Sashird Lao – Open the Box (2010)

Unii o preferă fierbinte, alţii iubesc Jazz-ul, sunt şi cei care le vor pe ambele şi ceilalţi care nu vor nimic. Sashird Leo sunt un trio din Franţa care ne propun o muzică extrem de colorată şi vie, amestecă Jazz tradiţional cu ritmuri moderne, muzică World, secvenţe orientale, construcţii acapella rafinate şi faze Downtempo colorate cu saxofoane, flaut şi trombon, au în arsenal percuţii darbuka, în două-trei vorbe, dacă deschizi cutia (open the box), vei descoperii o lume extrem de colorată şi pulsantă.
Jazz-ul dansant cu aromă de anii ’40 transpus în ritmuri exotice şi susţinute de trei voci extraordinare,  instrumentaţiile aerisite, rafinate, infuziile Orientale şi World Music, percuţiile sau inserturile Downtempo transformă totul într-un dinamic cocktail revigorant, vechiul şi noul se contopesc organic şi rezultatul este un meniu muzical absolut reconfortant şi captivant.
Sashird Leo au ajuns în finala competiţiei National Jazz Music de la Paris în 2006 şi un an mai târziu au câştigat Premiul Juriului la International Jazz Festival of Juan Les Pins.
Cei trei: Yona Yacoub – Voce/Saxofon/Percuţii; Fred Luzignant – Voce/Trombon/Percuţii şi David Amar – Voce/Saxofon/Flaut/Percuţii – oferă un spectacol unic, deosebit.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=IMv6GulmGwI]

„Open the Box” este cel de-al treilea lor album după „Watdis” (2008) şi „3 Secrets” (2009), conţine 11 piese care aliniază tot arsenalul colorat controlat de cei trei, de la Jazz clasic la Downtempo, de la piese vocale extrem de inspirate la secvenţe orientale, de la piese dansante la construcţii aerisite, un material de excepţie de la o formaţie deosebit de talentată, un disc captivant nu doar pentru fanii Jazz-ului.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=trcD6ChJK6c]

Sashird Lao – LastFM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *