Realitatea TV a pus în joc un premiu în valoare de 100.000 de euro ieri când Guvernul Boc a înfruntat o nouă moţiune de cenzură în Parlament. Trebuia găsit “răspunsul corect” la întrebarea: “Care este motivul principal pentru care guvernul Boc trebuie să plece?”. O strategie de marketing care probabil a încercat să combată audienţele mult mai ridicate ale concurenţilor de la Antena 3. Peste 50.000 de telespectatori au trimis răspunsurile lor. Ce mă intrigă pe mine mai mult şi mai mult este prăpastia dintre ce spun sondajele de opinie şi ce am văzut ieri pe stăzile Bucureştilor. Un guvern cu încrederea sub 10% în sondaje n-a reuşit să urnească nici 1% din populaţia României. Sau mint sondajele şi “trusturile de presă ale mogulilor” şi românul este mulţumit şi fericit, sau suntem complet indolenţi şi/sau nevertebrate. Scuze, de fiecare dată ne găsim, dar “revoluţii” nu se fac nici la televizor, nici pe Twitter sau Facebook. Trăim în continuare “visul” stupid: “n-a fost niciodată să nu fie cumva” şi sperăm că cineva cumva o să ne rezolve şi nouă problemele. Şi scuipăm, înjurăm, ronţăim seminţe. Eventual emigrăm. Oricum o dăm, tot un autism de complezenţă este.
Moţinunea – cum era perfect previzibil – a picat şi de data aceasta, Boc, Băsescu, Udrea şi PD-L-ul pot fi mulţumiţi, ţara – şi sacul de bani – rămân la discreţia lor. Kelemen Hunor l-a convins pe Gyorgy Frunda să nu voteze, în schimb au votat împotriva moţiunii senatorul UDMR Verestoy Attila, Senatorul PD-L Orest Onofrei şi deputatul PD-L Daniel Oajdea. Doar deputatul PDL Mircia Giurgiu a votat pentru moţiune. Boc a comentat cu fermitate: “va fi exclus din partid”.
Spre neşansa noastră, în România s-a împământenit o sintagmă profund greşită: oamenii politici “vin la putere”, niciodată la guvernare. Asta se întâmplă de peste 20 de ani şi practica s-a accentuant de la guvernare la guvernare. Dar, trebuie să admitem, este vina noastră, este indolenţa, ignoranţa şi toleranţa noastră, mulţi încă mai spunem: “nu e treaba mea”, “nu mă interesează”.
Ar fi totuşi cel puţin 2 motive fundamentale pentru care Guvernul Boc ar trebui să fie înlăturat: corupţia şi incompetenţa. Spus altfel, Guvernul Boc-Băsescu poate fi condamnat oricând pentru înaltă trădare.
Am 41 de ani şi am sentimentul tot mai profund că am devenit inutil mie însumi, copilului meu, societăţii. Şi nu sunt singurul. Dar suntem toţi singuri.
Indolenti, nevertebrate! Mi-e teama ca da.
43, same here!
de bine, de rău, ai măcar o slujbă şi mai ai puţin timp şi energie să-ţi trăieşti visele. pare puţin, dar crede-mă, cei mai mulţi nu-şi mai permit nici “luxul” acesta.
însă tot nu-mi pot explica pasivitatea, delăsarea generală, dar şi individuală.
42, same here!
41, 42, 43. Cine dă mai mult? sau jucăm la 6 din 49? 😀