Însemnări cu mouse-ul

Am citit azi:

„Promusic Prod anunţă:

Interesul foarte scăzut faţă de concertul Paul DiAnno de la Cluj-Napoca, din data de 20.11.2009, a făcut ca managementul formaţiei împreună cu organizatorii evenimentului să decidă anularea acestuia.

Mulţumim persoanelor care şi-au achiziţionat bilete în avans pentru încredere şi susţinerea lor şi ne cerem scuze pentru faptul că nu le-am putut oferi concertul dorit.

Biletele se pot returna la magazinele de unde au fost achiziţionate.

Concertul de la Bucureşti RĂMÂNE ÎN PICIOARE aşa ca rockerii clujeni sunt aşteptaţi pe 19 noiembrie în Silver Church”

Ăştia suntem. Cine se mai ascunde după un nick „bestial” şi-mi flutură tricou Manowar sub nas, îl scuip în faţă şi mă piş pe el. Asta să nu zic povestea şi mai brutală cu îi smulg capul şi mă cac în el.

Ce mă „amuză” – şi asta am mai spus-o de un milion de ori – că acei câţiva fani de la Cluj (şi din tot restul ţării şi tot respectul pentru ei!) sunt aşteptaţi la… Bucureşti să umple sala.

Am mai citit într-o revistă (tipărită) de “specialitate” (?) termenul “Post-Rock”. “Post-Rock” înseamnă că s-a terminat cu Rock-ul, gata, l-am îngropat. Am totuşi o veste bună: din experienţa mea (mai vastă ca vârsta multora care au azi câte o părere), Rock-ul a fost îngropat cel puţin o dată la cincinal, o fi murit rockerii – din ce se vede – dar cu toate acestea Rock-ul se încăpăţânează să moară de zeci de ani.  Ştiu, e veste proastă pentru toţi proştii.

Nu are nicio relevanţă, în definitiv îmi este foarte uşor. Sunt extrem de egoist şi dacă fac ceva, fac pentru mine. Nu împart nimic, doar am tupeul să mă expun.
Am încă un milion de întrebări la care există milioane de răspunsuri, le mai caut, nu m-am abandonat şi – sper – mai respiră în mine copilul, acel copil pe care nu vreau să-l pierd niciodată:

Este una din momentele acelea când îmi vine să-mi şterg blog-ul şi să mă arunc de pe bloc direct în faţa metroului, chit că cea mai apropiată staţie de metrou este la 7-8 staţii de tramvai de locul unde vieţuiesc… 😆 😆 😆
Nu vă agitaţi, nu o fac. Sunt un motan: cad în picioare şi când îmi rup gâtul! 😛 😛 😛

Viaţa este ca marea: vin valuri, unele te dezechilibrează şi te bagă la fund, altele te aruncă pe câte o creastă ameţitoare sau – poate în cea mai mare parte – doar pluteşti la suprafaţă în derivă.
Vorba (păcătosului): ce caut în viaţa mea? 😛

Cerculeţe Indie obscure…

Warm Leatherette…. Ştiu că am pomenit recent de piesă, dar câţi ştiu de The Normal, câţi au auzit de Daniel Miller? Sawtooth waves, Korg 700S, ReVox B-77… Cui îi pasă?

Cercuri colorate, dâre lipicioase din vise trunchiata, într-o seară înecată în fum şi noapte pare o gură căscată, o gaură care ne înghite vrem-nu vrem, seară de seară.

Frânturi de sunete se strecoară prin spatele meu şi se aşează prin colţuri. Nu există nici o voce călăuzitoare, nu e lumină la capătul coridorului şi îngerii sunt doar umbre desenate pe tavan.

Dar hai să ne prefacem! O facem atât de bine, atât de nonşalant….

8 comments on “Însemnări cu mouse-ul

 1. post-rock nu inseamna ca s-a terminat rock-ul, nu stiu de unde ai scos-o pe asta. post-rock-ul e un gen autonom cu o definitie precisa:

  “The term post-rock was coined by Simon Reynolds in issue 123 of The Wire (May 1994) to describe a sort of music “using rock instrumentation for non-rock purposes, using guitars as facilitators of timbres and textures rather than riffs and powerchords”.

 2. pentru alexandru mircea – bodea proste!
  aştept era Post Prostie, dar tare mă tem că s-a născut gata moartă sau – şi mai probabil – a fost victima unui avort.

  am scris pe blogul acesta în mii de locuri de mii de ori că etichetele şi sertarele le inventează câte un PR în costum la biroul unei case de discuri – preferabil un “multi”, câte un “critic muzical” (aceştia sunt preferaţii mei) sau un ziarist într-o redacţie (de plictiseală) şi au legătură cu marketingul ci niciodată cu muzica.

  cu toate acestea, ideea de “Post” – prin definiţie – înseamnă trecut, depăşit dacă vă sună mai bine, ce urmează după. de exemplu sintagma “Punks not Dead” a apărut ca reacţie la curentul etichetat “Post Punk” şi tocmai ca dovadă că Punk-ul clasic, tradiţional nu este mort.

  “using guitars as facilitators of timbres and textures rather than riffs and powerchords” (dacă citeam asta undeva, juram că se referă la muzica Pop!) 😆 😆 😆
  ascult muzică de FIX 39 de ani, 2 luni şi câteva zile (mi-e lene să calculez şi nu-mi place nici măcar matematica primară) iar de cântat, cânt cam de 20…. şi asta fără să iau în calcul că m-am “antrenat” la pian mai devreme… 😛

  eu mă gândeam să înfiinţez un “Hate Club” la ce “fani” am…. 😆 – dacă înţelegi ce vreau să spun….

  dar dacă tot o “ardem” în termene şi etichete, care este diferenţa între H.I.M. şi My Chemical Romance? Primii sunt etichetaţi ca “Love Metal”, cei din urmă “Emo” sau după re-etichetarea din 1991 “Screamo”. 😛 (la asta n-ai să găseşti răspuns pe Google şi Wiki…. ha ha ha! 😛 )

  Şi…. Fuck Simon Reynolds! (Simon Reynolds (born 1963 in London, England; raised in Hertfordshire) is an English music critic who is well-known for his writings on electronic dance music and for coining the term “post-rock”.)

  internetul e un mare-mare Caracal frate! (e un fel de a spune, metaforă… nu am nimic cu oraşul Caracal şi nu, nu o să smulg capul nimănui….. Holly Shit! )

  [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=1ak1bckaKS4]

 3. pentru Ruby – da, da…. chiar trebuie să-mi fac “Hate Club”-ul la câţi “admiratori” am. Şi împrumut şi sloganul de la Caţavencu: cititorii mei sunt mai inteligenţi decât mine…. 🙂

  sunt expert în: how to make friends and…. 😆

 4. sincer n-am inteles care e raspunsul, ce-a vrut sa zica poetul 🙂 te inteleg ca nu-ti place “categorizarea” excesiva, totusi definitiile si categorisirile sunt utile (altfel nu s-ar face). mie imi prinde bine sa stiu ca oi trupa e post-rock nu metalcore (de exemplu). cat despre post-rock, mi se pare de bun simt ca e vorba de un gen care da senzatia ca merge “altundeva” decat rock-ul facut pana atunci si de aici “post”. daca zici ca ceva e “dupa” asta nu inseamna neaparat 1. ca ce a fost inainte de acel ceva s-a terminat si nici 2. ca acel ceva e mai bun decat cel de dinainte. trebuie doar sa ai putina bunavointa sa invstighezi despre ce e vorba.

 5. pentru alexandru mircea – ai dreptate moşule, definiţiile sunt perfecte pentru proştii care nu disting ce este în interiorul “cutiuţelor”….. ha ha ha! 😛
  să-ţi şoptesc un secret: fix de asta s-au şi inventat. ha ha ha! marketing: îţi place eticheta cumperi, nu îţi place, nu cumperi… simplu!
  acum vine un critic specializat în muzică de dans şi cacă o etichetă gen Post Rock şi eu tre’ să cad în cur şi să zic “woau ce tare eşti!”?
  cum spui tu, “nu înseamnă NEAPĂRAT” dar deobicei înseamnă ceva ce s-a cam dus sau e pe ducă.
  îţi dau un alt exemplu: trăim în post capitalism, capitalismul e pe moarte de circa 20 de ani, n-au inventat nimic ce să pună-n loc şi o batem în cap cu faza post şi – surpriză – am intrat în criză! să vezi ce al dracului e treaba cu “post”-ul ăsta…

  nene, despicatul firului în patru, discuţiile lingvistice nu ţin loc nici de inteligenţă, nici de cunoştinţe. la media zero, la muzică zero… poate încercăm un x şi 0, te las să pui tu primul 3 x-uri poate-ţi iese.

 6. zici ca nu iti plac categorisirile, dar pe mine ma faci “prost”, “zero”, etc. imi plac discutiile civilizate in care se despica firul in patru, nu stii niciodata de unde rasare castigul; dar agresivitatea si inflexibilitatea imi plac mai putin. imi pare rau ca nu esti mai deschis, crezusem ca o sa avem o relatie faina. iti doresc toate cele bune.

 7. pentru alexandru mircea – mă iei la mişto cu “poezia” şi eşti insistent în teme în care dai dovadă de mari goluri şi vrei respect, covor roşu, fanfară şi ploaie de flori…
  şi eu prefer discuţiile civilizate şi argumentele coerente. dar când vorbim de mere, să-mi spui că pruna a zis de pară că portocala – în opinia lui – este mov, mie – sincer – nu-mi foloseşte la nimic.
  Simon Reynolds poate se pricepe la muzica Dance/Electro, dar de ce s-a trezit să vorbească despre Rock? Putea să debiteze ceva gen Post House şi nu aveam nimic de zis….
  Eu nu ştiu sigur nici cât fac 3 cu 9, dar nu o să scriu bloguri despre matematică niciodată şi nici nu o să mă bag în seamă pe tema asta.
  admit că am fost bădăran, dar internetul nu este mănăstire de măicuţe… prima oară ţi-am răspuns pe larg şi în detaliu şi tu ai spus-o, n-ai înţeles o iotă. acum ce să înţeleg? eşti şi mincinos?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *