Kidneythieves – Trypt0fanatic (2010)

Kidneythieves sunt un proiect Industrial Rock lansat în 1998 de solista Free Dominguez, o cubaneză crescută-n America. Pentru acest proiect s-a combinat cu chitaristul şi inginerul de sunet Bruce Somers şi au apelat la serviciile lui Chris Schleyer (chitară), Christian Dorris (bas) şi Sean Sellers (tobe).
În acelaşi an este lansat şi albumul de debut „Trickster” urmat în 2002 de „Zerøspace” şi în 2004 de „Trickstereprocess”, o variantă remixată digital al materialului anterior şi completat cu 5 piese noi plus un DVD bonus.
În 2004 domniţa Dominguez îşi concentrează atenţia spre zona Indie şi Somers lansează-n paralel un alt proiect: ShockNina. În 2007 cei doi revin la sentimente mai bune şi reiau colaborarea şi astfel 2010 ne aduce noul lor produs, acest „Trypt0fanatic” ce conţine 10 piese proaspete.
În mod independent au reuşit să vândă din produsele anterioare peste 100.000 de unităţi, ce este o cifră remarcabilă în condiţiile date şi trupa refuză şi în continuare semnarea vreunui contract cu o casă de discuri sau distribuitor, materialul este disponibil exclusiv pe site-ul formaţiei.

Vocea lui Dominguez mi-a amintit de suedeza Nina Persson (The Cardigans) şi nigerianca Samantha Sprackling (alias Saffron) din trupa britanică Republica, trupă cu care prezintă destul de multe similitudini, diferenţa o face faptul că sunt mult mai moderni în sunet şi abordare şi chitarele sună mai distorsionat, riff-urile au mai multă greutate.
Kidneythieves combină cu gust elemente Electro, Trip Hop, Pop şi Rock cu sonorităţi mai incisive, zgomotoase, rezultatul este o muzică interesantă, mai mult plăcută decât agresivă, dar mai apropiată de zona Rock/Indie cu amprentă Industrial, decât de zona Pop şi muzica comercială.
Ce face Dominguez nu este nici pe departe la fel de revoluţionar sau agresiv ca muzica lui Shikhee (Android Lust) sau  Erica Dunham (Unter Null), dar atacă un segment mai larg de public şi este o muzică mai accesibilă.
Discul este unitar, are atmosferă, momentele mai zgomotoase sunt intercalate inteligent cu secvenţe aerisite sau piese predominant mai lente, mai chill.
Mi-au plăcut: Beg, Freeky People, Velveteen, Dead Girl Walking, Size Of Always, Lick U Clean şi Tears On A Page.
O parte din piese pot fi ascultate pe site în playerul Soundcloud şi pe pagina lor MySpace.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.