THE Q4 – Sound Surroundings (2010)

Cei trei olandezi zburători au fost patru, dar din lipsă de timp unul a dezertat, însă numele proiectului inspirat şi de unul din primele sisteme sourround din anii ’70, în fapt o distribuire a sunetului stereo în 4 boxe, a rămas neschimbat.
Membrii THE Q4 sunt producători, DJi, muzicieni, s-au confruntat în 2005 în cadrul unor „beats battles”-ul via internet şi s-au decis să-şi unifice efortul şi abordările diferite într-un proiect şi-n 2006 pun cap la cap 6 piese pentru EP-ul „Sound Surroundings’ însă nu se găseşte nici o companie de disc dispusă să investească, să producă materialul.
Cei trei membrii rămaşi lucrează individual, Sense construieşte muzică pe bază de samplere şi loop-uri, dar lucrează şi ca producător pentru formaţii Hip-Hop; Arts the Beatdoctor mixează intens predominant materiale instrumentale şi a scos o serie de albume solo iar SWT a cântat ca chitarist într-o serie de trupe de Rock Alternativ, dar a devenit cunoscut mai ales pentru ritmurile şi mixurile sale Hip Hop.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=pbzpXQDj_z4]

Împreună cei trei reuşesc să amestece tot felul de sonorităţi şi abordări de la Nu Jazz trecând prin Downtempo şi până la Hip Hop, fazele mai chill, momentele îmbibate cu Jazz, secvenţele Downtempo şi Trip Hop sunt extrem de agreabile, au eleganţă şi sensibilitate, când însă o dau excesiv în Rap/Hip Hop devin destul de banali.
Per total este un disc bun, ascultabil, are câteva piese foarte reuşite, dar au şi câteva umpluturi de care mă puteam lipsi, noroc că pasajele/piesele bune predomină.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=LOjMwR6XXrg]

THE Q4 – Site Oficial

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *