Emo Number Five

Caşti gura la ştiri şi afli povestea copiilor „adepţi al curentului imo” care au vrut să se sinucidă din dragoste. Bunica ar crede cu siguranţă că „imo” ăsta e vre-o sectă, cum presa speria poporu’ cu „rocării satanişti” în anii ’90. Acum, dacă-n presa centrală ştiu eu ce fufă sau tânără speranţă în ale jurnalisticii (cu diplomă de Spiru Haret 😆 ), scrie baliverne, nu mă miră. E trist că mulţi nu sunt capabili nici să dea o căutare pe internet, dar de unde nu-i, nici dracu nu cere.
Am mai spus asta: etichetele sunt fabricate de câte un PR mai mult sau mai puţin răsărit, de producători, de tot felu’ de plimbători de hârtii pe la casele de discuri şi sunt numai bune pentru presa (săracă cu duhul). Aşa e şi „Emo” şi „Grunge” şi multe alte etichete, cutiuţe ce servesc marketingul ci nu au adesea nicio legătură cu… muzica. Emo desemnează tot mai mult o tunsură şi tot mai multe formaţii fug de această etichetă ca dracu de tămâie.
Însă când şi presa de specialitate o ia pe arătură, e nasol.
Mă uit pe un site dedicat – teoretic – Rock-ului şi Metal-ului şi uneori nu-mi vine să cred ce citesc. Am plâns când a mierlit-o Michael, am aflat de câte ori face pişi Lady GaGa săptămânal, am citit despre oraşul lesbienelor invadat de chinezi, despre seriale interactive on-line şi alte chestii „rock” de genul acesta.
Îmi scapă ceva?

De aici până la astfel de imagini este un pas mic. Inconştienţa şi lipsa de responsabilitate le face cu dezinvoltură…

Copiii n-au nicio vină.

emo_hitler

9 comments on “Emo Number Five

 1. neata Brush, ce ochisor frumos ai pus:) ce mai face micul vrajitor? sper ca pana va creste el mare sa mai evoluam un pic , sa nu mai fie emo si alte specii de gen , nici etichetari , nici ……multe.

 2. cred ca taie chiar mai adinc … astia sunt aceasi oameni cu aia din anii 70 tipau dupa ei pe strada cind vedeau pe altii cu plete si trimiteau politzia dupa sa-i ia de pe strada sa-i tunda…. asa incit in anii 80 nici nu mai se puntea probema sa ai plete din start !… nu rezistai…. si mai erau si oameni si dame care predicau ca daca esti baiat trebe sa fi tuns scurt ca numa asa poti fi baiat !…

  same shit different day e mai adevarat ca oricind …. ca sa nu o zic pe aia cu cit se schimba lucrurile mai mult….

 3. pentru lu – David e OK, pentru el totul este joacă: ba mai serioasă, ba pur şi simplu distracţie. 🙂
  nu, nu se schimbă, cum zice şi Un Soricel, doar forma (şi formalitatea se modifică), în esenţă am rămas la fel de idioţi şi conservatori ca-n evul mediu… fără etichete unii sunt pierduţi în spaţiu şi îşi pierd rostul…să nu zic, identitatea.

 4. pentru Un Soricel – da, am rămas la fel de conservatori… în evul mediu ardeam pe rug, în anii ’70-’80 tundeam, acum lipim etichete şi… scuipăm. pare mai civilizat, dar esenţa nu s-a schimbat şi nici nu o să se schimbe nimic, nu omul şi fixurile lui. schimbările de formă ţin în viaţă specimentele lipsite de fond…

 5. NAH =)) Ce am fost si ce am ajuns =)) ai dreptate ,asta gasesti pe site-urile rock mai nou =)) NUMA TAMPENII (Ladu Gaga ii rock app =)))=))) ) ……Si faza cu emo , muzica emo ? hai sa fim seriosi , pana la urma emo = pers mai sensibile , acum se omoara toti si dau vina pe acest curent . WTF ? muzica emo nu exista , ascultam ce ne place fratzilor ce plt ( plt de la pula tha k io nam =)) XD ) .

  BTW. Ce trupe itzi plac ? :>:> astea mai clasice sau astea mai noi ? sau k mn aman2 (cat timp e muzica buna nu …B.U.G. Mafia sau si mai nasol manele k ma spanzur)

 6. pentru TheSilentFighter – oh da, este cam trist ce este pe Metalhead de exemplu…. din acest motiv am şi “divorţat” ( http://brushvox.wordpress.com/2010/01/08/metalhead-ro/ ). 😛
  muzică ascult de toate, de la Bach la Laibach şi de la Rolling Stons la… Henry Rollins. 😀 de manele m-a ferit dracu. 😛 dar m-am băgat “io”. 😆

  [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=qRj35sVWN2s]

  şi acesta este Emo Number Five-ul meu. 😛

  [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=EEC6oqt8YR4]

  nu mă doare capul aşa repede şi din orice. chill. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *