Madball – Empire (2010)

Au trecut trei ani de la „Infiltrate the System” şi Madball revin cu un album proaspăt şi acelaşi Hardcore clasic de anii ’80 cu inconfundabila amprentă Agnostic Front.
Paralela nu e la întâmplare, solistul Freddy “Madball” Cricien este fratele mai mic al lui Roger Miret din A.F., invitat şi pe acest album în piesa „Shatterproof” iar Madball în sine a pornit ca un proiect paralel al Agnostic Front-ului la sfârşitul anilor ’80 când Freddy prelua adesea microfonul de la Roger în concertele A.F.
Prin trupă s-au perindat mai toţi componenţii Agnostic Front, dar şi multe alte feţe ale scenei Hardcore din New York, la tobe a fost şi Mackie Jayson din Cro-Mags respectiv Bad Brains, Ben Dussault din Throwdown sau John Lafata din Sheer Terror.
Tobar stabil n-au nici în acest moment, Jay Weinberg a fost concediat luna trecută – după imprimările albumului 😀 – colegii actuali ai lui Freddy fiind basistul Hoya Roc şi chitaristul Mitts.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=8-1OxnIferU]

„Empire” conţine 16 piese energice, ritmurile săltăreţe şi riff-urile metalice se îmbină perfect, Madball nu încearcă să reinventeze Hardcore-ul, ci îl conservă – vezi piesa „R.A.H.C.” -, aplică formulele tradiţionale, dar o fac cu o energie debordantă care le conferă prospeţime. Piesele au o durată maximă de 3 minute, majoritatea oscilând în jur la 2 minute. N-am ascultat Hardcore „vero” de ceva vreme, a picat la fix acest „Empire”, mi-am dezmorţit oasele. 😀 Mie îmi place (de mic 😛 ) Hardcore-ul. 😀

Madball – Pagină MySpace

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=E1h6mFa4qSI]

4 comments on “Madball – Empire (2010)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *