Manele si Monarhie

Născut în data de 25 octombrie 1921, la Sinaia, Principe de Hohenzollern, Mihai I, Rege al României, Principe al Romaniei, ieri a împlinit venerabila vârstă de 90 de ani.
Între manelismul actualului președinte și patosul meșteșugit monarhist al unor politicieni, jurnaliști, dar chiar și cetățeni obișnuiți, mie mi-a lipsit normalitatea. Putem să-l iubim, să-l admirăm, etc, sau putem să-l ignorăm să ne fie indiferent, fostul suveran merită totuși măcar respect. Atitudinea lui Băsescu și al unor fruntași PD-L este strict prostească. Însă și înflăcărarea unora a dat în penibil clar. Și a contrastat mai cu seamă cu simplitatea, naturalețea și modestia Regelui. Nu este productiv nici să-l numești trădător pe Mihai I, dar nici să-l consideri “unsul lui Dumnezeu”. Ca să n-o lungesc aiurea, nici Mihai I, nici Isărescu, nici Ponta cu Antonescu (Crin) și nimeni altcineva, nu ne v-a salva vreodată de ceva. Nu atâta timp cât noi nu vrem, nu facem nimic pentru a ne salva. Privitor la Monarhie, să crezi că-n secolul XXI reinstaurarea unui Monarh și al unei Monarhii în Europa poate fi salvatoare, trebuie să fi cel puțin naiv. Ziua de ieri ne-a mai scos nițel din manelismul cotidian, însă izbitor, ziua de ieri a părut o zi ireală tocmai datorită lipsei manelismului. Deh, ceva-ceva manelism tot am avut, deputatul Culiţă Tărâţă a străpuns sala Parlamentului în mijlocul discursului regal cu mâinile-n buzunar. Dar măcar a fost o zi în care nimeni n-a mai vorbit de Huidu, de cumnatul Monicăi Gabor, despre Leo de la Strehaia și nici despre audiența obținută de Băsescu la Barroso – primul fiind un președinte al uni stat presupus membru UE, cel din urmă fiind (doar) Președinte al Comisiei Europene.
Dar a trecut (cumva) și ziua de ieri și revenim la “normalitate”. La ce mai spune Mihai Stoica, la ce crede despre buget și aiurea Andreea Paul Vass, eventual la show-ul sado-maso oferit de Andreea Bălan și dansatoarele ei, la cine mai calcă pragul DNA-ului și ce mai postează Ioana Popescu pe Facebook.
Perfect! Trăiască Regele – Manelelor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *