Human Papilloma Virus

„Campania pentru vaccinarea celor 110.000 de fetiţe de clasa a IV-a a demarat, de luni, cu organizarea de şedinţe cu părinţii în fiecare şcoală. Autorităţile de sănătate publică au trimis medicii şi asistentele şcolare pentru a-i convinge pe părinţi de eficacitatea vaccinului împotriva cancerului de col uterin. Cadrele medicale au misiunea de a citi la şedinţele din şcoli broşura despre vaccinul HPV editată şi trimisă de Ministerul Sănătăţii. Până acum însă, părinţii s-au arătat foarte reticenţi în acceptarea vaccinului.
Broşura Ministerului Sănătăţii are ca slogan „Protejează-ţi fiica” şi afirmă că acest vaccin ar oferi protecţie împotriva cancerului de col uterin. Totodată, în broşura informativă se precizează că infecţia genitală cu HPV (virus papilloma uman) este cauza a peste 99% din totalul cazurilor de cancer de col uterin. „Nimeni nu a dovedit că HPV determină apariţia cancerului uterin, ci doar că este un factor favorizant. Este greşit să se spună, şi sub sigla Guvernului, că acest vaccin este împotriva cancerului de col uterin. Este un vaccin împotriva a patru subramuri virale de HPV, în condiţiile în care există 100 de subramuri virale ale HPV. Eu nu le pot spune mamelor că vaccinul le protejează pe fete de cancerul de col uterin, pentru că dacaă aceste fete se vor îmbolnăvi de cancer mă vor da în judecată pentru că le-am minţit”, ne-a declarat dr.Gabriel Lemnete, membru al Societăţii Române de Obstetrică-Ginecologie.
Vaccinurile împotriva HPV au stârnit scandaluri chiar în Statele Unite, unde au fost aduse acuzaţii referitoare la 20 de decese asociate cu administrarea vaccinului. Totodată, au fost anunţate efecte secundare grave ale vaccinului, care au mers până la infertilitate, paralizie şi tulburări neurologice, toate acestea infirmate de compania producătoare şi de autorităţi, care au stabilit că nu ar exista o legătură de cauzalitate între vaccin şi efecte secundare. În plus, producătorii nu cunosc durata de protecţie pe care vaccinul îl are. „Nu au fost făcute studii clinice serioase, cu întindere în timp, care să dea certitudini ştiinţifice”, afirmă dr.Gabriel Lemnete.” ( Gândul )

“Condilomatoza genitală a fost descrisă încă din antichitate şi reprezintă una dintre cele mai răspândite infectii cu Transmitere Sexuală. Această infecţie se mai numeşte şi “vegetaţie veneriană”, “creasta de cocoş” sau pur şi simplu “negi genitali”.
Până acum au fost descoperite aproape 100 de varietăţi de Human Papilloma Virus care infectează celulele pielii sau mucoasele organelor genitale. Dintre acestea aproximativ 30 sunt transmisibile pe cale sexuală. Câteva dintre acestea dau naştere unor mutaţii în celulele colului uterin iar altele sunt direct răspunzătoare de apariţia cancerului cervical în cazul în care este infectat colul uterin.
Principala cale de transmitere a infecţiei cu virusul Human Papilloma este contactul sexual neprotejat – vaginal, anal sau oral. Se poate transmite şi prin simplul contact al pielii din zona pubiană.
O altă posibilitate de transmitere este cea “pe verticală” – de la mama infectată la făt.” ( Seximus )

[b]Sunt câteva lucruri clare de punctat:[/b]
Vaccinarea se face in scop profilactic, adică la prevenirea infecţiei. Vaccinul nu vindecă cancerul de col uterin, nu poate vindeca o infecţie cu HPV deja apărută. Deasemenea nu exclude posibilitatea dezvoltării unui cancer de col uterin produs de o altă cauză decât infecţia cu virusul Papilloma Uman.
Este un vaccin împotriva a patru subramuri virale de HPV, în condiţiile în care există 100 de subramuri virale ale HPV.
Nu au fost făcute studii clinice serioase, este un vaccin nou şi producătorii nu cunosc durata de protecţie pe care vaccinul îl are.
În Statele Unite au fost aduse acuzaţii referitoare la 20 de decese asociate cu administrarea vaccinului. Totodată, au fost anunţate efecte secundare grave ale vaccinului, care au mers până la infertilitate, paralizie şi tulburări neurologice.
Celălalt aspect deloc de neglijat este aspectul educativ. Nu ştiu, dar nu ar fi mai normal şi firesc să fie bine educaţi copii, să cunoască toate riscurile la care se expun când vine vorba despre viaţa sexuală şi eventuala activitate sexuală neprotejată, decât să-i injectăm cu tot felul de seruri şi…chimicale?
Tot o chestiune de educaţie este şi vârsta la care copii noştri îşi încep viaţa sexuală. 12 ani cred că totuşi este o vârstă nepotrivită şi clar dacă se întâmplă aşa părinţii şi tot sistemul educaţional îşi pot prezenta demisia în masă!

Nu este cazul să fac teoria chibritului, nu sunt nici medic, nici filozof şi dacă stau bine să mă gândesc, nu sunt nimeni şi nu ştiu nimic, nu mă pricep la nimic, dar ceva este foarte în neregulă cu noi.
Sincer, întreb ca prostul, din ce am mai citit şi eu la viaţa mea dimineaţa pe toaletă şi la muncă de plictiseală pe internet, am constatat că joaca de-a Dumnezeu a cercetătorilor ne-a cam băgat la apă în loc să ne fi scos. Pornind de la primul cartof modificat genetic, lucrurile au luat-o razna şi cred că evoluăm într-o direcţie greşită. Să ne gândim de exemplu la penicilină. A salvat milioane de vieţi. Bun. Folosirea fără cap a antibioticelor însă a condus la imunizarea şi fortificarea viruşilor şi astăzi suntem în situaţia în care cu cât facem un medicament mai puternic, viruşii se dezvoltă şi ei şi devin şi mai puternici şi mai agresivi…
Pe de altă parte este îngrijorător numărul în creştere vertiginoasă a bebeluşilor şi copiilor mici care suferă de boli grave cum ar fi cancerul sau leucemia, boli care până acum 10 ani se manifestau numai la o vârstă mult mai înaintată…

La nivel naţional costul total al acţiunii este estimat la 23 de milioane de euro. L-am văzut la televizor foarte vehement pe Eugen Nicolăescu şi nu numai. Tot felul de medici şi specialişti fac lobby agresiv pentru a convinge părinţii despre necesitatea vaccinării. Recunosc, am devenit paranoici când vine vorba despre Staul Român şi bani, dar din trista experienţă a ultimilor 18 ani, mereu unde a fost vorba de bani, a fost vorba şi de interese.
Să dau şi eu în scenarita tradiţională şi să presupunem că o companie producătoare a dat o şpagă substanţială la persoana potrivită, reprezentantă a autorităţilor pentru achiziţionarea vaccinului şi folosirea pe post de cobai a copiilor noştri. Sună halucinant, este monstruos, dar niciodată exclus. Nu în România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *