căştile

Îmi povestea un prieten că în adolescenţă a fost uşor frustrat fiindcă nu a avut walkman. Eu am avut, dar walkman egal copilărie fericită? Hm, nu pot să afirm aşa ceva în nici un caz! Stăteam la o bere într-o după masă de toamnă prietenoasă şi povesteam vrute şi nevrute, chestii recente şi istorioare de demult uitate. Prietenul meu şi-a expus ideea că urăşte mp3 playerele şi în condiţiile acestea tocmai şi-a achiziţionat unul.
Păi care-i treaba, zic “io” de ‘colo? În concediul trecut la 1 Mai m-au înnebunit toţi cu muzica lor, îmi răspunde prietenul. Anul acesta mi-am zis gata! Nu mai vreau să mă agresaţi cu manelele şi super hiturile voastre, îmi cumpăr şi eu un mp3 player şi am să ascult ce-mi place mie. Omul şi-a luat scula, a cumpărat şi un repartitor pentru două căşti şi astfel putea să asculte ce poftea cu prietena lui în concediu fără să fie deranjat sau să deranjeze pe altcineva cu muzica pe care o ascultau. Bună treabă!

Călătoream cu tradiţionalul tramvai roz, 32. La un moment dat au urcat doi băieţi, se vedea pe ei că vin de pe şantier de undeva. Unul dintre ei, ceva mai periat, mai curăţel, celălalt mirosea intens a transpiraţie, era cu telefonul în mână şi cu maneaua dată la maxim de zbârnâia şi bara din spate a vagonului. Lumea mai strâmba din nas, se mai aruncau priviri de săgeată, dar nimic. La un moment dat, cel curăţel, vizibil jenat de situaţie şi de tovarăşul său, îl întreabă aşa, mai de pe umăr: “măi, da’ de ce nu-ţi cumperi nişte căşti?” la care ăstalalt, pe un ton revoltat: “băi, mie nu-mi plac căştile, îmi place muzica live!”

Cine vine la un silet disco?

2 comments on “căştile

  1. Firar… si eu am o mica problema d-asta… mi s-au stricat castile le telefon si acum in drum spre scoala sunt obligat sa acult manelele celorlalti carora nu li s-au dat casti cica la telefoane… offff…. romanii si muzica lor foarte frumoasa (sunt si eu tot roman si NU sunt mandru)

  2. Pentru StrangeTheories: La fel este în Ferentari, Berceni sau Militari, dar şi la Braşov sau aiurea… Este o (mare) problemă de educaţie şi o crasă lipsă de bun simţ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *