Tabu: Elena Udrea – Jackie Kennedy sau Monica Lewinsky?

Pentru un pictorial al revistei Tabu, ministrul Udrea a fost pe rând Cleopatra, Jackie Kennedy, Margaret Thatcher și Madonna. Sincer, privind tentativa Jackie Kennedy, Udrea amintește aproape fantomatic de nu mai puțin celebra Monica Lewinsky. Și la propriu, și la figurat și… invers.
În timp ce guvernul se împrumută cu 511 euro în fiecare secundă, în medie pentru 72 de șomeri este disponibilă o singură slujbă, ministrul Turismului și al Dezvoltării Regionale, Elena Udrea pozează în revista Tabu cu nonșalanță și ne spune: “În România rămâne de dus până la sfârşit această provocare: să avem o femeie preşedinte sau prim-ministru. Cred că momentan nu e foarte departe, în ciuda unei societăţi încă misogine”.
Dan Silviu Boerescu, director editorial “Tabu” dezvăluie despre culisele pictorialului: “Am vrut să facem un număr dedicat femeilor puternice şi am ajuns la concluzia că Elena Udrea întruchipează perfect această ipostază, reuşind totodată să rămână feminină. Este un etalon de frumuseţe şi senzualitate”.
Tot mai rubensiană, Udrea este totuși etalonul nesimțirii și întruchiparea rețetei succesului femeii române, succes bazat predominant pe calitățile orale.

“Mult timp, în lume, dar mai ales în România, s-a crezut că politica este prin excelenţă un joc al bărbaţilor. Că e nevoie să joci după regulile lor, pentru a avea acces la funcţii importante, mai puţin la funcţia cea mai importantă în stat. Au fost însă câteva femei care au reuşit să arate că-şi doresc şi pot ceva mai mult decât posturi de executanţi. Sunt acele femei-iconice care au schimbat felul în care politica se face în lume. Sunt femeile care au arătat că pot fi mai bune decât un bărbat chiar la jocul pe care ei l-au inventat.” – spune Udrea pe blogul ei. Și continuă: “Mult timp m-am ferit să vorbesc despre faptul că sunt femeie în politică. Într-o anumită măsură, chiar aflată în interiorul unei lumi misogine, nu am vrut să vorbesc despre discriminările la care sunt supuse femeile politician. Acum însă, cred că, prin rezultatele obţinute de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi de mine personal în interiorul partidului, am arătat tuturor că o femeie poate munci 14-16 ore pe zi, în fiecare zi, uneori mai mult şi mai bine decât un bărbat. Şi asta chiar si pe tocuri, mergând şi la coafor.”
Concluzia este evidentă și cu țintă clară: “Femeile pot ocupa orice funcţie de conducere pe care o deţine astăzi un bărbat.”

Sunt convins că și Monica Lewinsky s-a visat zână, însă în final, lumea, așa misogină sau cum o fi, a trezit-o la realitate. Să nu o spun pe aia dreaptă: și-a luat muie pur și simplu.

Chiar, l-a mai văzut cineva pe Emil Boc în ultimele zile? Nu că ar conta…

Anul viitor statul va împrumuta cel puţin 16,13 miliarde de euro pentru a acoperi deficitul bugetar și pentru a “rostogoli” datoriile făcute până acum. 2012 este și an electoral și pentru PD-L este imperativ să câștige alegerile cu orice preț. Acest “orice preț” este absolut înspăimântător.
România a aplicat cele mai dure măsuri de austeritate: reducerea salariilor bugetarilor cu 25%, majorarea TVA-ului cu 5%, de la 19% la 24%, diminuarea indemnizaţiei de şomaj cu 15% şi concedierea a 150.000-200.000 de bugetari, iar rezultatele sunt dezastruoase. În lipsa unor măsuri în sprijinul relansării economiei, austeritatea și scăderea drastică a consumului ne duce tot mai adânc în groapa datoriilor.
Fiecare cetățean român are o datorie de circa 2.160 euro, o mică avere pentru cei mai mulți români.
Grecia dinamitează planurile de salvare a Uniunii Europene de la recesiune. Bursele s-au cutremurat din nou după ce Premierul elen a anunţat că ţara sa va hotărî prin referendum dacă va aplica sau nu noile măsuri de austeritate.
Ne prăbușim. Nu chiar încet, dar sigur. Ce încă mă surprinde este însă faptul că nu ne pasă. Adică “Udrea – încă mai – este un etalon de frumuseţe şi senzualitate”, ba, chiar divă sau muză pentru mulți români și pozele ei incită mai mult interes decât PIB-ul.
Deci prietenii mei de prin lume au dreptate să nu ne creadă când spunem că-i rău. Nu, nu e, e bine-n România, este exact așa cum ne place.

Artă naivă, pentru un popor naiv.

2 comments on “Tabu: Elena Udrea – Jackie Kennedy sau Monica Lewinsky?

 1. Ma gindisem sa o dau pe misoginisme gen tzara arde blonda se piaptana si-si ia pantofi noi… sau pe idea ca badarannismul national a creeat si femei fudule iar ‘feminismul’ nu scuza incompetentza si nici badarania ridicata la rang de ‘frumusetze’.. dar stiu ca n-are rost…

  Deci o dam pe politica… ma intreb cam cit material de ‘lala…ba’ e spreadul din Tabu pentru politicienii din PDL poate dinsii primesc poze si mai deocheate cu autograf … Adica sa stai cu orele sa o asculti pe blonda regionala e clar ca e ceva sexual si-ti trebe o scurta ‘eliberare’ din cind in cind… Eu zic ca pe Boc ochelarii si ochii de peshte il dau de gol !…

  Macar Lewinsky a avut discernamintul sa o puna cu un presedinte de presedinte!… la noi blondele lucreaz inca pentru marinari ..doar ca lucru politica al blondei e aparent inTabu si parlament iar feministele dinsei se numeste Louis Vuitton… democratie nene ce drepturi civile!

  • Râdem, glumim, dar cum se spune la Londra sau New York: but the joke was on me.

   [youtube http://www.youtube.com/watch?v=MUTo6kSZlPI&w=550&h=403%5D

   Pe de altă parte eu zic că politicienii noștri nu prea au cum să fie diferiți de noi atâta timp cât nu sunt nici de pe Lună, nici din Japonia. Altfel spus, Băsescu, Boc, Udrea, Geoană și Năstase și toată clasă politică așa cum este, ne reprezintă perfect.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *