The Famine – The Architects Of Guilt (2011)

Americanii n-au avut parte de zile senine. Solistul Kris McCaddon i-a abandonat, studioul în care lucrau la noul material a ars până la temelii şi pe lângă echipamentul pierdut, s-au dus pe apa sâmbetei şi imprimările deja făcute. Mai furioşi şi mai determinaţi au luat-o de la capăt, basistul Nick Nowell a preluat  îndatorările vocale şi „The Architects of Guilt” va fi lansat oficial în data de 15 februarie 2011.
Şi mai e ceva fain la gaşca aceasta în afară de atitudine. Spun că „nu sunt aici să câştige vre-un concurs de popularitate, ci să cânte Metal.” L-am citat pe celălalt basist, Jonny “Christmas” Richardson. Pe lângă cei doi activează chitaristul Andrew Godwin şi bateristul Mark Garza.
Trupa a fost înfiinţată în 2006 la Arlington, Texas, au debutat un an mai târziu cu un material auto-intitulat şi auto-produs şi-n mai 2008 au scos primul album pentru Solid State intitulat „The Raven and the Reaping”. Problemele pomenite la începutul articolului au produs întârzierea considerabilă a noului material, dar în final cele 11 piese au fost imprimate şi rezultatul este mai mult decât satisfăcător.
Abordează un Death Metal tehnic cu infuzii de Thrash şi Groove, de multe ori amintesc de Slayer, dar au şi nuanţe ce invocă umbra confraţilor texani Pantera. Este o muzică brutală, contorsionată şi uneori îmbibată de sonorităţi schizofrenice. Este acel gen de Metal care îţi smulge capul din prima, este incisiv şi neiertător. Dacă îţi plac găştile autentice de Metal realmente „Heavy”, n-ai cum să nu sari în sus ascultând acest „The Architects Of Guilt”. Are intensitatea unui album ca de exemplu „Made Me Do It” din 2000 al suedezilor din The Haunted sau „Slipknot” din 1999.
Multe trupe spun înainte de lansare că noul lor produs este „cel mai criminal”, însă The Famine chiar nu glumesc, au făcut un disc absolut ucigător şi atentează cu şanse reale la tronul Regilor. Disc mai bun pe felia aceasta cu greu îmi pot imagina. Nu dau note că n-am atâta cădere, dar acesta e clar un 10 – sau A – cu plus! Notaţi-vă numele, o să tot auzim de ei!

The Famine – Site Oficial 
The Famine – Pagină MySpace
Solid State Records 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.