Unitate! Noi cu noi, ei cu ei…

…şi-n final, după ce tragem linia, fiecare pe cont propriu şi foarte-foarte singur.

Am intrat pe o turnantă extrem de periculoasă, numită de unii cinic „curbă de sacrificiu”, lucru de altfel previzibil, ba chiar anunţat de multe voci de cel puţin de un an, ba chiar doi, cam de la momentul suspendării lui băse, dar ca de obicei poporul s-a dovedit surd şi orb la semne şi semnale. E drept, aceea suspendare a fost mult prea meşteşugită, artificială şi n-am susţinut-o nici eu, în opinia mea băse era obligat să demisioneze imediat după incidentul „ţigancă împuţită”, dar de ce ar fi făcut-o atâta timp cât în adâncul sufletului nostru toţi urâm ţiganii, bozgorii şi pe toţi ceilalţi în general şi aceste mici derapaje băsesciene în fapt i-au adus mereu plus de popularitate?

Acum lucrurile stau diferit, invocarea articolului 53 din Constituţie, cea privitoare la „Siguranţa Naţională” drept temei pentru mutilarea salariilor, a pensiilor, etc creează un precedent periculos care ne aşează pe calea mult visatei „dictaturi luminate”. Azi amputarea veniturilor, mâine interzicerea manifestaţiilor sau a dreptului la libera exprimare a opiniilor, toate evident în „binele poporului suveran”. Însă ne dovedim la fel de surzi, orbi şi proşti.
Şi dacă altceva nu, planul acesta funcţionează. Fiindcă este o certitudine că aceste tăieri nu vor avea rezultatele scontate şi în cel mult 3-4 luni guvernanţii vor fi obligaţi să implementeze şi alte măsuri şi cum este previzibil că nici atunci nu vor debranşa clientela politică de la banii publici, cu certitudine urmează şi majorările de taxe, impozite şi TVA. Noua găselniţă, „impozitarea multiplă”. Statul îndatorat într-o măsură fără precedent nu se mai poate împrumuta de la bănci şi o face de la populaţia tot mai sărăcită, dar într-un mod extrem de avantajos pentru el: fără dobândă şi nerambursabil. Curba-n care am intrat se cheamă dictatură iar ce se petrece este furt pe faţă. În continuare n-am auzit pe nimeni să vorbească despre muncă şi productivitate. Dar asta nu mai este nici o ciudăţenie într-o ţară în care este obligatoriu să fi „băiat deştept” şi să mangleşti cât mai performant…

Şi tare mă tem că băse şi acoliţii scapă cu basmaua curată.
Ei da, fiecare e pe barba lui, scapă cine poate, nu?

Degeaba s-au tot difuzat imaginile cu grevele şi manifestaţiile din Grecia, populaţia n-a reacţionat la acest stimul media.
„Marele miting” a fost un fâs lamentabil, a trebuit să apară nişte ultraşi – sau agenţi mascaţi ca atare – puşi de dracu sau dracu ştie cine ( 👿 ) să-l fugărească pe cretinoidul de Marcel Hoară, dar chiar şi aşa, nesimţitul a scăpat teafăr, inexplicabil, nici de la câţiva metri nu l-a nimerit nimeni măcar cu un pietroi în cap. Dacă flerul nu mă înşeală – nici de data aceasta – şi „ultraşii” erau sepepişti în misiune, lucrurile nu mai sunt deloc inexplicabile… 🙂

Sindicatele au capitulat. „Marea grevă” pare să se transforme în micul bâlci, populaţia este în continuare – sau tot mai – manipulabilă, societatea dezintegrată, fragmentată şi dacă nu învrăjbită, măcar insensibilă la problemele celui de lângă el – deh, să moară capra vecinului!

Ăştia suntem. Ne-o împingem. Singuri. Şi ne place. Tare ne place!

2 comments on “Unitate! Noi cu noi, ei cu ei…

  1. trai neneaca pe banii penguinului !! adica sexual liberation … !! the 60’s are back in Romania … cu prezervativ sau fara …. tot tiganii schimba lumea romanu se mai gindeste …

    • băi, aşa căcat n-am văzut niciodată! cică grevă generală. dar generală doar pe ici-colo, nu în punctele esenţiale şi nu toată lumea. la RATB de exemplu wattmanii şi şoferii de trolebuze sunt în grevă, şoferii de autobuze nu…… ne merităm şi soarta şi conducătorii. parol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *