Gări, trenuri, macarale

Am fost la Braşov, o incursiune scurtă într-un oraş ajuns strâmt şi aglomerat, am avut parte de birocraţie şi blocaje în trafic, câteva ore în compania câtorva prieteni şi de mult timp pierdut cu aşteptările din gară… Nu înţeleg cum şi un Inter City parcurge cei 166 de km uneori în mai mult de trei ore… Noile trenuri de navetişti cu care se mândreşte SNTFC sunt absolut incomode şi neadecvate distanţelor lungi… Dar ce funcţionează bine, care sunt lucrurile făcute cu cap şi suflet la noi?

Peroane împletecite. Bănci, picioare grăbite, străini şi o cafea cu 2-3 ţigări pufăite cu sete şi la repezeală. Gările sunt capcane. Intrii în ele şi nu ştii niciodată când şi unde vei ieşii… Trenurile au mirosul lor, un amestec de parfum şi praf, de fier şi mătase. Uşi care se deschid, ţipătul şinelor, colidoare către lumi paralele.

Macarale…

001002003004

Continuă scandalul interceptării şi stocării datelor din comunicare. Nu doar la noi, ci în toată Europa. Noi iar ne-am grăbit să adoptăm ceva ce o parte din celelalte ţări Europene contestă. La fel cum ne-am grăbit şi cu paşapoartele cu cip: suntem primii. Pupatu-n dos nu e mereu o strategie rodnică, uneori am impresia că ne place statutul de slugi, de căpşunari, de rude sărace…cetăţeni second hand.

Subiectul de ieri nu este epuizat şi cred că merită să-l discutăm la modul serios. Avem responsabilităţi şi este timpul să ni le asumăm… Am o filmare, vă voi spune despre ce este vorba şi mai am una-alta să vă povestesc… timp să fie!

12 comments on “Gări, trenuri, macarale

 1. Si totusi Brasovul ramane un oras frumos. Cat despre adoptarea legilor europene nu e nimic nou,asa s-au grabit si cu legea in care erau desfiintate cartile de munca si urmau sa tina evidenta doar pe niste registe speciale ,apoi au aflat ca de fapt aceasta lege e un fiasco,la fel si ce cu sacrificarea porcilor de craciun si tot asa o tin langa……..
  O zi buna!

 2. Servus!
  Aşadar regăseşti Braşovul strîmt şi aglomerat :)… Mă bucur să te citesc şi nu pot ignora nostalgia întîlnirilor ălora vechi, cîte au fost, cîteva, în fum de Carpaţi, muzici metalice, undeva daca nu ma insel într-o camaruta a ta de linga Scoala 5… Cu Alin (ALD), Darius… Sau ma inşel?
  cele bune!
  Servus!

 3. neata .:)) ..eeeeee in IC -ul de timisoara mai ca era sa se oua gaina……ce te mira ?……….cipuri , interceptari………si reactualizarea filmului cu C.Chaplin ,,Modern times ”

 4. pasapoartele cu cip sunt o conditie ca sa nu mai ai nevoie de viza in USA.. asa le cere national security…. cred ca asta e graba multora … de a se muta mai usor ..

  tarile mai vestice se opun introducerii unilaterale adica e discretionar daca vrei sa-ti faci pasaport cu date biometrie… majoraitate businemanilor si-au facut …. insa ciudat nu functioneaza asa usor si cipul poate fi copiat de copii de 12 ani cu computer…….

  in final a putea intra in state fara viza n-ar fi un lucru de ignorat pt romani !

 5. pentru iulia m – m-am născut, am crescut am iubit pentru prima oară la Braşov…iubesc Braşovul.
  nu-mi place ce se petrece acolo, nu-mi place cum unii profită de banii publici şi fac oraşul praf şi pulbere… ar fi multe de povestit şi la ce idiot sunt, am să şi povestesc…hehehe.
  Legislaţia este varză…fiindcă cei care se ocupă de ea nu sunt specialişti…ci politiceni de carton.
  Ştiu eu porcii care merită tăiaţi…am lista făcută.
  O zi bună şi merci pentru vizită…credeam că m-a uitat toată lumea. Hahaha.
  O zi faină.

 6. pentru flavius – he hei, alte vremuri…parcă nici n-au fost. blocajul? am stat aproape 20 de minute într-un taxi la Poarta Schei…nu era aşa acum 2-3 ani… sensuri giratorii…hihihi…
  gaşca veche s-a împrăştiat şi fiecare cu castana lui şi cu mâna cui se nimereşte…hahaha. păcat…zic “io”, da’ părerea mea contează prea puţin.
  Nu mai fumez Carpaţi, ci Camel…propaganda modernă…capitalism şi fum…hahaha.
  Noroc că web-ul e micuţ…mai am de downloadat doar 3-4 GB şi-l şterg….dar asta e o altă poveste!
  O zi faină omule, keep in touch!

 7. pentru prodan angelica – ‘neaţa. de multă vreme mă enervează IC-urile şi săgeţile şi tot CFR-ul…SNTFC.
  trăim vremuri moderne şi interesante…dar nu mă las.

 8. pentru un soricel – noi lipsim din America şi încă un uragan…hahaha… mulţi n-au fost la Cozia niciodată, dar povestesc de Bahamas…rahat!
  suntem fără coloană…dar cu nasul pe sus de prea multe ori. rezultatele – reale – sunt cele care sunt.
  îi pupăm în c*r pe Americani, dar robinetul cu gaz este tot la Moscova… – de exemplu.

 9. si spre Brasov tot sunt trenuri care mai arata si bine , dar imi spunea cineva ca a mers spre timisoara , si sibiu cu niste trenuri , cu vagoane clasa 1 de acu ‘ 50 de ani , mai curate erau cele de la clasa a2-a. Pacat ca n-ai facut poze muntelui 🙂 N-avem mijloace civilizate de transport dar avem cipuri , nu?!!

 10. pentru lu – Engage! Hahahaha!
  Nu avem mijloace civilizate de transport, da’ nici nu suntem prea civilizaţi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *