Facebook, cafea şi ţigări

Aveţi o cerere de prietenie: Adriana – 2 prieteni în comun. Confirmă sau ignoră…

Dacă confirmi te trezeşti în faţa unui test IQ, este o reclamă tip spam, ingenioasă, dar tot spam şi denotă interesul mare pentru Facebook şi numărul mare de utilizatori.

Facebook impune noi exigente pentru protejarea datelor utilizatorilor; Peste 30.000 de oameni au parasit Facebook in semn de protest; Facebook vrea sa aiba un miliard de utilizatori; Facebook a avut venituri de 800 de milioane de dolari in 2009; O treime dintre femei intra pe Facebook imediat ce se dau jos din pat; Seful Facebook ar putea sa fie condamnat la moarte in Pakistan; 2,5 milioane de musulmani ameninta ca isi sterg contul de pe Facebook; Fiecare al 13-lea roman e pe Facebook – sunt doar câteva titluri din mass-media care au atras atenţia legate de această reţea virtuală de socializare.

Criza a afectat tot globul şi pe fundalul alienării tot mai accentuate al individului, internetul a devenit „ocupaţia” principală a tot mai multor oameni. Este metoda – fuga – cea mai ieftină de a „evada” din griul cotidian, de a uita – amâna, ignora – realitatea şi greutăţile, este metoda de a combate plictiseala la birou, dar şi acasă.
Şi fiindcă singurătatea este o povară tot mai grea, respectiv relaţionarea în era comunicaţiilor paradoxal devine tot mai greoaie, reţelele virtuale de socializare sunt locul unde se înghesuie tot mai mulţi oameni.

Dependenţă…

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=HXHjd5unj_I]

Lansat în februarie 2004 Facebook a avut o creştere fabuloasă ajungând să depăşească în 2008 numărul de utilizatori al principalului său concurent MySpace.
Facebook are aproape 500 de milioane de utilizatori şi se estimează că valorează aproximativ 6,5 miliarde de dolari…

Şi… „Nu ajungi la 500 de milioane de prieteni dacă nu-ţi faci şi câţiva duşmani” este moto-ul filmului „The Social Network” semnat David Fincher după un scenariu de Aaron Sorkin, filmul urmând să fie lansat pe 1 octombrie 2010.

Fincher este responsabil pentru peliculele Alien 3 (1992), Se7en (1995), The Game (1997), Fight Club (1999), Panic Room (2002), Zodiac (2007) şi The Curious Case of Benjamin Button (2008), dar şi pentru un şir lung de video-clipuri: Patty Smyth “Downtown Train” (1987), Madonna”Express Yourself”(1989), Aerosmith “Janie’s Got a Gun” (1989), George Michael “Freedom ’90” (1990), Billy Idol “L.A. Woman” (1990), A Perfect Circle”Judith” (2000) sau Nine Inch Nails “Only”  (2005) şi al multor reclame TV (Levi’s, Nike, Coke, etc).
Din distribuţie fac parte Jesse Eisenberg, Justin Timberlake şi Andrew Garfield.
Coloana sonoră este semnată de Trent Reznor şi Atticus Ross…

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=mDsqpeiTqg8]

6 comments on “Facebook, cafea şi ţigări

  1. am un amic real 😀 pe care , desigur , ca orice persoana ” normala ” , il am in toate listele de ” prieteni ” din virtual … inclusiv facebook 😀 a fost ziua lui , eu n-am avut timp de virtual , dar ne-am vazut seara la o bere … a fost suparat pe mine ca nu i-am urat si eu ” la multi ani ” in virtualia , ca toti ceilalti … bine , zic eu , dar ti-am zis acum … nu conteaza , trebuia sa-mi spui si acolo … mi se pare o tampenie … o mare tampenie … nu dau nici o clipa realul , pe virtual .

    [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=2BfPgF4DF-Q]

    si asta-i ultimul film pe care l-am vazut … bunicel
    zi faina , brush !

    • ‘neaţa.
      noua specie. blogoidul…. 😆 😛 😆
      filme am văzut (revăzut) şi eu mai multe zilele acestea: Siesta, Vidocq, Pet Sematary I & II…. 😀

    • tot o pierdere de timp ca şi pe Netlog… 🙂 toată lumea fuge, fiecare are un motiv sau o justificare, toţi spunem că “doar pentru….” şi în final suntem la fel de pierduţi şi ne pierdem nu doar vremea.

  2. realitatea cere curaj .. escapismul rulz.. si le face la altii bani ! ciudat pt mine e ca multe dintre aceste ‘antreprize’ sunt si ramin americane desi netul e global… iar in acest caz facebooku are fatza evreiesca… adica tot un ghesheft care nu schimba nimic ! Cred since ca pe facebook cineva ii iubeste acolo sus … ca altfe nu ajungeau asa departe cu o schema ce de la inceput pare a abuza de credibilitatea celor care isi lasa datele personale !..

    parca YouTube ramne cel mai tare in idea ca inca nu face bani si de cind exista copyrightul … acea institutie capitalista de baza s-a trezit la o alta realitate !

    • e ciudat – sau nu? – că ăia puţini şi bogaţi mereu reuşesc să facă bani (mulţi) pe spinarea celor mulţi şi săraci. şi mai tare e că exploatează exemplar chiar şi criza.
      ce-mi scapă mie este cum de ajung unii dependenţi de Facebook, Netlog sau oricare alt site de gen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *