Algocalmin

Ia-i românului şi ultima alinare: algocalminul. Lasă-l pe fraier să sufere, să se tăvălească.
Analgezicul cel mai popular, mai prieten cu românul decât codrul de zeci de ani este pus pe lista neagră.
Agenţia Naţională a Medicamentului (ANM) a decis ca Algocalminul să nu se dea decât cu reţetă, de la sfârşitul acestui an.
Medicamentul conţine metamizol ce poate produce independent de doză şi durata tratamentului, scăderea globulelor albe şi implicit a imunităţii.
În plus, el este interzis şi-n alte ţări din Uniunea Europeană.
Pentru dureri există şi alte medicamente care nu conţin metamizol, de exemplu Nurofenul. Problema este diferenţa de preţ. O cutie de Algocalmin costă 8 lei, în timp ce una de Nurofen este aproape 17 lei. Aha. Am înţeles.
În 2009 românii au cumpărat analgezice de aproape 37 de milioane de euro şi la un calcul simplu probabil guvernanţii speră să-şi dubleze încasările prin taxe şi TVA şi la acest capitol în 2010. Prostu’ vrea-nu vrea, sare cu banu’ când îl doare.

Acum că anii trişti dinainte de ’89 sunt pentru mulţi doar o amintire frumoasă, carnea zace-n magazine în dezinteresul general al muştelor şi congelatoarele, lăzile frigorifice se plictisesc scoase din uz pe hol, românul care se zvoneşte că-şi face vara sanie şi iarna căruţă îşi va umple frigiderul, congelatorul şi lada frigorifică cu Algocalmin.

Băh, ăştia de ziceţi că ne guvernaţi! Durea-v-ar capul să vă doară de deştepţi! Prăbuşi-v-aţi în sondaje! De tot.

8 comments on “Algocalmin

 1. wow.interesant.nu stiam 😐 de cand o sa intre legea asta sau ce mama naibii o fi in vigoare,ca as cam vrea sa-mi fac nij provizii.Parintii mei mai stiu cateva calmante foarte bune si destul de ieftine,o sa-i intreb cand o sa vorbesc cu ei dar stiu ca algocalminul FACEA legea 😀

 2. Da…Le scapase un mic amanunt ..Si iata ca …astea fiind zise ,Romanica e si se indreapta vertiginos pe drumul cel bun ..

  • părerea mea este că mai avem nevoie de ceva algocalmin până la sfârşitul anului – cel puţin – fiindcă guvernanţii ne mai pregătesc “cadouri” şi surprize.

 3. Nu am stiut despre aceasta noua “inventie”, insa daca e adevarat ca metamizolul are acele proprietati negative atunci de ce ar trebui sa ne revoltam ca vor astia sa fim sanatosi… oricum, oricat de puternic ar algocaminul mie nu-mi “alunga “durerile decat nurofenul ( pe care-l folosesc de vreo 4 ani de cand am avut meningita si am ramas cu migrene)…in concluzie nu ma doare decizia lor , insa nush ce ar fi mai bn pt ceilalti…:-/ probabil sa fie doar informati si lasati sa aleaga.

  • nu sunt farmacist şi nici consumator de algocalmin – şi în general refuz să bag chimicale în mine.
   din ce am citit nici una din efectele secundare aduse ca argumentaţie acum nu s-a manifestat la vre-un pacient în România şi algocalminul este cel mai folosit analgezic de câteva decenii.
   ce am mai citit este că şi în industria farmaceutică se trag sfori, sunt bani mulţi la mijloc şi companiile des se faultează reciproc pentru a scoate concurenţa de pe piaţă şi a introduce propriul produs.
   la asta se adaugă şi situaţia economică actuală, criza şi foamea teribilă de bani a guvernului şi evident că de pe urma unui produs care costă 17 lei, statul încasează mai mult decât de pe urma unui produs care costă doar 8 lei…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *