Iarna pe uliţă…

Mă gândeam cum o fi iarna în Canada, Alaska sau Groenlanda. Am auzit la ştiri că a nins masiv în America, dar şi în Japonia, în unele locuri zăpada ajungând şi la 3 metri. La Washington lumea a tras o bulgăreală pe cinste, adică s-au bucurat de iarnă, au tratat situaţia cu normalitate. La polul opus, în Rusia, alţii s-au distrat altfel: nişte tineri inconştienţi au experimentat un nou sport extrem inedit, săreau de pe un bloc de 5 etaje într-o movilă de zăpadă…
Zăpada şi viscolul a închis şcolile din capitală şi 13 judeţe, a închis nu ştiu câte drumuri naţionale, dârele de autostradă din sudul ţării, CFR a anulat peste 60 de trenuri şi tot traficul feroviar a fost complet bulversat, trenurile având întârzieri de la 40 la 400 de minute.


Berceanu ne-a anunţat că ninsoarea a destabilizat bugetul, banii s-au dus pe deszăpezire şi nu o să mai fie bani de astupat gropi şi construit şosele. Sublim! Nu ştiu cum stă treaba – şi zăpada – prin ţară, dar în Bucureşti stă bine merci grămadă. În contra-partidă, Sebastian Vlădescu, ministrul Finanţelor Publice, vrea să renunţe la ultima tranşă de împrumut de la FMI, 3,5 miliarde Euro, cum spune domnia sa: „Sperăm să putem trece la un acord de tip precautionary, pentru că aceasta ar însemna că economia globală este în revenire şi că economia românească şi-a revenit.” Aha. Uite unde era soluţia redresării economiei globale: renunţăm noi la acordul cu FMI. Ha ha ha! 😛
O ştire şi mai bună ne dă Iulian Iancu, Preşedintele Comisiei pentru Industrii şi Servicii din Camera Deputaţilor: Rusia reduce din nou livrările de gaze către România iar furnizorii de energie mai au stocuri pentru 4-5 zile. Ne vom încălzii la scutu’ american anti-rachetă!
Şi ca să fie totul minunat, după ninsoare, de miercuri începe lapoviţa şi vin ploile, inevitabil urmează inundaţiile, poate şi ceva avalanşe, spun asta să nu ia prin surprindere autorităţile.
Rămân la şi pe val. Dacă-n noiembrie m-a cam luat valul bătăliei electorale şi acest lucru mi-a atras şi oarecare antipatii şi reproşuri din partea cititorilor mei, acum câţiva prieteni mi-au spus că le lipsesc însemnările extra-muzicale.
Mai mult decât conflictul marca Lolec şi Bolec dintre Vanghelie şi Pandele, mi-a plăcut interpelarea eternului Ion Iliescu: „Vreţi să privatizaţi partidul?” Corect! Cam asta spune tot despre abordarea problemelor din perspectiva politicienilor români: partidul este o afacere, un SRL ci mult mai puţin o structură ideologică. Cine ştie, ştie!
Nu prea înţeleg de unde atâta grijă şi ton tragic în abordarea unor analişti legat de eventuala scindare a partidului socialist? Istoria ne arată că din astfel de crize, socialiştii mereu au ieşit mai întăriţi, pe de altă parte treaba aceasta cu stânga-dreapta de la noi este aşa o fabulaţie încât chiar nu văd unde ar fi problema dacă socialiştii n-ar mai prinde guvernare încă una-două cicluri electorale. Guvernul liberal Tăriceanu a aplicat o serie de măsuri de stânga, PD-L-ul este un partid de pseudo-centru nicicum, pleacă ai noştri, vin ai noştri, cui îi mai pasă?
Am şi cifra (neagră a) zilei: 8,1% rata şomajului din România.

Eu, cuminte cum mă ştiţi, mi-am făcut o tavă de sandwich-uri calde la cuptor, cu şunculiţă, un strat de murături şi caşcaval, mi-am făcut şi un ceai de fructe şi… am  tras cartea zilei din pachetul de Tarot.

Regina de Foc.
„Dacă vrei să construieşti un vapor, nu-ţi aduna oamenii spunându-le să facă rost de lemn şi împărţindu-le munca, ci mai bine învaţă-i dorul de marea largă, nesfârşită.” (Antonie de Saint-Exupery)

Ca echivalent Astrologic, Luna în Leu, în sensul setei de viaţă, temperamentului (foc), mândriei, autodeterminării şi neîmblânzirii.

Este o carte motivantă, focul reprezintă atât energia cât şi acţiunea, fiind vorba de Regină, poate reprezenta o femeie care ne motivează, fiind vorba despre Foc, o femeie activă, cu voinţă puternică, optimistă. Cartea poate reprezenta şi o desprindere de cotidian şi un nou început, o relansare profesională sau o nouă relaţie sentimentală incitantă.
OK. 🙂 O să ascult ceva muzică, dacă găsesc ceva demn de pomenit, vă povestesc. Poate să ningă, poate să plouă, să se rupă PSD-ul în nouă (he he he 😛 ), eu sunt… fuckin’ happy (home alone! 😛 ).  Pe roţi!

“Life is to be lived on the positive tip
Never lose the ground
You never gonna slip
If you never lose the ground
Always draw the line
Never wear the frown

Should’ve got myself some bicycle wheels…” 🙂

8 comments on “Iarna pe uliţă…

 1. neata, Brush!
  stii ce am vazut? sau…ce n-am vazut: copii jucandu-se in zapada prin spatele blocurilor!
  imi aduc aminte ca noi abia asteptam sa se faca stratu’ mare si ieseam afara de dimineata pana cand frigul sau foamea ne baga in casa! de la serviciu catre casa vin pe jos. am timp si unde sa ma uit dupa ei. vara sunt puzderie, unde sunt acum? nu mai stiu sa faca un om de zapada, o cazemata sau sa lege 3-4 sanii si sa se traga pe strada??

  sau construiesc cazemate din zapada pe…calculator.

  e trist.

 2. pentru Marius S – salut. 🙂
  eu n-am văzut oameni de zăpadă. dar copii de la mine de la bloc s-au bucurat de zăpadă, cazemate s-au mai făcut şi pe micile dealuri create s-au dat şi cu sania. 🙂
  adulţii au dat la lopată să-şi scoată maşinile de sub covorul gros şi alb şi ca niciodată, ieri şi azi au cam rămas maşinile în parcare. 🙂
  pe de altă parte însă probabil mulţi au rămas în casă şi implicit în faţa computerului.
  apocalipsa are diferite feţe… dar dacă vine, eu aleg să dansez. 🙂

 3. neata Brush ! iami, ce bine arata sandwich-urile tale . La mine e zapada din belsug, primarul nici macar n-o incarca in basculante cum am vazut ca facea la bucuresti in sect. 4 , e data putin pe mijlocul strazii dar in rest ioc . potecute cat sa treci, dar totul e bine, ca mai vine cica una . :))

 4. pentru lu – stau în minunatul sector 5 al almanahelor lu’ Vanghelie, zăpadă peste tot şi cât cuprinde, omul a economisit banii şi n-a făcut nici un contract de deszăpezire. gospodar vero. 😛
  da’ nu mă plâng, aştept lapoviţa (şi şliboviţa, he he) şi ploile, noroiul şi tot ce mai e să vină. 🙂
  pe mine nu mă surprinde nimic. 😀 (he he… cu sandwich-urile acelea-n burtă, uşor de râs, nu? 😛 )

 5. pentru Minelus – eu m-am ramolit. de câţiva ani prefer să-mi încălzesc oasele pe o plajă însorită la umbra palmierilor… 🙂
  o zi frumoasă. 🙂

 6. Bine ai revenit Brush ..Am citit ,n-am comentat nimic ..Nu ma simt bine deloc dar asta e alta problema..Sa fie cu folos concediul ..Am vazut ca a meritat ..De fapt tot ce schimba macar pentru un pic ceva in cotidian are o anume importanta.
  Si iar de la capat …

  Tentante sandwichurile.Pe cand cartea aceea?Ca vad ca trimiti la tarot i alta parte ..

 7. pentru miruna – evadările ne mai trezesc la viaţă…. cartea? nu ştiu, toate proiectele mele s-au blocat pe moment din diferite motive, trebuie să le mişc, să inventez ceva. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *