Cine castiga alegerile din 18 Mai

18 Mai 2025

Cine câștigă turul 2 al alegerilor din 18 Mai 2025?
Sistemul.
Fie că va câștiga așa zisa tabără Pro Europeană, fie că va câștiga așa numita tabără suveranistă, Sistemul câștigă oricum.
În prima variantă, cei care au distrus țara timp de 35 de ani păstrează puterea și vor încerca să ascundă dezastrul economic produs.
Dacă câștigă partea suveranistă, suntem în scenariul din 1996 când Sistemul a făcut un aparent pas în spate, și a lăsat „coaliția de dreapta”, tot un fel de coaliția binelui să se spele pe cap cu oalele sparte. Operațiunea a fost de mare succes, singurul partid autentic de dreapta, PNȚ-CD-ul a dispărut complet, PNL-ul a fost redus la nivel de partid de buzunar și „dreapta” a fost acaparată de partide de stânga vopsite, în primă fază de PDL, care a virusat PNL-ul, iar apoi cei de la USR care pretind a fi de dreapta dar țin de extrema stângă.
Dacă câștigă Simion alegerile, AUR este sortit să urmeze calea PNȚ-CD-ului.
Atât USR cât și AUR provin din laboratoare similare ale Sistemului și au fost create cu același scop. USR să acopere zona unui partid autentic anti-sistem, iar AUR să acopere zona unui partid autentic suveranist. În timp, lucrurile s-au mai nuanțat, deși USR continuă să pretindă că reprezintă dreapta, reprezintă tot mai vizibil interesele globalismului pseudo-progresist-marxist.
Cumva aș fi tentat să votez cu Simion, un fel de vot anti-sistem și clasă politică, măcar formal, dar în sinea mea aș vrea să câștige Nicușor, ca să gestioneze tot ei (reprezentați prin PSD-PNL-UDMR-USR) dezastrul pe care l-au produs în formă continuată timp de 35 de ani.
Cei care timp de 35 de ani au furat curent, acum ne promit lumină.
La nivel global umanitatea se confruntă cu mai multe probleme majore. Cea mai mare este dezindustrializarea și dependența aproape totală de mărfurile fabricate în China. Nu poți să fii o națiune sau o uniune de națiuni prosperă dacă majoritatea produselor sunt importate. De la ciorapi și chiloți până la telefoane și laptopuri, tot ceea ce avem este fabricant în Orient.
A doua mare plagă a globalismului este migrația ilegală. Prin desființarea granițelor s-a facilitat traficul de ființe umane – detest expresia „carne vie”! – , de droguri și armament. Masa mare de migranți pune o presiune mare pe sistemul social și distruge asistența socială și medicală. Nici America, și cu atât mai puțin Europa, nu are resursele să facă față valului masiv de migrație ilegală. În Europa problema este și mai gravă datorită migrației masive de populație musulmană care nu dorește sub nici o formă să se integreze. Prognoza sumbră dar cât se poate de reală este că Europa va deveni preponderent islamică în mai puțin de 50 de ani. Iar Islamul înseamnă sfârșitul democrației și a civilizației europene așa cum o știm sau, mai bine spus, o visăm. Cu blugi și banane.
O a treia problemă constituie inteligența artificială și robotizarea. Ambele duc la pierderea de locuri de muncă. Nu vorbim aici doar de caserițele de la super market, dar și de muncitori în fabrici și de multe munci care pot fi automatizate și înlocuite cu inteligența artificială de la jurnaliști la programatori. Noi încă nu simțim problema foarte acut, dar vine și acest val.
Întrebarea este ce facem cu oamenii?
Răspunsul este previzibil. Noi pandemii și războaie.
România se află în fața unei decizii imposibile. Mulți vor vota din frică, dar nu știu ce votează.
Așa zisa Cale Europeană este o distopie.
În primul rând trebuie să admitem că Europa fără Rusia este pierdută. Mai exact fără resursele Rusiei. Gazul și petrolul rusesc sunt sângele Europei. Fără el, nu există economie europeană.
Doi la mână, războiul din Ucraina este pierdut și Ucraina nu are ce căuta în Uniunea Europeană și în NATO. Ucraina nu e doar o gaură neagră unde dispar miliarde și miliarde de dolari și euro din banii contribuabililor, dar reprezintă și un real pericol economic.
Fără o economie solidă europeană, nu exită Europa. Atât China cât și Ucraina constituie amenințări majore la siguranța și prosperitatea Europei.
Trei, trebuie stopată migrația imediat și expulzați toți migranții care nu doresc integrarea.
Patru, combinația letală între migrația ilegală, decadența și pandemia opioidelor. La capitoul decadență ar fi foarte multe de discutat, dar e un subiect mult prea vast să-l abordăm în două, trei paragrafe.
Nu am auzit nici un politician european, inclusiv român, vorbind despre lucrurile acestea.
Macron, Starmer, Merz și Ursula sunt gropari, nu salvatori. Tot ce încearcă să salveze este propria lor piele – pe seama noastră a tuturor.
Înarmarea inevitabil duce la război.
Atât primul cât și cel de-al doilea război mondial au pornit de la înarmarea Germaniei.
Germania se înarmează din nou.
Hai că nu e așa de greu!
ReArm Europe este atât o schemă de sifonat bani, cât și un plan de a urma calea lui Napoleon și Hitler. Pentru cei care au uitat istoria, ambii au eșuat lamentabil. Cu sau fără Putin, Rusia va rămâne un bastion imposibil de cucerit.
Din păcate, nici America nu se simte prea bine.
Dezindustralizarea, respectiv externalizarea aproape în totalitate a manufacturii de produse în China înseamnă falimentul economic și social. Suprapus cu migrația ilegală, economia și societatea americană sunt în colaps.
În septembrie 2024, datoria externă a Statelor Unite ale Americii era de aproximativ 25.8 trillioane de dolari. Deși într-o aparentă scădere, situația este dezastruoasă.
Poate că Trump a avut intenții bune, dar este sabotat atât din interior cât și din exterior.
Tipărirea de dolari și euro fără acoperire economică conduce la devalorizarea monedelor și la o inflație galopantă. Banii tipăriți astfel sau creați digital, din tastatură, nu sunt de fapt bani, ci bombe cu ceas.
Nu am înțeles de ce s-au anulat alegerile din decembrie, de ce nu a vrut-o sistemul pe doamna Lasconi președinte – fiindcă, n-am nici un dubiu, o puteau scoate învingătoare fără probleme. Cifrele arată că sunt undeva în jur de 4 milioane de voturi „albe” care pot fi introduse în urne la orice scrutin.
În 2014 numărul total al alegătorilor care s-au prezentat la urne a fost de 11.719.344, adică 64,10%.
În 2025 numărul de alegători înscriși pe listele permanente, listele suplimentare și extrasul pentru urnă mobilă la turul 1 a fost de 17.988.047. Numărul total de alegători prezenți la urne însă a fost 9.575.211. Diferența este de 8.412.836. Or fi mulți nehotărâți și cei care nu se prezintă la urne, dar nu 8,5 milioane!
Mai ales în contextul în care tensiunea socială și radicalizarea a fost și este la cote maxime.
Totodată diferența între majori și minori mi se pare ireală. România avea la începutul anului 2024 un număr de 3,79 milioane de copii, cu vârste până în 18 ani.
Dar, revenind la decembrie 2024, cred că sistemul a mizat tot pe victoria lui Kamala Harris în Statele Unite și nu avea nicio legătură cu tabăra Trump. Intrarea neașteptată a lui Georgescu a stricat aranjamentele și s-a creat un moment de panică și confuzie.
Acum bătălia se dă între America și Europa. Se negociază comisioanele la împrumuturi și de unde se va achiziționa armament. Fiindcă mă tem că indiferent care parte va ieși câștigătoare, prioritatea va fi achiziționarea de armament: din Franța sau din America.
Un alt conflict escaladează acum între India și Pakistan.
E bine de știut că India a achiziționat avioane de luptă Rafale de la francezi, pe care pakistanezii le doboară cu mare ușurință cu J10-C produse de China.
Dar pentru cei care negociază nu contează calitatea echipamentelor achiziționate, contează suma și comisioanele!
Problema este alta. Indiferent care parte câștigă „pe față”, pe 19 Mai 2025 toți vom fi pierzători și mai săraci. Ne vom urî în continuare și ne vom duce la fund împreună, unul de gâtul celuilalt.
Poate sunt prea pretețios, dar între Europa și America, eu aș alege România.
În fundal ticăie o bombă cu ceas care va exploda.
Ni se tot spune că datoria publică a României este de 52-54%. Cifrele reale par să fie undeva în jur de 90% din PIB.
Dan Diaconu, pe care vi-l recomand să-l citiți pentru o informare corectă, spune că o mare parte din diferență provine din datoriile acumulate de administrațiile locale.
Citez din domnul Diaconu: „Primăria București este campioana împrumuturilor la nivel național, urmată de Clujul lui Boc, Timișoara lui Fritz, Iașul nimănui, Brașov și Constanța.”
România nu mai are nici resurse, nici industrie, nici agricultură. Nici educație și, implicit, nici personal calificat.
Și nu mai sunt bani. O să vină și trezirea, dar nu în spirit, ci la o realitate crâncenă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.