii lui în ultimii ani. Da’ cu ce este mai bun un Geoană sau un Antonescu? Pe bune!
Şi revin la o durere mai veche de-a mea: teza răului mai mic este una profund falsă. Răul este rău şi… din nou: punct. Despicatul firului în patru este o „fiţă” politicianistă menită să aducă boul la urnă.
Punct.

Cum eu am ce am cu mu…rele în ultimele zile, aşa pe blogul Mose & Mordechai e o altă întrebare existenţială: „Acum nu mai simţiţi broscoiul în gât. Cum era mai bine? Cu broscoi în gât sau cu pula în cur?”
Şi vorba lu’ dtsb: „Cu pula broscoiului în cur.” 😆

O ieşire din impas m-a străfulgerat pe blogul lui Florin M. : „Criza care a cuprins toate domeniile vieţii este o criză a omului care trăieşte sub domnia inteligenţei şi a raţiunii.” Eu sunt cam prost şi adesea iraţional. De ce pula – pardon! pruna (că tot sunt în plin sezon de fructe… 😆 ) –  mea m-a lovit şi pe mine criza??!
Să mai dăm nişte bani pe 2-3 biserici şi… dumnezeu cu mila! 😆 Băi, toţi ne luaţi de proşti? Şi biserica şi politicienii?!

Tismăneanu îl (cam) pupă-n cur pe Băsescu. Dezgustător. Niciodată n-am înţeles cum de unii intelectuali s-au coborât din sus-ul unde s-au urcat singuri pentru tot felu’ de interese şi avantaje să-l apere pe Băsescu. Mai amuzant e când unu’ din America ne spune că suntem nişte cretini, că a citit el în Wall Street Journal sau a auzit nu ştiu unde că „guvernul Boc nu a fost un eşec, ci dimpotrivă.” Nene, ne laşi? Mai bâlbâi şi eu două-trei vorbe-n engleză şi mai citesc presa internaţională, mai dau din telecomandă şi pe Euro News, BBC sau CNN. Nu mă uit toată ziua la Playboy Chanel. 😀 Toată lumea ne priveşte suspicios pentru iresponsabilitatea cu care tratăm situaţia. Nu, nu eu sau vecina de la trei ci clasa politică.

Cred că suntem toţi cu muia dacă mai punem botul la bâlciul politic şi nici acum, cu mult după miezul nopţii – că al 12-lea ceas a trecut de mult – nu realizăm că suntem luaţi drept fraieri şi ne lăsăm tărăgănaţi în rahaturile politice şi nu conştientizăm că în două-trei luni ne scoate frigul, foamea şi disperarea-n stradă…

Da’ poftiţi, doamnelor şi domnilor, sezonul de mure e în toi, gura mare!

(Nu vă îngrămădiţi să ajungă la tot poporul. )

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=u-Hlsd0z10M]

6 comments on “Cifrele nu „minte”

  1. Suntem fara scapare. Nenorocitii astia care ne “conduc” de vreo 20 de ani incoace au reusit sa ucida in noi tot. Pandora mai ramasese cu ceva… Generatia care canta odinioara “Noi in anul 2000, cand nu vom mai fi copii…” se uita neputincioasa cum i se scurge vlaga si nu reuseste sa faca ceva. Avem o mare problema existentiala si nu gasim solutii. Iti vine sa faci orice numai sa scapi de ei. Dar s-ar putea ca nici mitraliera, nici bomba atomica nu ne mai salveze. Pentru ca monstri astia nasc progenituri…

  2. pentru MicheleLaBelle – nasol e că acum cu criza nici să mai fugi din ţară nu prea ţine…. ha ha ha! 😆 😆 😆

  3. bai ce nu pot sa inteleg de la distantza asta e cum asta are inca popularitate destula sa-i bata pe ceilalti .. dpdv al omului normal oricine altul nu poate fi mai rau .. ci macar acelasi ! deci chiar se mai poate mai rau decit sub Basescu ? incint sa nu fie clar ca o sa cada ???

    Poate in asta se vede conservatorismul romanesc … genul sau ca si Iliescu sunt factuzi sa fie votati dinou si dinou indiferent de ce au pe stat !

    Imi aduc aminte cit de destestat a fost Constantinescu dupa ce fusese iubit … nu pare a se aplica si unuia ca Basescu .. poate si pentru ca are un partid mai regimentat si tinut cu interese !

    Mai oribil e ca desi nu e democractie in Ro vad ca s-a pus pe demontat institutiza parlamentului ca sa poate sa treaca ce legi vrea el mai usor ! … si in contextul in care toti tzipa si se impotrivesc la orice chiar si pentru 4 luni .. pare chiar o solutie … evident in idea in aceste gesturi zace manipularea ce o practica acest om… a face ca ceva total nedemocratic sa para o solutie viabila !

  4. pentru Un Soricel – din greşeală… ha ha ha! pe pagina Mr. Pan(k)sament am vrut să pun layoutul acesta, dar nu există “undo”…. 😆 😆 😆 ha ha ha

  5. pentru Un Soricel – scuze, n-am văzut prima postare….
    păi cred că Băsescu totuşi pică, dar o face pe mâna lui şi din propria prostie.
    cu se poate mai rău… eu zic că da. nici în Geoană, nici în Antonescu şi nici în Oprescu n-am încredere.
    toţi sunt marionete şi sforile le trag aceaşi oameni invizibili… asta doare.
    nu, nu avem democraţie, dar parlamentul nu este garantul democraţiei româneşti şi e sediul şmenurilor…
    soluţia? zău dacă mai ştiu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *