somnul soră cu moartea

Social Buttons by Linksku

N-am mai stat la poveşti de ceva vreme, nici la modul general şi nici în particular. Poate vremurile sunt de astfel de natură, poate poveştile nu mai sunt ceea ce au fost, dar n-aş vrea să dau vina pe nimeni şi nimic.
Zero este mai mare decât nimic. Când ceva e gratis musai să fie o şmecherie undeva. Nu e nici una. Noul meu album, „Chasing Shadows” e gata, poate fi ascultat şi descărcat (gratis, moca, am făcut şi o probă, în format mp3 l-am dat jos în 8 minute, dar poate fi descărcat şi FLAC), şi am să vă spun una-alta şi din bucătăria lui, din dedesubturile materialului. Şi vă spun şi un secret: de azi faza cu zero este valabilă şi la celelalte materiale. 😉 Descărcaţi în voie, îmi fac eu griji pentru facturi. 😆
N-am planificat nimic, discul acesta pur şi simplu a ieşit la suprafaţă. Sunetele se nasc pur şi simplu, muzica nu este chirurgie pe creier, în definitiv n-ar trebui să fie ceva meşteşugit, ci este suma unor sentimente şi stări exprimate.
Ce am făcut este pur şi simplu muzică contemporană şi etichetele, clasificările, catalogarea ei este inutil şi puerilă. Ştiu, ce fac eu nu cadrează nici cum cu lumea în care trăim şi mai ştiu că dacă unii acum abia apreciază eforturile mele (noastre) cu Nation’s Slum la mai bine de 15 ani de când noi le produceam, probabil peste 10-20 de ani cineva o să aprecieze şi muzica mea de acum.
Şi care e lumea-n care trăim? Parafrazând una – aproape singura – mea piesă favorită R.E.M.: it’s the end of the capitalism as we know it and hell yeah, I feel goddamn fine. Dar despre disc vorbim mai târziu, ştiu că nu vă interesează.

A venit Angela Merkel. Dacă n-a fost o vizită (şi un sărut) tip Gorbaciov/Honeker, Merkel n-a făcut nimic altceva decât a legitimat regimul băse-boc. Ştiu, duduia speră să recupereze ceva milioane euro datorii ale Statului Român vis a vis de nişte firme germane şi probabil în perspectiva aderării la spaţiul Schenghen a pus presiune pe Guvern. Miroase tot mai tare a un nou acord cu F.M.I., alte datorii şi o şi mai acută înfundătură a României pe mâna unor guvernanţi pe cât de incompetenţi, pe atât de nehaladiţi.
Învăţătoarea Cristina Anghel din Caracal este-n greva foamei de 51 de zile (!). Doamna Merkel putea să o viziteze pe dânsa dacă tot are ifosele unei noi „Doamne de Fier” în loc să-şi dea mâna cu băse-boc. Doamna Anghel mi-a amintit de doamna Doina Cornea, unul din puţinele noastre simboluri ale rezistenţei faţă de regimul ceauşescu, o doamnă respectată şi adulată în decembrie ’89, dar pe care minierii ar fi linşat-o fără doar şi poate cu doar câteva luni mai târziu în Piaţa Universităţii… Ăştia suntem. Şi atunci de ce ne-am mira că ex ministrul Economiei şi Industriilor, videanu a spus cu zâmbetul pe buze: „chiar daca ar mai intra o mie de cadre didactice in greva foamei, nu se va schimba nimic”. Corect. Doar nişte molotoave ar rezolva problema, dar şi cei care ar avea pornirea şi tupeul aşteaptă să o facă alţii. Brava popor, băga-mi-aş pula. (Chit că momentan de UDMR îmi este cel mai silă!) Da’ n-a venit Merkel să ne rezolve nouă problemele, cum nu o să vină nimeni altcineva…
Dar aşa e dacă doamna Anghel n-are profil Hi5 sau Facebook, n-o urmăreşte nimeni. Pă tvităr. Are în schimb Sf. Paraschiva profil Facebook . În ce secol suntem?
Şi aşa mi-am amintit de bebeluşii arşi la maternitatea din Giuleşti şi de minunea că acei copii arşi cărora – recunosc – nici eu nu le-am mai dat vreo şansă de supravieţuire, totuşi au fost salvaţi de medicii de la Spitalul Grigore Alexandrescu. Medicii cu salariile diminuate cu 25%… Dar despre minunile adevărate, fără făţărnicie ortodoxă, nu se cade să vorbim, nu sunt ştiri de senzaţie, nu prezintă nici un interes.
Şi mi-am amintit de o frază din serialul Lost: trăim împreună, murim singuri.
Am mai spus, trăim vremuri bizare – sau barem interesante. Lumea se schimbă, ne place, nu ne place şi vrem, nu vrem ne vom schimba şi noi. Timpurile noi, situaţiile noi, necesită abordări noi, soluţii noi. Clişeele, sloganurile, nu ne duc nicăieri şi nu ne salvează. Americanii pot să-şi bage-n cur „Yes, We Can”-ul şi noi putem să „ne râdem” de candidul nostru „să trăiţi bine”, treaba e naşpa.
Şi nu e doar problema că actuala putere s-a compromis, este compromisă toată clasa politică. Au guvernat şi PSD, şi PNL şi au furat şi ei şi pentru ţară n-au făcut nimic. Nu s-a văzut, nu s-a simţit atât de aspru fiindcă încă nu intervenise şi criza globală, dar de furat au furat la fel. Asta că parcă au furat mai puţin este o alintare neavenită. De aici şi lehamitea, lipsa de reacţie, scepticismul general. Adică iar să alegem „răul mai mic”? Mie nu că nu-mi sună a soluţie, dar şi de consolare e subţire…
Capitalismul e mort şi degeaba se încăpăţânează „specialiştii” să-l resusciteze, falimentul este inevitabil. Ci nu este doar unul financiar şi de sistem, este mai cu seamă unul moral şi de uzură.
A fost o cale lungă şi anevoioasă de la Homo sapiens la consumatorul buhăit şi docil. Vorba celor din The Clash, da-ţi le suficientă funie… (Poate fac ce trebuie. 😀 )
Să vă zic de album.
Nu e mare şmecherie, daţi click AICI şi puteţi descărca materialul gratuit apăsând butonul „Buy Now” şi la sumă e suficient să introduceţi un zero. M-am resemnat, nu o să cumpăr  ciungă de pe urma muncii mele, nu în viaţa asta. Dacă muzică totuşi mai „fac”, pensula n-am mai luat-o în mână de peste un an. Vopselele, pensulele costă o mică avere şi – am mai spus-o – foamea cu „de amorul artei” doar în capul unor imbecili fac pereche bună.

Albumul are o notă aşa…sexoasă.
Adică pornografia este considerată vulgară, minciunile politicienilor nu. E oare mai urât să se fută doi oameni decât să-i vezi pe politicieni furând şi minţind?
Scenele de sex sunt cenzurate în schimb o lume întreagă a căscat ochii la televizor să vadă-n direct Războiul din Golf. Oameni buni, chiar nu vi se pare că ceva nu este-n regulă?
Sau copii noştri pot vedea reclame obsesive la produsele Mc Donald’s, Coca-Cola, însă tutunul a devenit aproape ilegal. Băgaţi E-uri la ficat, lăsaţi-vă de fumat, da’ tot de cancer o să crăpaţi.
Însă discul nu este aşa negru. 🙂 Ba, e chiar foarte colorat.
48,29 de minute de muzică… contemporană indiferent ce înseamnă sau ce înţelegeţi prin asta. Sunt câteva piese şi momente care îmi plac foarte mult („Clouds And Birds Chasing In My Head”, „Silk (Seductive Structures)”, „Dressed 4 Dicks”, „Hardcore For Beginners” sau „Rough Romance”) şi asta indiferent că este vorba de secvenţe electro, de faze Jazz(y) sau momente Hardcore. În fine, pentru un punker ramolit care a lăsat microfonu’ pentru pian, zic “io” m-am descurcat rezonabil. Sunt în continuare surd, înaltele s-au ars de la boxele mele, dacă mixajul nu e perfect, mea…pulpa. Să “faci” un disc de unul singur, să scrii tobe, bas, clape, saxofoane şi viori, e totuşi ceva.
Iar faptul că ultima piesă se intitulează „Greater Good (Part 1)” este semnalul clar că nu mă opresc aici.

Şi nu uitaţi: somnul e soră cu moartea.20 comments on “somnul soră cu moartea

 1. ,,Domnul ” Videanu ar fi fost bucuros daca ar fi mai intrat inca o 1000 de cadre didactice in greva ar fi fost 1000 de persoane mai putin de platit . Anghela in vizita in Romania mare bagatela , in schimb de rezidurile de la combinatul de fier din Ungaria care va afecta grav fauna Dunarii si a Deltei Dunarii nu se sinchiseste nimeni . Chimistii clujeni au spus clar ca apa are o concentratie de fier si alte metale grele peste limita normala si nu doare pe nimeni desi mare parte a populatiei consuma apa din Dunare.

  • eu refuz de anul trecut să-i mai apostrofez cu “domnul” pe indivizii ăştia şi mai mult, sunt determinat să le scriu şi numele cu litere mici.
   Merkel cred că a spus clar: ori datoria, ori adio Schengen şi pariu că împrumutăm banii să ne achităm datoria?
   catastrofa din Ungaria în mod cert ne va afecta, însă din păcate nu prea mai e nimic de făcut. este inexplicabilă neglijenţa părţii maghiare… dar ecologismul pe burta goală este la fel de neinteresantă ca muzica mea. 🙂

   • ecologism pe burta goala stiu ca nu merge …….dar peste cativa ani vezi ca vor aparea alte forme de cancer ……..si din cate am inteles o noua fisura apare la bazinul respectiv ….asta ar trebui sa o ingrijoreze pe ,,doamna ” Anghela : catastrofa naturala ce macina aceasta parte a Europei .

    • bine, e ca-n bancul cu Mihai Viteazu, hai să-i omorâm pe unguri – şi aşa mă enervează UDMR-ul tot mai rău. 😆
     nu minimalizez gravitatea dezastrului ecologic produs pe Dunăre, dar de ani de zile vorbesc despre cum s-au închis rând pe rând centrele de cercetare agricole româneşti şi importăm absolut toate seminţele, seminţe tot mai dubioase, modificate genetic şi cu draq ştie ce efecte pe termen lung. băgăm în noi vrem – nu vrem o tonă de E-uri şi toate acestea acumultate oricum ne duc la cancer, leucemie şi draq ştie ce alte boli. suntem cobai şi culmea, mai dăm şi bani. asta dezastru, se petrece zi de zi, dar nu vorbim despre el. copii îşi serbează ziua de naştere la Mc Donald’s cu hamburgeri, cartofi prăjiţi şi Cola. ce nostim. îi omorâm cu zâmbetu’ pe buze.

     • Si termenul acesta de modificat genetic e aruncat aiurea ,pentru ca aici sunt inclusi si hibrizii noi descoperiti pentru anumite zone cu o anumita clima dar la care nu se flosesc ingrasaminte chimice . Si aici a gresit enorm statul roman dand in cap intitutului de cercetare de unde siar fi obtinut ceva bani . Francezii au voie dar noi nu . O mare prostie.

     • e problemă complexă. hibrizii şi în general noile seminţe obţinute prin diferite încrucişări şi inginerii să reziste la climă, la dăunători, etc se pare că pe lângă calităţile obţinute, se procopsesc şi cu efecte secundare negative asupra consumatorului. s-au făcut anumite teste, dar au fost abandonate la presiunea… producătorilor. efectele, rezultatele exacte se vor vedea în următoarele decenii, adică probabil mult prea târziu.
      Şi rămâne problema tuturor produselor pe care le consumăm: legume, fructe, lapte, carne, pâine… tot. totul e deja dat peste cap, s-au jucat cu ele şi ne otrăvim evident.

 2. Angela, e nascuta si crescuta in Germania de est deci si pentru bine si pentru rau intzelege cum se face politica in acesta parte de lume si ce conteaza… Din pacate Boc/Basescu sunt un regim legitim ales democratic si asta e regula de baza … Cred ca nu a avut cuvinte direct bune la adresa lor ci din contra a fost un ‘warning’ si poate in declaratii oficiale mai mult nu se poate…

  Se pare ca poate tu cumperi ‘spinul’ lui Base …care daca Obama l-ar injura probabil ar spune in presa ca ‘Obama a vrut sa stea expers de vorba cu el’ … Ca pentru orice tzara evident interesul politic si mai ales economic conteaza… Fara dovezi clare legat de cit Germania pune in economia Romaniei si mai ales cit suge inapoi .. nu vad ca orice punct de vedere impotriva marii Germanii sa aiba forta … Acelasi lucru zic eu ca se aplica si idei de ‘furt’… desi stim ca e … nu e dovedit sau e voalat si aburit ! Iar dovezile trebuie sa fie obiective si sa ti se arate clar pe ce cai si cum se fura… altfel etern se va spune ca e doar trafic de influentza… care e inca legal !!!….
  ca sa inchei cu idea lui Gogol Bordello din Immigrada.., it’s more than true .. but you can’t prove it actually happened !!

  • sunt multe semne vizibile. Merkel a venit fără obişnuitul grup de oameni de afaceri – care cu o zi în urmă în Bulgaria a fost. Germania practic n-are nici o investiţie serioasă în România, legăturile noastre cu ei sunt exclusiv comerciale, de vânzare/cumpărare iar Statul Român are o datorie de 200 milioane euro mai ales din returnări de TVA faţă de nişte firme germane, Merkel a trecut să ne amintească de datorie şi de faptul că dacă vrem Schengen ar fi cazul să plătim.
   nu cred că Vestul nu ştie care este realitatea românească, să nu fim naivi. am mai vorbit şi e ciudat câte românii diferite co-există… vizita asta totuşi a venit ca o gură de oxigen pentru băse-boc măcar la nivel de imagine internă şi… nu era cazul.
   dovezi mereu sunt, problema mereu e dacă ele sunt evidenţiate sau măturate sub preş.

 3. pai poate problema e altundeva atunci .. faptul ca base si clasa politica ar vinde totul pina sa se ajunga la ei… in loc sa plece ei primii … iar vestul n-are nimic impotriva..

  iti zic sincer ca din vest nu se vede cum vedeti voi … in ideea vestica ce se intimpla in Ro e un pas inainte pe calea democratiei … care evident o poate lua razna sau sta pe linia care e .. cu acordul lor … insa la viteza fiecarei tzari … ‘Viteza’ apartzine fiecarei tzari … Etern vesticii o sa-ti spuna ca ce se intimpla in Ro s-a intimplat la ei acum n-spe ani pina au ajuns azi unde sunt.. si ca si noi trebe sa trecem prin aceleasi cicluri pina ne ’emancipam’ … Idee evident cu care eu nu sunt de acord… si cei plecati ca mine ca si cei de acolo ca tine stim ca ei ne-au pus la coada consumerista din care nu o sa o scoatem la liman …cu datoriile … niciodata !! Din pacate genul asta de situatie etern in Ro a fost rezolvata ‘parital insa’ doar prin dicaturi de moment … si sincer nu cred ca dictatura rezolva mai mult decit sa dea jos pe unii si sa distruga pe multi… deci ??

  • nu ştiu ce se vede şi ce nu de departe, dar faza cu număratu’ votului la legea Pensiilor şi declaraţiile ulterioare că n-a fost furt, asta e practica, spune tot. şi adevărul e că aşa a funcţionat Parlamentul în toţi ăştia 21 de ani. suntem singura ţară bananieră din Europa şi nici măcar banane nu avem… de coaie, nici vorbă.
   la situaţia de acum nici dictatura nu ne mai scoate din budă. nu ştiu dacă e economist care poate să-mi explice deficitul bugetar şi lipsa de lichidităţi în condiţiile în care am împrumutat o grămadă de lovele şi-n 2009 s-au tipărit bani căcălău. evident, fără acoperire.
   şi bun, îl spânzurăm pe băse, pe boc, o belim pe udrea şi vine cine?

  • danke domnule!
   un alt prieten la cumpărat, dar în rest…
   n-a prea vorbit nimeni de muzică, a picat bine şi – zic eu – sună bine şi alte câteva piese şi e interesant aproape tot.

 4. Helou Brush ,cica incepe razboiul nuclear peste o luna , prezicerile Vangai . poate atunci sa se schimbe ceva la noi sau aiurea in lumea asta care a laut-o pe o panta descendenta dar nu vede.

  • acum zic şi eu ca Mircea Badea: de vreo 2 ani am văzut că vine şi am tot spus, da’ nu m-a crezut nimeni.
   nu ştiu care-i treaba cu Vangai, n-am auzit, n-am citit, războiul nuclear poate fi un accident evident, dar mai ştii? o fi şi nebuni să-l provoace voit. totuşi puţin probabil, teoretic pagubele sunt prea mari şi nimeni nu mai este-n siguranţă… dar ceva-ceva vine. 😀 dansezi?

  • da, n-am uitat nici grafica dude…. şi până la urmă m-am obişnuit şi cu ideea că tre’ să le fac singur pe toate… şi cum spuneam, se pot descărca toate albumele moca. happy now? 😀
   cum spuneam, lucrez la noul material intitulat “RE-Volt” şi coperta e gata, am mers pe aceeaşi schemă, o să-ţi placă, muzica însă va fi ceva mai Dark şi Heavy. 😉

 5. Ticke cred ca tie-ti ‘place’ sa faci totul oricum … te stim ca esti ‘teritorial’… nu ca as fi afurisit dar fa-ti si tu un TILE cu modelul ala de perete de pe coperta si baga-l in background sa se repete fara sa se vada adica ‘seamless’ vorba localnicilor mei .. poti face tile-uri direct din Phtoshop daca nu flip un pattern si ai un tile ca in videouri ce se poate repeta seamless!…

  am ascultat si mi se pare mai realizat si cizelat ca album… decit Bucharest Burning … deci il prefer … se apropie mai mult de altceva. Cum s-ar zice poate le vad ca ceva in doua parti iar parte 1 are ceva ‘hituri’ partea 2 e mai cizelata muzical in cautarea umbrelor din noi… daca nu a cauta prin cenusea de dupa ce ardem.

  http://626.plug-u.net/media/311/Mr._Pan%5Bk%5Dsament_-_Chasing_Shadows/

  Ti-am lasat clipurile de o parte cum cred ca de multe ori in cazul asta muzica e mai interesanta si sugereaza mai mult decit imaginile, chiar daca imaginile evident sunt magnetice – ca orice despre sex !

  • Pe “Bucharest Burning” sunt predominant piese din proiectul VEŞTI PROASTE, scrise prin 2006 şi ideea era să încerc să fac ceva mai comestibil, consumabil. din ce se vede, nu mi-a ieşit, cu toate că în continuare am convingerea că am scris teme şi piese bune, potenţiale hit-uri cum spui.
   “Chasing Shadows” este altceva, am compus de dragul muzicii să zic aşa, n-am ţinut cont de nimic, doar de ideile mele şi cred că încet se cristalizează şi cine sunt, şi ce fac. în Decembrie vine următorul, “sora” lu’ “Chasing Shadows”, “RE-Volt” care pleacă de la ideea din “Greater Good (Part 1)” şi conceptul se leagă de ideile care au stat la baza discului încă neterminat “One Bullet Revolution”. s*it, va trebuii să-l “livrez” şi pe ăla cândva… în fine, “Bucharest Burning” a fost “ceva”, “Chasing” şi următorul – “RE-Volt” fac parte din acelaşi proiect (muzical).
   Dacă aş avea măcar un chitarist pe care să mă pot baza şi să-l am la îndemână, mi-ar prinde bine, dar nu-i. Şi visez la un saxofonist ca Munkeby… ( http://www.myspace.com/shiningofficial ). clipurile….sunt doar “clipuri”, aş fi avut nişte idei, dar n-am şi posibilităţile. partea proastă a clipurilor sexoase este că nimănui nu-i mai pasă de muzică. 😆 😆 😆
   Merci şi dacă ţi-a plăcut, mă bucur sincer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *