Petiţii. On-line.

Mă uitam la ştiri la Şeitan, un reporter de la Antena 3 îi arăta pe un laptop cozile de la ghişee cu nebunia asta de plată a contribuţiilor pe dreptul de autor şi Şeitan calm, nonşalant spunea: care cozi, nu văd nimic, 50 de oameni? Păi codă-i asta? Şi urma să zică, astea-s făcături, pixeli albaştrii, palme prezidenţiale, făcături, ruşine Dinu Patriciu, ruşine Vântu, ruşine Felix!
Cam asta-i treaba şi cu petiţiile on-line. De vreo două săptămâni s-au înmulţit petiţiile – multe iniţiative Realitatea TV – şi prieteni, cunoştinţe, necunoscuţi mă bombardează cu mail-uri „semnează şi tu”. Ba mă-ta! Dacă găsiţi vre-o petiţie care în ultimii 20 de ani a dat vre-un rezultat, fac ca Badea şi alerg şi „io” cu pene-n cur la 12 noaptea, nu în faţa guvernului – că nu-s prost -, ci eventual în jurul blocului.
Petiţiile astea sunt un fel de Solitarie. Unii care se plictisesc teribil la birou – predominant corporatişti şmecheri – freacă tastatura şi „ard” monitorul degeaba, să se simtă bine, să dea impresia că sunt responsabili şi le pasă, semnează petiţii.
Singura „petiţie” este aia cu molotovul direct în guvern, parlament, Cotroceni… Ştiu, nu e calea democratică, da’ – doamne iartă-mă! – unde pula mea vedeţi voi democraţia?!
Bun, dacă presupunem am împrăştia pe net, prin mess, pe bloguri, pe FaceBook şi aiurea că în ziua X, la ora X ne adunăm în locul X şi dăm cu molotoavele în stimabilii conducători, nu ştiu dacă ne-am aduna câteva zeci sau sute… Şi apropo democraţie: asta aţi votat stimabililor, eraţi cu rânjetu’ până la urechi că na, a câştigat băsescu şi nu mai vin iar comuniştii la putere, acum trageţi de buzunarele goluţe, priviţi cum mai arde o maternitate şi staţi frumos – la locurile voastre – la coadă. “Parcă ieri a nins….”
Futu-vă-n gură!

16 comments on “Petiţii. On-line.

  • he hei…. cred că e cazul să-ţi faci provizii, umple balconu’, debaraua şi frigideru’: românu’ suferă de lehamite (şi indolenţă) şi în cel mai bun caz aşteaptă ca altcineva să facă ceva să-i meargă şi lui (mai) bine.

 1. Salut,
  Sa stii ca a reusit petitia on-line cu reintroducerea berii stejar de 7%. Dar asta n-are nici o tangenta politica, ci doar de consum. De unde putem deduce ca daca cineva castiga ceva din aruncatu cu sticle incendiare, poate poate se face ceva. 🙂
  Relu.

  • da, sectorul privat cât de cât funcţionează şi reacţionează şi asta este firesc, sunt comercializanţi şi depind de consumatori.
   statul în schimb deşii depinde de cetăţeni/contribuabili, n-are nici o apăsare.
   concluzia ta este corectă, dar cum spuneam, cred că suntem mult prea puţini cu atitudinea adecvată.

   • de versiuni vorbeam si eu … asta americana mi-a venit in gind in idea ca totul e un experiement si banii pe care ii luam sunt doar o compensatzie prea mica .. asta ca sa n-o zic p-aia ca-i dai la unu baston si sapca si nu mai vede nimic altceva … gasit cop shoot cop, mission accomplished … great

 2. v-am zis ca in ultimul timp parca am trait in jungla 😀 am fost ba la tara,ba la munte,ba a trebuit sa alerg pentru admitere si n-am deschis nici calculatorul nici televizorul.Am zis ca daca n-o sa mai deschid nimic poate o sa se schimbe lumea in mai bine (lol) :)) sau poate n-o sa mai mai intereseze asa tare,dar cum am ajuns aseara acasa am deschis imediat tvu’ la Idolul meu 😀 Badea la faza cand le scotea diminutive lui seitan si vladescu.Ca sa va dau o parere de la o persoana care vine din trecut cu o luna,prea multe yo nu vad schimbate,sau schimbate in bine.Ramane my old citat “Imi bag pula-n tot guvernul boc” (numai ca acum au intrat in scena mai multe persoane noi) ….deci Imi bag pula-n toti 😀

 3. ne bantuie grijile ,de tot felul ,admitem ca ne ducem in jos dar ei sunt convinsi ca suntem in agonie si nu misca nimeni in front ..Mie cel putin ,asa cum ma simt acum ….mi-e intr-un mare fel ce mi se mai poate intampla …dar astia mici …Oare vom ajunge pana acolo incat sa ….

1 Pings/Trackbacks for "Petiţii. On-line."

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *