Destiny In Chains – Last Forever (2010)

Pe Destiny In Chains i-am găsit întâmplător și sunt o gașcă de Death/Metalcore din Cairo, Egipt.
Cei 5: Zander – voce, Shive și Meniem – chitare, Kilany – bas și Alolo tobe cântă de la mijlocul anilor 2000 și albumul de debut, „DemoniZed” a fost lansat în 2007. Casa de discuri independentă, DeathCap Records din Anglia le-a întins o mână de ajutor și au relansat discul remixat și anul acesta a fost pus în vânzare și noul material: „Last Forever”.
După surpriza plăcută oferită de Orphaned Land – trupa din Israel care a cântat în prima seară a festivalului Sonisphere (unde n-am ajus – lucram la asta – și regret că am ratat ocazia să-i văd pe Orphaned Land, Anthrax, Slayer, Alice In Chains și să-i revăd pe Rammstein, dar unde a ajuns Alin) – o incursiune nesperată în underground-ul egiptean (după un prim contact cu plaja 😀 ) sună promițător.

Acum ce să spun? Destiny In Chains abordează un Deathcore/Metalcore tehnic și brutal, discul sună destul de precar, dar având în vedere situația și condițiile din Egipt, e de mirare și faptul că există trupe și o mișcare underground.
Idei bune sunt în piesele lor, combină teme exotice cu pasaje extrem de brutale, dar mai e nevoie de finisaje, mai au de acumulat experiență.

Băieții n-au prea avut ocazia să cânte live, lucrurile par să evolueze și în această direcție, un prim pas important fiind și Metal Blast Festival-ul de la Cairo.

Îi puteți asculta pe pagina MySpace și găsiți albumul aici 😉 .

2 comments on “Destiny In Chains – Last Forever (2010)

    • este de apreciat efortul într-o țară aflată într-un regim dictatorial de 30 de ani și într-o stare economică și socială dezastruoasă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *