Blog de criză sau blogger… crizat

Aveam alte planuri – sau mai corect spus: şi alte planuri – aproape-n paralel cu blogul despre escapada mea de 7 zile-n Egipt – versiune mea de… criză la 7 ani în Tibet – am scris şi primul blog de întoarcere şi „disc la rotisor” însă viaţa ne mai prinde şi-n offside, cu mâţa-n sac, raţa-n gură sau…pantalonii în vine. 😀
La plecare Flavius mi-a promis o „prăjiturică” şi cum dimineaţa mereu am glicemia scăzută şi am nevoie acută de infuzie de dulce necondiţionat, am dat târcoale la el să-mi încasez cireaşa de pe tort.
Nu mică mi-a fost surpriza când am citit un clasament al blogerilor în care mi-a revenit şi mie un locuşor şi fiindcă mereu am o minte suspicioasă (Elvis, The King 😀 ) şi nu cred în coincidenţe, lucrurile se leagă – cel puţin pentru mine -, au sens, fiindcă mă obsedează (obsesiv 😀 ) şi vroiam să scriu despre „midlife crises” (criza vârstei de mijloc) şi cifra 15 – locul din clasament – mă obsedează de când cu „The High End of the Low”-ul lui Manson şi-n Tarot, cartea cu nr. XV este… Diavolul, probabil cea mai dificilă carte de „tradus”, o carte alunecoasă cu semnificaţii incerte sau negative cum ar fi tentaţii, ispite, încăpăţânare, nemulţumire, risc, dar şi trezirea sinelui, echivalentul astrologic al planetei Pluto care pune în calea noastră probele cele mai dificile şi mai profunde de destin şi are o intensă conotaţie karmică..

Spun ceea ce i-am scris şi lui Flavius drept mulţumire: “Blog de criză sau blogger… crizat” nu ştiu ce înseamnă şi nici la ce foloseşte (nu definiţia ci blogul meu! 😛 ), dar cu siguranţă ceva-ceva înseamnă şi tot ce pot să promit este că am să o ţin tot aşa. Ruşine să-mi fie că nu-mi e ruşine.”
Nu înţelegeam de unde până unde 493 de vizitatori ieri… ha ha ha! 😆

(asta să vedeţi că nu mă obsedează traficul...ha ha ha!)
(asta să vedeţi că nu mă obsedează traficul...ha ha ha)

Mai vroiam să spun că blogul nu este nici concurs de frumuseţe – catwalk -, nu este nici „cine ştie câştigă”, nici măcar oglindă nu cred că este, sincer, nu cred că reprezintă cu nimic mai mult decât semnificaţia pe care i-o acordăm noi propriului nostru blog – la fel ca şi cu toate celelalte lucruri din viaţa noastră.
Nu mă preocupă nici câţi oameni mă citesc ori ba, nici poziţia mea din Zelist (2440), BlogRank-ul (722) sau W.T.A.-ul (189/2053). Nu cred că numărul cititorilor reflectă calitatea postărilor – şi asta nu fiindcă nu aş fi (foarte) citit ci pur şi simplu, nu cred. Să iau exemplul Top 10-ului de la Zelist, se învârt pe primele poziţii cam aceleaşi nume (sonore), Cabral, Mircea Badea, Ciutacu, etc, bloguri din punctul meu de vedere accentuat „corporatiste” care mie nu-mi transmit absolut nimic. Cum nici mulţi din celebrii blogeri populari (gen Zoso, Visurat, etc) nu-mi spun niciodată absolut nimic. Ştiu, sunt sever în afirmaţii, dar sunt – încă o dată – diabolic de sincer.

Pomenea Manson de „guts”, eu nu aş avea curajul – nu acum – să fac un clasament fiindcă cu siguranţă aş provoca supărări, aş zgâria cu nonşalanţă orgolii, aş stârnii furia multora. Dar nu de asta mă tem ci de nedreptăţile pe care cu siguranţă le-aş comite. 🙂
OK.

Am nu una ci zeci (sute sau mii) de probleme mai mult sau mai puţin reale şi/sau imaginare. Cine n-are? Una din problemele mele este de exemplu că nu-mi recunosc, nu-mi simt vârsta. M-am blocat în subconştient la 28 de ani şi chiar dacă bat în 40 îmi este aproape imposibil să admit că mă pot confrunta cu amintita criză a vârstei de mijloc fiindcă aceea vârstă pare extrem de îndepărtată de mine. Şi…nu este.
Parcă sunt într-un glob de sticlă, fragil şi iluzoriu, mă privesc cu detaşare de undeva de departe şi cu toate acestea îmi tot scapă ceva sau câte ceva.
Viaţa mea pare perfectă sau patetică în funcţie de cum se sparge lumina pe suprafaţa alunecoasă a acestui glob imaginar şi adevărul încă o dată se dovedeşte termen depăşit şi abstract condiţionat. Păstrez secrete dosite-n dulap, în buzunare cusute cu vise albe, în fundul unor sertare ticsite cu nimicuri de care nu mă pot despărţii.

Acum 2 săptămâni m-a vizitat un prieten şi după ce a onorat baia mi-a spus un lucru care mie nu-mi sărise-n ochi: baia este plină de tot felul de tuburi, creme, şampoane, sticluţe şi cutiuţe, asta a păţit şi el, avea doar 2-3 „chestii” în baie până când s-a instalat în viaţa lui o „ea”. M-am uitat cu acel suspect „alt ochi” în baia mea şi da, am în toată înghesuiala de pe rafturi, dulăpioare plus marginea băii ticsite doar un aparat de ras, o spumă de ras, un aftershave şi o periuţă de dinţi cu pasta aderentă. În rest sunt complet şi dezarmant de înghesuit, sufocat de tot felul de produse care habar n-am la ce folosesc. Şi din acel moment acest lucru a început să mă enerveze teribil.

Aşa începe fiecare avalanşă. De la un fulg aparent rătăcit.
Ieri mi-a mai făcut o vizită, mi-a cerut o consultanţă-n Tarot şi viaţa lui, dilemele lui, problemele cu care se confruntă m-au aruncat înapoi la dilemele mele, deciziile mele, greşelile pe care le-am comis, capcanele în care am intrat (conştient) acum ceva ani.
Şi iar trebuie să spun: nu cred în coincidenţe.
Şuturile-n fund, palmele peste ochi au forme multiple, vin toate din senin, pot fi subtile sau stridente, dar toate sunt semnale de trezire.

„Podeaua frige ca un bec”.
Nu de decizii mă tem ci de unele consecinţe. Cu toate acestea este timpul să mă încalţ şi să-mi urmez drumul. Mă pot fofila de toată lumea, dar nu şi de mine. (Şi nici de Tine. 🙂 )

Nu ştiu dacă vin vremuri (şi) mai căcăcioase, noi suntem (şi) mai căcioşi sau s-au aliniat astrele în cine ştie ce conjunctură (ne)favorabilă şi se duce inevitabil dracului totul în jur… Habar n-am ce o să fac peste 15 minute, dar să-mi mai dau cu părerea şi despre „alte alea”..?!
Încerc să-mi remixez viaţa. M-am crizat nene!

10 comments on “Blog de criză sau blogger… crizat

 1. Mare dreptate cu bloggerii celebri. Astia si de scriu unde-i doare intr-o propozitie (de tipul: complement direct – predicat – complement circumstantial de loc… intelegi tu) aduna sute de commenturi. Sa le fie de bine…

  Si totusi, cat baia a fost goala, doar cu un aparat de ras si o periuta de dinti, nu simteai ca ceva lipseste? Oh, da… si nu erau sampoanele, cremele, gelurile… (Nu mai bravati! Va lipsim. Va e greu cu, dar nu puteti concepe viata fara. Asta e…)

 2. pentru Papillon – 🙂 ‘neaţa.
  nici nu vreau să-mi imaginez viaţa fără “ea” – nu sunt nici prost, nici mazochist. 😀 . (dar nu zic cine este “ea”. 😀 ) dar ştiu, am vorbit destul de abstract…nu înţeleg nici eu tot ce spun tot timpul…ha ha ha! 😛
  acum am şi o “scuză”: vin de la plajă şi soare. he he he. 😉
  cu bloggerii iar ai dreptate: noi să fim sănătoşi! ha ha ha! 😛

 3. pentru Highmage – Overkill cântau “E.vil N.ever D.ies”…mie îmi place CanCan-ul. 😀

  [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=lK0gYi1YEZ8]

 4. Ca tot pomeneai de oglinda… 🙂

  [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=m137ERFNMEk&feature=PlayList&p=85A19C0848AC900D&playnext=1&playnext_from=PL&index=23]

  Te pupa Minelus

 5. pentru Minelus – (am roşit… 😛 )

  oglindă? mie îmi aminteşte de una din puţinele piese ale lui Jaco care chiar îmi place mult. 🙂

  [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=SGeZYednWtI]

 6. criza varstei de mijloc? nu cred!
  e dorinta fireasca de schimbare, atunci cand te simti blocat in ceva. si, de obicei, pe la varsta asta oamenii realizeaza ce si unde au gresit. bine, poate realizeaza si mai inainte sau pe parcurs, dar tot spera intr-un miracol si o schimbare din partea celor din jur. care nu mai vine si nici nu o sa vina pentru ca “nimic nu vrea sa fie altfel decat este” (L. Blaga)…
  putini au curajul sa se rupa, sa faca ceva diferit, rutina zilnica fiind confundata cu stabilitatea. atunci, de ce atatia oameni nefericiti?

  “This time I won’t hesitate to kill to protect what I believe in” 🙂

 7. pentru Ruby – o fi şi înţelepciunea despre care pomeneşti, o fi şi criza vârstei, criza globală şi spasmul pre-2012…ha ha ha! 😛
  magicul – şi miracolele – co-există cu noi, se petrec zi de zi (şi) sub nasul nostru însă nu toţi avem “nas” să le mirosim, ochi să le vedem, suflet…să le simţim.
  însă când găseşti partenerul potrivit, fiecare secundă, atingere devine magică… 🙂 şi da, merită orice sacrificiu să protejezi acest “bun câştigat”. 🙂

  [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=vNcchcZQyVo&feature=fvst]

 8. well cica p’aci e vorba ca the 50s are the new 40s, and the 40s are the new 30s … deci mai ai ceva pin la mid-life crisis… In idea mea mid-life crisis se aplica celor care la 20 au facut ce le-a spus mama si tata.. si nu e cazul !

  iar daca vrei sa te deprimi, flagelezi si sa te obsedezi chiar … gindeste-te ca media de viatza in Afghanistan e 47 de ani .. la fel si prin anumite tari din Africa … deci ai trecut de mid-life crisis la 20 si ceva !

  Personal sunt blocat pe la 36-38… nu mi-au placut anii 20 nicicum si nu-mi plac ! Parca si femeile intre 20 si 30 sunt prea pline de ele … dupa 30 sunt si mai bune iar inainte de 20 sunt cele mai bune.. cu tot cu creme in baie…

  Pe mine nu ma surprinde ‘cum creste’ o padure de sticlutze si creme acolo unde nu era !.. ci ma surprinde cum locuri care erau ale mele in idea ca fiecare are juma !.. azi acele locuri nici nu mai recunosc ca eu le aveam cindva … cum s-ar zice sa zic merci ca am un colt si sa ma bucur de ‘padure’…

 9. pentru UnSoricel – he he he… stau ce stau în colţul meu, da’ când se umple gura de bale, muşc. 👿
  cred că-n vest se vorbeşte de 50 că probabil atunci trec băieţii intens pe Viagra…ha ha ha! 😛
  habar n-am de ce 28 şi nu 32 sau oricare altă vârstă… aveam 34, eram la o bere şi o masă întinsă şi conversam cu un tip necunoscut. m-a întrebat la un moment dat câţi ani am şi fără să clipesc şi să gândesc am spus 28… după minute bune mi-am dat seama că ceva nu este ok…ha ha ha! 😛
  compromisurile, formula că-i bine şi aşa rău şi braţul smuls al mâinii întinse mă scoate din pepeni! şi-n final, dacă ceva pute, poţi să dai cu tot parfumul din lume, sticluţele, tuburile nu acoperă mucegaiul…

  so…

  [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=F-L9_IDjtH0]

2 Pings/Trackbacks for "Blog de criză sau blogger… crizat"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *