Menaj A Trois

Parlamentarii au renunţat la vacanţă de dragul lui Ridzi, Udrea şi Tăriceanu. Aş fi tentat să-i suspectez de hărnicie dacă n-ar fi an electoral. 😆 Aşa mă amuz de triunghiul amoros-ghebos în care în stânga e PSD-ul, la dreapta PDL-ul şi strânşi la mijloc cei din PNL. Şi-o trag cu schimbul şi-n ture, stau cu rândul cuminţi capră şi se mai aud gâfâieli, oftaturi şi vagi proteste înecate doar când cineva – cu lumina stinsă, din motive evidente de economie – o suge de prea multe ori consecutiv. Orgie fără orgă de lumini, nu se poate. La butoane doamna Andronescu: a stins lumina peste învăţământ şi a rămas cu gura căscată. Cu toate că unii s-au trezit cu genunchii juliţi şi botul umflat, într-un gest candid-forţat, la indicaţiile regizorului de conjunctură, şi-au redus tarifele cu 20 la %. Transpiră stimabilele şi stimabilii doamne şi domni politicieni, nu glumă!

Au şi de ce. Am auzit ieri pe cineva spunând că s-au dus 5 miliarde din împrumut, trebuie văzut ce fac cu următoarele 2. Nu cum să-i spargă ci cine este problema. 😆 La pofta de care dau dovadă, ne prinde toamna în fundul gol. Treaba e că parcă toţi sunt cu barca şi nici urmă de sanie sau de căruţă. Cu toate acestea, rămânem toţi de căruţă.
Ieri „au intrat” 1,5 miliarde de euro de la Comisia Europeană, dar azi vine pe capul guvernului o delegaţie a FMI, condusă de Jeffrey Franks, pentru prima evaluare a acordului stand-by. Deficitul bugetar este mai mare, PIB-ul mai mic. Faza cu „mărimea nu contează” la aceste aspecte nu se aplică. Din ce zice lumea, nici la altele, da’ asta e o altă discuţie. 😆

“Voi fi oricând la dispoziţia Parchetului şi mi-aş dori o cât mai rapidă rezoluţie. Linşajul meu mediatic nu se mai justifică decât în măsura în care acesta serveşte politic interesele PSD şi PNL”, a spus ieri Monica Iacob Ridzi în plenul parlamentului înaintea votului pentru începerea urmăririi penale. O cam dă de gard şi nici urmă de eleganţă.

În urma negocierilor PNL, PSD şi UDMR, Ludivic Orban a fost desemnat preşedintele comisiei care va face ancheta în cazul ministrului Turismului, Elena Udrea. Orban love Udrea. 😆 Ceilalţi opt membrii ai comisiei sunt deputaţii PSD Aura Vasile, Robert Negoiţă, Vasile Bleotu, Dumitru Chiriţă şi Nicolae Bănicioiu, liberalii Claudiu Ţaga şi Adriana Săftoiu şi deputatul UDMR Lakatos Peter. PDL n-a vrut să-şi desemneze nici un membru în comisia care probabil îşi va începe activitatea joi.

Dar nici liberalii nu pot să se bucure de o vară liniştită: raportul Comisiei Sterling a fost adoptat de Camera Deputaţilor. Prin această hotărâre Camera Deputaţilor solicită Guvernului şi celorlalte autorităţi executive să analizeze propunerile comisiei de anchetă şi aşteaptă un raport din partea comisiei juridice privind începerea urmăririi penale a fostului premier Tăriceanu.

Şi să nu se simtă marginalizaţi nici pesediştii, Centrul pentru Monitorizarea şi Combaterea Antisemitismului l-a reclamat pe Radu Mazăre pentru încălcarea Legii privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob. Primarul este cercetat de către procurorii constănţeni pentru utilizarea în public a simbolurilor fasciste.
Pe de altă parte, PDL-ul face presiuni pentru căutarea la unghiuţe a lui Adrian Năstase şi nici Nicolae Nemirschi nu are batistuţa curată…

Vară caldă monşer!

Şi-o trag în trei, da’ pe seama noastră. Cam scump biletu’ la filmul acesta şi sindicatu’ ne-a băgat biletele pe gât fără să fim întrebaţi: datorăm fiecare 3000 de euro şi dobânda creşte… cică nu-i bai, vor plătii copii şi copii copiilor noştrii.

17 comments on “Menaj A Trois

 1. in postura asta s-ar zice ca publicul, poporu, audientza sunt pe post de eunuci ! dar nici asta nu se prea potriveste cum eunucii chiar daca nu aveau … se pare ca aveau o viatza buna si imbelsugata …. cam ca motanul unui amic de pe strada mea pe care il stiam amindoi… deci chiar si la menaj a trois avem eunuci originali… ce incet dar sigur mor de foame !!

  mi s-a spus de iubita mea ca cica in opinia ei misoginismul romanesc se reflecta clar in faptul ca s-au luat doar de femei … cica barbatii ar fi facut mult mai multe chestii nasoale si tot femeia va fi arsa pe rug ca vrajitoare … Eu credeam ca legea e lege… si ca nu se mai poate asa… dar cred ca are un punct de vedere…. Oricum in RO barbatii sunt tratati cu mai multa ‘indulgentza’ fatza de orice.. femeia trebe sa fie ‘perfecta’ sau e ‘curva’… Elena Udrea indiferent de oportunismul ei totusi nu pare mai diferita decit un Gigi Becali in foamea de pretinde ca e ceva de capul ei …

 2. Iacaaaaa, ce mă-nervezi! Mă repezii crezând că-i vorba de scanda 😉 l şi când colo tot politică :P……
  Merg la alte treburi de ea aşa m-aaaaaaam săturat!!!!!

 3. pentru Un Soricel – interesant punctul de vedere al prietenei tale. totuşi aspectul primordial cred că este atacul indirect la Băsescu. asta e singura miză care interesează clasa politică actuală şi dărâmarea lui Ridzi, dar mai ales un succes asemănător în cazul Udrea ar fi o mare victorie pentru PSD-PNL… ce mă distrează este cum se joacă ăştia-n trei regrupându-se în funcţie de interese doi contra unul… e jalnic. 😆
  pe de altă parte mulţi au impresia că în sfârşit începe sistemul să funcţioneze… 😆 adică, lumea se mai lasă păcălită de spectacol…
  asta am încercat să spun: e ca un film porno prost, cu actorii cu şosetele în picioare… partea nasoală e că biletele ne-au fost băgate pe gât prin…sindicat, obligatoriu.

 4. Cred ca ai dreptate … scopul (basescu) scuza mijloacele (udrea ritzi) … ciudat e ca se poate spune si ca aceste femei sunt veriga slaba … si poate aici punctul de vedere e justifcat ..de ce femeile etern sunt tratate ca veriga slaba si sunt mai usor de darimat si este mai usor de dat cu noroi pe ele in ochii publicului !?

  Cred mai mult in vorba lui Mark Twain (aparent si a lui Bob Marley) des spusa in politica America…
  You can fool some of the people all of the time,
  You can fool all of the people some of the time …
  but
  You can’t fool all of the people all of the time

  Cred ca perspectiva e cheia ..cam ca in pictura .. poti picta in 2 dimensiuni dar daca pe a 3a nu sti sa o pui si nu o ai totul e prea plat ca poate conta cu adevarat … deci cred ca perspectiva ce cea care lipseste in politica romana la orice nivel inclusiv la cei care critica prin ziare… cumva trucul cel mai mare ar politicienilor a fost de a convinge pe romani ca nu au nevoie de perspectiva si mai ales ca nu au nevoie de perspectiva dinafara decit doar de cea locala !!… Well perspectiva local NU a insprirat la mai nimic in 20 de ani !

 5. Ai ales bine filmuletul: din cauza mastilor nu mai stim cine ne-o trage.
  Candva ti-am zis ca se va incepe discreditarea femeilor in politica. M-am bazat atunci pe ceea ce a zis recent UnSoricel – romanii traiesc intr-o societate misogina.
  Cand mUE ne-a impus sa acceptam si sa promovam mai mult accesibilitatea femeilor la viata politica a tarii … ar fi trebuit sa schimbe intai mentalitatea.
  Tot ce se intampla acuma este firesc sa se intample in conditiile date, mai bine zic in conditiile care mereu au fost in Romania la fel.
  De fiecare data romanul a facut la fel.
  Spre exemplu si cu eutanasierea porcilor in propria ograda.
  Asa vrea UE? Asaaaaa faceeeem. Anul trecut, parca, un primar a chemat pe cativa din mass-media, i-a plimbat pe la cate o ograda unde i-a lasat sa faca poze ca veterinarul urmeaza procedurile respective. Dupa ce acestia au plecat s-au taiat altii 50 de pori in stilul traditional.
  ~
  Femei in politica? Da’ cum sa nu le acceptam ca doar barbatii romani sunt iubitori de femei.
  (Las’ ca le rezolvam pe parcurs. Le dam cazuri unde chiar va fi necesar un tap ispasitor.)
  Ata ete!
  Si asa va fi si pe vremea copiilor si nepotilor nostri.

 6. Revin. Dupa ce am postat comentariul meu am citit pe cel al lui UnSoricel.

  Draga UnSoricel,
  Te rog sa transmiti pretenei tale salutarile mele sincere.

  Saru’mana la doamna ta!

 7. pentru Un Soricel – cred că şi cei din PDL au ales prost unde să-şi plaseze doamnele… a fost amuzant unu’ de la PSD care a afirmat la un post de TV: “toţi furăm domne, da’ se pare că colegii nu ştiu cum se face!” 😆 😆 😆
  sau poate că pe Ridzi au sacrificat-o conştient, da’ pe Udrea nu cred că o “cedează” fără lupte…
  cu băsescu am mai tot spus: pe de o parte nimeni nu vrea să fie un preşedinte bun pentru românia ci un contracandidat care să-l bată pe băsescu… este absolut stupid. şi trist este că nici unul nu este mai bun…
  perspectivă, cheie… 😆 e mai simplu să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni şi să o iei cu construcţia de la zero decât să încerci să faci curat în cocina asta…

 8. pentru Petra – cum îi spuneam şi lu’ Un Soricel, miza e băse. şi au prins punctele slabe, femeile…. conştient sau nu, PDL-ul le-a lăsat pe ele mai expuse sau au fost mai naive… nu că n-am fi misogini…
  noi traducem după ureche şi mult adaptat tot ce se spune la Bruxelles…
  un film prost, biletu’ scump…

 9. Un bun tactician stie ca orice “veriga slaba” va fi utila la un moment dat. Ocazia pentru care va fi “rupta/eliminata” acea veriga depinde de conjuncturi. Hai sa nu laut politicienii nostri ca ar fi buni tacticieni. Dar ei simt foarte bine mirosul de sange. Tot asa, ei sunt constienti ca si intre ei trebuie sa existe animale mai slabe, care vor fi sacrificate. Daca vrei sa ataci folosesti doar trupe apte pentru asta. Daca vrei sa supravietuiesti in timp iti trebuie o grupare/societate care are diverse tipuri in componenta, care in general se afla in minoritate. Asadar, cand vine vremea … ei vor fi primii.
  De ce femeile? Pentru ca sunt putine si ele inca nu au apucat sa-si formeze aliante “utile”. Practic, ele au fost incluse in joc tocmai in perioada de sacrificiu. Daca ar fi fost acceptate acum 20 de ani, treaba ar fi fost altfel: probabil prezenta lichidare ar fi fost formata, sa zicem, in proportie egala in ce priveste sexele.

 10. pentru Petra – nu cred că este o acţiune directă împotriva femeilor, repet, ţinta e băse şi PDL a dat dovadă de prostie şi naivitate… dar sunt convins că pe Udrea o să încerce să o salveze cu toate mijloacele.

 11. Ma repet. Ele au intrat tarziu in lumea politica. Asta le face sa devina primele sacrificate. Daca ar fi intrat mai repede, in prezent erau tinta si alte persoane. Cu alte cuvinte …candva, in trecutul nu prea indeparatat … s-au ales femei pe posturile care vor fi tocmai bune pentru a submina (in acest caz) pe Base. De ce s-au ales femei? Din doua motive: am fost impinsi de UE si faptul ca ele nu erau in tema cu adevaratele subterfugii din politica. (chiar daca aveau habar despre acestea; stii bine ca in “cercuri” nu esti primit din prima)

 12. pentru Petra – hai tu, acum vrei să mă convingi că Udrea este o inocentă, naivă şi nevinovată?

 13. Am zis eu undeva ca ar fi asa? 😮 In primul rand in politica nimeni nu este nevinovat. :mrgreen:
  Dar sigur este si pentru tine, cel putin ciudat, faptul ca acuma (in acest prezent politic) doar femeile sunt luate in vizor. Degeaba scrie presa ca si “cutarica” este investigat si cautat de parchet. Pedepsite se vor a fi doar femeile. 😉 Ai sa vezi cand se mai domoleste scandalul. Restul “gramezii” va ramane exact in aceeasi formatie +/- aliantele formate pentru noile(vechi) interese.

 14. pentru Petra – nu chiar. a trecut mai în umbră, dar a fost propus pentru anchetare şi Tăriceanu, se forţează şi celelalte dosare ale lui Adrian Năstase şi s-a vorbit şi despre Nicolae Nemirschi… şi sigur apar şi alţii… Combinaţia Ridzi-EBA a fost prea flagrantă şi evident PSD şi PNL au interese comune în al compromite pe Băsescu… dar sunt sigur că o să avem show non-stop până la alegeri.

2 Pings/Trackbacks for "Menaj A Trois"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *