La forfecat

Impozitul pe drepturi de autor a crescut la 20%, de pe data de 1 iulie se impozitează şi câştigurile obţinute din dobânzile bancare cu 16%. S-a încercat impozitarea retroactivă pe tot anul, dar n-a ţinut. Ai bani în bancă, o să-i scoţi şi o să-i ţii la saltea, ciorap… chebab, muştar, ciubuc. Să vezi „cash flow” frate!
Chioru’ şef are ce are cu pensionarii, i s-a pus pata. Rău. Dacă CC a declarat tăierea pensiilor cu 15% ca fiind neconstituţională, netihnitu’ de la Cotroceni a mutat cu nonşalanţă: impozităm pensiile cu 16%.
Asta după ce acum se impozitează bonurile de masă, tichetele de creşă, ba, chiar şi alocaţia. Futu-vă-n gură!
Pensia reprezintă suma de bani pe care toţi angajaţii o plătim în perioada activă, îi punem de o parte ca să avem din ce trăi când ne retragem din activitate. Statul nu ne dă nimic, ci ne returnează nişte bani pe care teoretic ar trebui să-i gestioneze, să-i investească, să-i înmulţească. Schema simplă care i-a trecut prin cap şmenarului de flotă şpriţar, este simplă: pe banii oarecum luaţi cu împrumutul, nu că nu plătesc dobândă, ci aplică un fel de dobândă inversă, adică taie din ei 16%. Bravos tovarăşe! Treaba este că banii aceştia Stat-ul i-a spart pe te miri ce. Pe diguri din câte se vede nu. Nici pe autostrăzi.
Ideea este alta: puneţi banii la ciorapi dacă mai vreţi să-i vedeţi vreodată. Dacă se poate în Elveţia. Sau cât mai departe.
Asigurarea caselor. Acum pe bune: când o companie de asigurări a plătit „pe bune” vre-un păgubit? Toată treaba cu asigurarea – am mai spus-o – este o escrocherie financiară în care câţiva puţini şi şmecheri câştigă sume fabuloase de pe urma celor mulţi şi fraieri. Nu ştiu ce miros are o presupusă democraţie dacă cetăţeanul este obligat să semneze o poliţă şi să cotizeze cu bani la bunăstarea unor ţepari. În ceea ce priveşte casele din zonele cu risc ridicat, nici dracu nu o să le asigure şi chiar de ar face-o, poliţa ar fi insuportabilă amărâtului de acolo.
Statul continuă jecmăneala la drumul mare şi se comportă cu cetăţeanul contribuabil ca şi cum ar fi inamic, infractor, slugă, ci nu stâlpul de bază, stăpânul.
Trăim o serie de confuzii tâmpite.
Vestea „minunată” este că se estimează că pierderile provocate de inundaţie în agricultură vor mări preţurile produselor cu circa 8%.

Statisticile. Ador statisticile. La inundaţiile din 2008 s-a spus că aşa ceva se întâmplă la 150 de ani. Acum, la 2 ani distanţă, inundaţiile au o cotă care cică apare o dată la 200 de ani. Aha. La anul, sau peste 2 ani dacă vine o viitură şi mai mare vom afla că aşa ceva este posibil doar la 250 sau 300 de ani. M-am liniştit. Nasol că intervalul practic este de un an, doi. Şi se poate reduce chiar la primăvară-toamnă.
Digurile. Acelea 3-4 făcute prin 2008. Dacă nivelul apelor a crescut cu x, digul a fost înălţat – aţi ghicit! – fix cu exact acel x. Următoarea viitură a fost de x+1, s-a inundat iar tot. Genial.
Anunţ autorităţile pe această cale că m-am uitat pe câteva site-uri Meteo şi toate au anunţat ploi masive în week-end. 😉 Nu vreau să mai aud asta cu „au venit viiturile prin surprindere”. Stătea al dracului de apă după cotitură şi aştepta să sară Boc din cizmele de cauciuc!

În Jurnalul avem ştirea despre „zonele cancerigene” identificate de şeful Statului: „Avem două zone cancerigene: procentul extrem de ridicat cu salariile din sectorul bugetar şi procentul extrem de ridicat din ve­niturile bugetului de stat pe care le utilizăm în zona socială. Mi-am asumat tot oprobiul anunţului cu reducerea pensiilor. Există şi altă variantă: impo­zitarea pensiilor, cota unică introdusă la pensii.” Ba pe a lu’ mă-ta!

„La scăldat” va concura cu cele mai temerare povestiri scrise de Jules Vernes. Din Adevărul putem citi estimările făcute de Primăria Capitalei şi RADET în ceea ce priveşte majorarea costurilor apei calde şi al căldurii: scumpesc apa caldă cu 250%, iar căldura cu aproximativ 20%. Evident scade şi consumul de săpun, pastă de dinţi…
Să mirosiţi bine! Bine?!

Din Cotidianul aflăm despre noul album Prince intitulat „Ten20” ce va fi lansat împreună cu ziarele “The Mirror” şi “Daily Record” în data de 10 iulie, resperctiv “Het Nieuwsblad” şi “De Gentenaar” în Belgia, iar în Germania în data de 22 iulie împreună cu revista “Rolling Stone”.
Prince spune că internet-ul este expirat şi-l compară cu MTV-ul.
Şi la noi a devenit o modă lansarea albumelor ca „supliment” la ziare. Nu se vând nici CD-urile, nici ziarele, dar combinaţia celor două produse salvează şi artiştii şi presa. E o şmecherie care ţine cât ţine, dar nu cred că este o soluţie pentru nici una din părţi.
Prince nu este la prima astfel de experienţă, albumul „Planet Earth” din 2007 a fost distribuit ca supliment gratuit al ziarului The Mail on Sunday.

Din Libertatea aflăm că Anna Lesko s-a dezbrăcat. A fost lansat noul ei video-clip “In my bedroom” ce aminteşte izbitor de Mena Suvari  şi „American Beauty”. De pe site-ul ei aflăm că a fost lansat şi un DVD cu toate video-clipurile ei plus interviuri. Este şi o galerie foto goală, adică nu are nici o poză nu că ar fi Anna goală 😀 , un buton download inactiv, în schimb pot fi vizionate câteva din tablourile pictate de ea.

Actriţa porno Bobbi Eden a promis, miercuri, că le va oferi câte o partidă de sex oral tuturor prietenilor din reţeaua de microblogging Twitter, dacă echipa naţională a Olandei va câştiga Cupa Mondială de fotbal – citim în Gândul. Primul gând: fuga pe Twitter şi „împrieteneală” rapidă cu Bobbi.  Gândul numărul doi: hai Olanda! 😆 😆 😆

În Click tot secţiunea cu tricouri ude este unicul subiect demn de… admirat.

Şi dacă tot suntem fleaşcă, o sugestie pentru doamna Udrea: dacă tot dă cu biciclete în sinistraţi, mai potrivite ar fi hidrobicicletele. Părerea mea.

6 comments on “La forfecat

 1. Impozitul pe dobanda depozitelor bancare a fost introdusa odata cu cota unica de impozitare si a fost scoasa doar ultimii 2 ani in campaniile electorale . Nenorocirea e ca statul isi bate joc in continuare de contribuabili ……si continua in prostia lor sa micsoreze veniturile si sa cresca costurile ….fara sa gandeasca ca nefiind venituri nu va mai exista consum si nu vor mai incasa nimic. Vesnica prostie.

  • ştiu că a mai existat acest impozit. a fost scos tocmai în ideea să nu-şi ţină lumea banii la ciorap şi astfel să blocheze sume mari de bani, să-i scoată practic din circuit.
   sunt idioţi, cretini, proşti, etc.
   toate le fac pe dos şi nu văd la 3 cm în faţă.
   şi noi proşti că i-am votat – mă rog, cine i-a votat, că eu nu! – şi că-i lăsăm să facă ce vor, îi lăsăm în funcţii. poate cu inundaţiile mai vin nişte ruşi pe Prut şi iese de încă o “revoluţie”! 😆

 2. pe cat de neconstitutionala a fost miscorarea pensiilor pe atat este si impozitarea lor . teoretic omul a platit un impozit la veniturile de-a lungul vietii, acum mai plateste unu si pe ce pune deoparte. cu alte cuvinte dubla impozitare. dar ca la noi la nimeni, mai ales nesimtirea guvernantilor care depaseste orice limita . Banii i-a spart Base cica, din rezerva de stat chiar, ca a devenit proprietar pe coasta de Azur a unor hoteluri de lux, asa vorbeste lumea , din banii tarii, iar acum disperarea e mare, ca trebuie pusi la loc, din pacate tot de prostime.

  • nu Băse cu gaşca au fost singurii care au spart banii. în fondul de pensii s-a dat iama în anii ’90 pe vremea lu’ Iliescu. toţi au furat şi noi căscam gura. acum disperarea e mare că s-a golit sacul şi au golit şi sacu’ de la FMI şi gaura ne înghite complet şi… pe toţi.
   zău că-i mai drăguţ să povestim de Anna, Bobbi şi…. tricouri ude…. 😆 😆 😆

3 Pings/Trackbacks for "La forfecat"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *