Presa pe preş – 12.07.2010

Sunt foarte dezamăgit: nu vom afla niciodată dacă Bobbi Eden şi-ar fi ţinut promisiunea ori ba. Dacă în cele 90 de minute regulamentare Spania a jucat parcă ceva mai bine, dar Robben a ratat două şanse incredibile, golul câştigător a venit în minutul 117 din pantoful lui Iniesta.
Spania câştiga astfel al 4-lea meci consecutiv cu 1 la 0 şi cred că este pentru prima oară când la un Campionat Mondial la Fotbal organizat în afara Europei, avem trei echipe europene pe primele 3 locuri: Spania, Olanda, Germania.
Acum, cu excepţia băştinaşilor majoritari şi a poziţiei geografice, Africa de Sud este aproape Europa şi despre Olanda am putea spune că a pierdut pe teren propriu… iar “io” pe “mâna” (buzele?)  lu’ Bobbi. 😆

Nu se vor tăia, se vor impozita. Gândul: „În timp ce preşedintele cere readucerea TVA la 19% şi impozitarea pensiilor, premierul spune că nu poate tăia din taxa pe valoare adăugată atât timp cât nu are o altă metodă de a face rost de bani, impozitarea pensiilor fiind insuficientă în acest sens.”
Rugat de o bătrână din  Doljeşti să nu taie pensiile, preşedintele României a ţinut să sublinieze că acestea „nu se vor tăia, se vor impozita”.
Dincolo de cinismul inexplicabil şi inacceptabil, preşedintele greşeşte din nou: eventuala revenire la TVA-ul de 19% peste o lună, două, n-ar aduce implicit şi scăderea preţurilor înapoi la nivelul anterior. La noi totul este „un fel de”, dar nici democraţia, nici economia nu este una reală, funcţională. Când nu cu mult timp în urmă preţul barilului de petrol aproape s-a triplat, s-au scumpit şi la noi carburanţii. Peste câteva luni preţul barilului a scăzut (înapoi jos… 😆 ) la nivelul anterior, la noi însă preţul carburanţilor a rămas neschimbat. Şi sunt zeci, sute de astfel de exemple. La noi odată ceva scumpit, preţul nu mai scade nici în ruptul capului!

Rămân tot la Gândul –  fiindcă mi-a plăcut încă un titlu: „O nouă minune a infrastructurii în România: autostrada într-o bandă salută din mers autostrada suspendată şi pe cea îngropată.”
Puse cap la cap, petic cu petic, avem 321 km de autostradă. în 2011 va fi inaugurat un tronson de autostradă, ultimii 51 km rămaşi de construit pentru ca Autostrada Soarelui să facă legătura între Bucureşti şi litoral, porţiunea cuprinsă între Cernavodă şi Medgidia. Inovaţia „autostrăzii” constă în faptul că are o singură bandă pe sens. Eu zic s-o numim mai neaoş potecă asfaltată.

Vă mai amintiţi campania prezidenţială din toamna trecută şi cu ce prosteală a câştigat voturi actualul preşedinte? Condamnarea comunismului, pericolul revenirii fantomei roşii, etc.
La 30 iunie 2010, Executivul a emis o ordonanţă de urgenţă prin care modifică Legea nr. 221/2009 privind condamnările cu caracter politic din perioada 6 martie 1945-22 decembrie 1989. Modificarea stabileşte plafonul despăgubirilor la 10.000 € – aflăm din Jurnalul.
Tismăneanu tace mâlc. Şi Radu Moraru. Şi toţi trompetiştii, sifoanele şi lingăii.

Scuipa-v-aş în gură.

Tot în campanie, Voicu şi Vîntu erau duşmanii poporului. Evenimentul Zilei combate criza, inundaţiile şi în general dezastrul naţional cu o „dezvăluire” preluată de pe HotNews: „În 1983, Sorin Ovidiu Vîntu se afla în închisoare, la Bacău, pentru delapidare. Avea 28 de ani şi ar fi fost recrutat de Securitate, sub numele conspirativ “Nuş”.” Nu ştiu dacă asta ne arde acum şi nici câtă relevanţă are asta după 27 de ani.
Vîntu nu este om politic, nu a candidat şi parcă nici nu se preconizează să poftească la vreo funcţie publică.
În schimb mă întreb cum de a dispărut dosarul lui Băsescu, fost şi actual preşedinte, om politic.
Pe de altă parte, pe mine m-ar interesa mai mult cum au ajuns miliardari Voicu, Vîntu, Videanu, Verestoy, Udrea, Patriciu, Becali, …Băsescu.

O altă trompetă a actualei puteri – a se citi Băsescu – România Liberă, caută răspunsuri la „cum va arăta viitoarea guvernare”.
Au 5 variante: 1. refacerea proiectului Iohannis: PSD – PNL – UDMR; 2. O nouă majoritate parlamentară –  „împăcarea” PNL cu PDL; 3. Guvern minoritar (UDMR s-ar putea retrage de la guvernare); 4. Alegeri anticipate, prezidenţiale şi parlamentare şi 5. Guvern de tehnocraţi.
Fâs. În contextul actual nu cred că Băsescu ar risca trecerea prin parlament al unui nou guvern, părerea mea este că la toamnă se va opera eventual o remaniere şi premier rămâne slugarnicul Boc. La asta serveşte şi actualul circ cu presupusul conflict Băsescu-Boc şi „divergenţele” de opinii.
Pentru preşedinte oricare alt premier reprezintă un potenţial pericol de pierdere al controlului şi aşa ceva este de neconceput.

Din nefericire nici cu opoziţia nu stăm mai bine. „Ponta ridiculizează declaraţiile lui Crin Antonescu” – scrie în Cotidianul.
Ponta a declarat: „în fiecare week-end, fiecare declară orice”. Excepţie nu face nici el.
Suspendarea din funcţie a preşedintelui şi alegerile anticipate parlamentare şi prezidenţiale sunt probabil singurele soluţii democratice de a ieşi din actuala criză însă tot odată par şi un scenariu SF. Aici Ponta are dreptate însă n-ar trebui să uite distinsul socialist că actuala creştere din sondaje nu este meritul său sau al partidului, ci rezultatul exclusiv al proastei guvernări şi că deocamdată cu excepţia vorbelor, opoziţia n-a prea arătat nimic. Unii poate trec cu vederea, eu însă n-am uitat nici partidul stat, nici corupţia guvernului Năstase, mentorul actualului lider PSD.
Joncţiunea PDL – PSD nu cred că ar folosi la ceva, dar cale mai bună nu prea există şi dacă opoziţia chiar doreşte să facă ceva pentru ţară, trebuie să-şi dea mâna. Chiar dacă alianţa PSD-PNL este nefirească, cele două partide s-ar putea supraveghea reciproc şi astfel derapajele ar fi mai improbabile.
Ştiu, slabă consolare, dar alta n-avem.

În Adevărul este readus pe prima pagină scandalul „Spiru Haret”. „Pentru a ascunde că învăţământul la distanţă (ID) nu este acreditat, „Spiru Haret“ a redenumit ID-ul în „centre tehnologice de acces la platforma de examinare e-learning“.”
Sute de absolvenţi ai universităţii au probleme şi anul acesta la concursul profesorilor întrucât le-au fost respinse dosarele. Deocamdată se vorbeşte de 100.000 de absolvenţi care au absolvit Universitatea „Spiru Haret” începând cu 2007.
Învăţământul este la pământ chiar dacă în spatele scandalurilor se ascund şi multe alte interese…

Dacă ţara-i tot mai praf şi nu mai e nici cine ştie ce frumoasă, nici prea locuită – ăia deştepţi şi alea bune s-au cam tirat – cică frumuseţi totuşi mai avem: „Ce frumuseţi are România!” – este cel mai interesant titlu din Libertatea.
Titlul Miss Romanian Beauty a fost oferit aseară, la Rin Grand Hotel Otopeni, bucureştencei Andreea Moţoi, în vârstă de 22 de ani şi Alexandra Cătălina Filip a fost aleasă, sâmbătă seară, în cadrul unui show transmis pe TVR 1, Miss Universe România 2010. Alexandra este şi campioană a României la dans sportiv.
Sincer, pe stradă, în tramvai, troleu sau în metrou, am văzut fete şi femei mult mai frumoase. N-am simţit nimic umflîndu-se nici în piept – nici în altă parte 😛 – pentru faptul că la Miss Universe Braşovul s-a dovedit cel mai bine reprezentat. La ultima vizită în oraşul natal am observat că străzile s-au umplut de fete frumoase, parcă nu erau atât de multe acum 3 ani când m-am mutat mai la vale…. 🙂
În ceea ce priveşte „shăul de la TVR”, te apucă râsul sau plânsul. Decoruri prăfuite, glume răsuflate, „spectacol” artificial, butucănos şi plin de clişee.
Am şi „io” o întrebare: este obligatoriu să fi gay ca să fi angajat la postul public de televiziune?

Buzdu a pipăit-o pe Loredana. Ce mai ştire senzaţională pe prima pagină a maculaturii CanCan.
Dacă era o scenă de film şi ne aflam într-un cinematograf, cu siguranţă se striga în cor: fute-o bă!
Nu prea ştiu pe cine (mai) interesează cine şi de ce o pipăie pe Lore, cum nici n-am înţeles vreodată ce e cool la Radio Zu… şi în general la posturile radio de pe malurile Dâmboviţei.
„Aştept” înfrigurat noul CD Loredana scos ca supliment la…. Unica, DivaHair, Gazeta Sporturilor, Libertatea, CanCan sau Click. 😆

Click îşi focalizează atenţia asupra „celor mai dureroase tatuaje”. Aşa am aflat că: „Cele mai curajoase s-au dovedit a fi Daniela Crudu şi Delia Matache, care au suportat cu stoicism dureri groaznice pentru a se tatua în zona intimă, respectiv cea intercostală, cunoscute drept cele mai sensibile părţi ale corpului.”
Cine e Delia Matache? 😆 😆 😆
Mai nostim este faza următoare: „Adelina Pestriţu – o altă arhi-necunoscută pentru mine 😀 – a vrut şi ea să-i facă pe plac fostului soţ, Liviu Vârciu, şi şi-a tatuat pe şoldul drept un mesaj de amor, în limba engleză, pentru acesta. După divorţ însă, Liviu a somat-o să şi-l scoată, mai ales că el îl plătise.” 😆 😆 😆

Pe 15 august vor cânta pentru prima oară la Cluj Iron Maiden. Este a treia escală a legendarilor britanici în România.
Maiden au dezvăluit data lansării noului lor album „The Final Frontier”: luni, 16 august, la o zi după concertul de la Cluj.
Prima piesă, „El Dorado” poate fi ascultată pe pagina MySpace a formaţiei, are aproape 7 minute şi – cum ar spune criticii britanici – este deja aproape un clasic. 😆 😆 😆

8 comments on “Presa pe preş – 12.07.2010

 1. La noi poate ca e nevoie de aceasta criza inca ani buni pentru a invata si comerciantii nostri ceva , adica sa scada preturile cand stai cu marfa pe raft si se strica, insa se pare ca indaradnicia e o trasatura de caracter a acestora , nu si nu , ca si hotia ce-i caracterizeaza, de ce sa micsoreze ei pretul la benzina daca barilul a scazut ,cand fraierii pot sa plateasca, lasa ca-i ducem de nas.

  • hoţia ne caracterizează pe toţi. de la simplul cetăţean care nu compostează în mijloacele de transport în comun dar înjură RAT-ul, de la ţăranul care a furat ţeava din irigaţii să-şi facă gard sau pietrele din dig să-şi facă casă, de la şmecheriul cu chioşc sau vânzătorul din piaţă care fură la cântar până la şmenarii de stil mare implicaţi politic.
   asta e şi ăştia suntem şi până nu admitem asta, aşa şi rămâne.

  • ştii ce e iar ciudat? despre toţi ăştia de pe la noi care fac ceva “dincolo”, aici nu se aude mai nimic.
   de Inna s-a vorbit puţin, ceilalţi parcă nici nu există.

   PS. şi apropo Inna: citeam undeva că se mută-n America. asta este cealaltă obsesie….

  • o parte am văzut ieri seară, o parte azi dimineaţă în reluare. mă enervează uneori că alegem aceleaşi subiecte şi uneori şi părerire coincid… 😆 😆 😆

   • pai nah :-?? dumneavoastra postati dimineata iar mircea badea are emisiune seara.Poate va citeste blogul,cine stie 😕 A zis ca-i place sa citeasca multe bloguri 😀

    • nu cred că asta ar fi, uneori nu-i văd emisiunea, nici el nu cred că m-ar citii, dar trăim în aceeaşi ţară şi suntem foarte-foarte ocupaţi… 😆

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *