Cu mâna cui se scoate castana fierbinte numită M.A.I.? Al treilea câştigător „fericit” scos din mânecă de P.S.D. în fragila guvernare de o lună este Dan Nica. Rămâne ceaţa demisiei lui Liviu Dragnea şi sindromul Gorbunov care torpilează nu doar P.S.D.-ul, nu doar Guvernul Boc ci tot sistemul juridic din România. Dacă mai adăugăm şi castana mitralierelor lipsă, avem radiografia exactă a competenţei şi intereselor evidente şi mai ascunse ale coruptei clase politice. S-a cam amestecat varza călită cu ciorba de fasole şi în final dacă banii n-au miros, acum putem constata că nici infractorii culoare. Politică.
M-am cam speriat când ieri la un post de televiziune, stimabilul domn Meleşcanu ne-a liniştit afirmând cu zâmbetul pe buze că el şi-a cumpărat o armă pentru auto-apărare de multă vreme. Dacă asta este direcţia în care mergem, să oprească cineva lumea, vreau să cobor!
Surle, trâmbiţe şi tot tacâmul şi la Kiev şi la Bucureşti. Decizia de ieri de la Haga a venit ca un balon salvator pentru Guvern, dar este doar încă un balon de săpun. Nu ştiu câţi calcani, pescăruşi, litri de apă sărată şi tot mai poluată am câştigat, cum nu se ştie exact nici mărimea zăcămintelor de gaz şi petrol, cifrele vehiculate fiind doar estimative. Să nu uităm nici faptul, că acest zăcământ va trebuii dat spre exploatare şi Statul Român are o istorie păguboasă în ceea ce priveşte darea spre exploatare a zăcămintelor naturale de care a dispus. Beţia cu apă rece este rezultatul găluştelor înghiţite din zbor şi ne-mestecate.
Ce cred că am câştigat este stingerea unui conflict mocnit de peste patruzeci de ani şi şansa de a normaliza relaţia cu unul din vecinii noştri importanţi.
Eurovision-ul. S-a respectat tradiţia şi iar a câştigat cine trebuia să câştige. Jenant doar pentru noi, tâmpiţii din public, moculeştii şi partoşii nu se dezmint niciodată. Anul acesta i-a venit rândul tot mai penibilului Duţă şi a unei piese sub-mediocre. Dacă cineva reuşeşte să-mi fredoneze piesa la 20 de minute după ce a ascultat 30 de secunde din ea, îi fac cinste cu un cico.
Realitatea la nivelul macadamului este alta.
Încă o vizită scurtă acasă la Braşov. M-am simţit ca un turist idiot şi rătăcit cu aparatul foto atârnat de gât. Lipsa zăpezii a gonit şi ultimii turişti veritabili, oraşul părea mai pustiu şi mai încremenit. Pistolarii invizibili nu sunt atracţie turistică nici pentru cei mai extravaganţi vânători de vampiri. Criza crizează inevitabil cetăţeanul obişnuit şi chiar şi în spatele zâmbetelor politicoase se întrezăreşte o umbră de teamă.
Cu toate acestea Braşovul rămâne…Braşov. 🙂
Faine sunt; amintesc de farmecul oraşului medieval….cât despre celelalte noutăţi amintite, hmmmmmm; cu ce diferă de celelalte fapte ce se petrec în ţară? E clar: necinstea e legea! şi tot ce decurge de aici….
pentru adnana – din păcate şi la Braşov administraţia locală se străduieşte să distrugă oraşul în interes personal…
cosmetizarea este doar de faţadă şi în profunzime…dăunătoare.
în rest da….cam asta e, mă deranjează doar lejeritatea cu care mulţi se încăpăţânează să pună botul la toate gogoşile care vin pe…tavă.
o zi bună!
neaţa bună, brush
de la o poştă se simte amăreala… vine tare de departe. urcă din vintre, curge prin membre… se scurge-n pămînt.
ashes to ashes, dust to dust
http://www.youtube.com/watch?v=Tw170HafQgE
poliţii, poluţii, poliţe plătite, încasate, restante…
soluţii de formă, indecent de satisfăcătoare
*Dacă asta este direcţia în care mergem, să oprească cineva lumea, vreau să cobor!*… şi eu. dar, unde?
cică şi astăzi e o zi. singura pe care o avem, de altfel… prezentul continuu, mutilat de speranţe
perpetuum mobile… ni se spune că asta e viaţa: mişcare!
dar, ce poate fi mai viu decît un cristal? decît o stîncă? decît o piatră? o bucată de granit… la nivelul vechiului macadam, raşchetat de administraţii succesive şi proaspăt acoperit cu asfalt (din care bitumul ne suflă fiori noi), totul e altfel…
atît de frumoase fotografiile tale… încît doar tac, privesc şi… mă acopăr toată de un enigmatic surîs
o zi faină, brush 🙂
stii , altadata constitutia prevedea ca bogatiile solului si subsolului sunt ale poporului si sunt exploatate numai de catre stat , acum ……am castigat noi?sau statul care poate sa dea aceste bogatii , ale noastre , altora pentru a ni le revinde?
Piesa castigatoare la euro n-am ascultat-o dar daca o aud si fredonez dai o bere:P.
Brasovul e frumos si fara zapada , dar ca orice oras din tara asta , cred ca e si el apasat de tristetea oamenilor si a vietii din jur.
pentru liloo – amăreală şi adevăruri, imagini mişcate sau urme de nămeţ… viaţa cu griuri şi pete de culoare.
o zi faină!
pentru lu – constituţia nu s-a schimbat în acest sens din câte ştiu eu… doar că aceeaşi “băieţi deştepţi” exploatează în folos personal toate zăcămintele de Stat…
:)) nu bine ne am bucurat ca Haga a hotarat ca a si fost dat………:)) fain brasovul tau,fain muntele……..
pentru prodan angelica – nici n-am terminat gândul legat de zăcămintele petroliere şi a şi apărut un contract în presă conform căreia zăcământul a şi fost dat de ani de zile pe o sumă derizorie unei firme fantomă…
Braşovul este un oraş frumos, da. 🙂
am urmarit ieri povestea contractului fantoma……..strict secret………:)) ……..firma cu CA se 200 roni…iar ministru de externe declara cu justitia este o casta care decide daca se poate face ordine in interiorul ei…….corb la corb…………
Da, dar s-a introdus un aliniat in care se spune ca pot fi concesionate ori inchiriate , ceea ce inainte nu era in constitutie , nimeni in afara de stat nu avea dreptul sa valorifice intr-un fel aceste bogatii, ori ce se face acum , exact ca ele apartin proprietatii publice dar o dau altuia s-o exploateze 😀
pentru prodan angelica – mda… acum scandalul este-n toi, contractul fiind semnat pe vremea lui Stolojan şi prelungit ulterior de toate guvernele…
pentru lu – aha, merci. totuşin nu asta este problema majoră, Statul fiind sărac şi ne având bani să facă exploatarea, buba este că semnează contractele cele mai păguboase…e acelaş stat, nu?
:)) merge Realitatea tv si presa online……….e o ciudatenie aceasta perpetuare de contract,asteptam……….
chiar e atata de sarac incat sa nu-si exploateze si valorifice bogatiile din care poate scoate bani? adica din sarac ce e il lasa pe altul sa-i ia si ce are in loc sa foloseasca el 😀 normal ca paguboase sunt contractele pe care le semneaza pentru ca cei care le semneaza in numele statului isi iau partea si ii doare-n cot de bogatiile care ar trebui sa intre in patrimoniul statului , in asa fel incat sa imbogateasca poporul , nu sa-l saraceasca si mai mult luand de la altii la fel de pagubos. Pentru ca in cele din urma totul se rasfrange asupra masei nu asupra lor , care individual o duc bine merci .
pentru prodan angelica – nu este o ciudăţenie, este aceeaşi ciungă remestecată. 🙂 ‘neaţa.
pentru lu – ‘neaţa.
cred că devine “normalitate”… mestecăm ciunga şi…o înghiţim uneori.