Tour de turist

Ce te faci când vin apele?
Fugi în munți.
Dacă ești fraier.
Când știi ce vine, fugi din țară.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=VPowpIRVOuY]

Știam ce vine și încă încerc să văd pe unde să o apuc.
Până una-alta, am mai dat o scurtă tură de week-end pe la Brașov.

Inundațiile.
E belită. E cum sunt toate de la Nord la Sud și de jos în sus în țara asta.
Oamenii și-au făcut casele în zone cu pericol de inundație, dar unde doamne iartă-mă să-și fi făcut casa decât unde au avut și ei un petic de pământ?!
N-au asigurare. Păi cine să-i asigure? Nici o companie de asigurări n-ar asigura casele din zonă de risc la preț suportabil. Și chiar de ar face-o, vorbim de oameni care trăiesc de pe o zi pe alta, de unde bani de asigurare bre?
L-am ascultat pe Borbely și parcă n-a pomenit nimic despre defrișări… 😉  Pe vremea când fratele românului, codrul, mai stătea-n picioare și nu era doar un personaj mitologic, parcă-parcă și-n calea apelor mai exista un obstacol…
Digurile. Ne-a lămurit președintele: nu s-au furat banii, ci nu s-au alocat banii. Simplu.
Și Blaga ne-a furnizat o informație utilă: s-au făcut diguri pe o parte a albiei să protejeze terenurile agricole și de asta acum apa a dat peste partea locuită. Genial.

(„water, water everywhere…”)

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=CBbHaC632jg]

Brașovul.
Diferit și… neschimbat. Aceeași impresie ca la incursiunea anterioară. Călătoria infernală. Rapidul face 166 km în 4 ore jumătate, 5. Repet întrebarea: de ce se percepe supliment de viteză? Adică 40,90 RON prețul biletului este mârlănie curată…
Am dat o tură de… turist.

8 comments on “Tour de turist

    • mda, treaba e că suntem peste 20 de millioane, nu mai încăpem nici în caricatură…. 😆

  1. ia si tu masina … eu asa ma gindeam.. cu trenu e stiut ca mori in el pe drum… sa ajungi din Bv la Sibiu sau Cluj e aproape imposibil !!…. sper ca David macar nu le vede pe toate astea si nu le intzelege mai ales !

    uitindu-ma la poze nus de ce dar tot mai putzin ii duc dorul …
    acelasi acelasi acelasi amortzit incremenit batrin cu masca de nou… nu mai e loc de mine in el sau locul care e nu-l vreau…

    • cu microbuzul este destul de incomod și ultima oară când am fost, reparau drumul de centură la Ploiești și șoseaua la Predeal, am prins nu știu câte bariere și drumul tot cam 5 ore a durat…. așa că decizia este luată: am poze, când mi-o mai fi dor, mă uit la ele…. 😆 (și-mi trece).
      pe David l-a faultat mă-sa, n-am putut să-l duc la bunici și în final din asta o să înțeleagă că tati n-a vrut să-l ducă. plm.

  2. Frumoase poze, frumos orasul, dar pacat ca oamenii au devenit din ce in ce mai tristi, mai grabiti,mai indiferenti.

    • am făcut vreo 400 de poze. 😀 şi mai am o tonă… 🙂 oamenii n-au cum să fie altfel decât vremurile…. încă vremurile dictează starea, ci nu cum ar fi normal, oamenii să schimbe vremurile.

  3. Neata Brush! frumos Brasovul pacat ca nu l-ai luat si pe David. cat despre inundatii no coment, dupa reactia autoritatilor se apre ca tot oamenii sunt vinovati de dezastru , cata nesimtire intr-un singur guvern, n-am mai vazut asa ceva.

    • da, păcat că nu am putut să-l duc pe D la Brașov, asta este: îl mănâncă țânțarii la București.
      guvernul, președintele trăiesc în continuare într-o altă Românie. asta însă este și vina noastră…

1 Pings/Trackbacks for "Tour de turist"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *