I Hate the Blues

 Şi am ars-o iar cu saxofonul. Dar de data asta a ieşit Hardfuckingcore. Am făcut piesa acasă, am plecat de la o temă inspirată de Morphine, nu substanţa, ci trupa, dacă nu ştiţi despre ce vorbesc, băga-ţi o ureche măcar în albumul „Cure for Pain” din 1993 (Dead Pandas blogspot), apoi am întors-o spre Miles Davis, aveam cumva în cap sonorităţile albumului „Tutu” (Filesonic), adică ceva din hit-urile de sinturi şi clape, apoi am scris un pasaj ce mi-a invocat Twin Peaks-ul, adică mă scăldam în ape oarecum Chill, dar pe undeva s-a strecurat şi Reznor (Nine Inch Nails) şi piesa „Piggy”.Ce-i în capul meu…
La confruntarea cu „băieţii din orchestră” lucrurile au luat o cu totul altă întorsătură, dar de data aceasta n-am dat-o în Psihedelic abstract sau în ştiu eu ce experiment Etno (fără botanic), ci în… Hardcore. Sau Post Hardcore, că totul e Post… tot (şi de tot). Henry Rollins făcea „mârlănii” din acestea în perioada ’92-’94 pe albumele (geniale) „The End of Silence” şi „Weight”. Da, m-am simţit puţin Henry Rollins urlând:

Szól a Blues, lefele húz, Szól a Blues, What the?!

Şi m-am simţit ca-n anii ’90 cu alţi băieţi într-o altă „orchestră”.
Bun, „I Hate the Blues”… Tot repet, dacă nu ai avut măcar un bunic/bunică culegător de bumbac pe plantaţie, uită de Blues! Asta una. Doi, oricum ai da-o, Blues-ul este auto-compătimire, este un plâns de milă pe propriul tău umăr, inevitabil ajungi la „ochii ei albaştri” şi la dorul care te sfâşie că te-a părăsit „aleasa” (şi unica) de parcă ar exista o singură aleasă şi o singură unică. Să fim serioşi!
Dacă vreţi explicaţia ştiinţifică despre cum stă treaba cu a treia şi a şaptea notă diminuată, întrebaţi-l pe Grigore .
Şi de ce „versiune Hardcore”? Păi m-am gândit să „montez” totuşi şi o versiune „soft” conform schiţei originale pentru albumul „The Ghost of the Absent Father”.

„Se aude Blues(ul), mă trage în jos, se aude Blues(ul), what the?!”

Mr. Pan[k]sament – Site Oficial
Oedip Piaf – Site Oficial

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *