Filter – The Trouble With Angels (2010)

Filter – Site Oficial
Filter – Pagină MySpace

Patrick după lansarea remixului la albumul „Anthems for the Damned” (2008) „Remixes for the Damned” de acum doi ani, ne-a promis un nou material cât de rapid şi tot odată o întoarcere la sonorităţile mai grave, mai agresive, mai industriale ale primelor albume. Am vorbit atunci pe larg despre FILTER.
Anul trecut ne-a delectat cu un „Happy Together” strecurat pe coloana sonoră a filmului „Stepfather” şi mâine oficial se lansează noul album: „The Trouble With Angels”.
Pe lângă Richard Patrick – voce, chitară şi bateristul Mika Fineo alăturat proiectului din 2008, au sosit anul acesta chitaristul Rob Patterson (a cântat live cu cei din Korn şi a trecut şi prin Fear Factory) şi basistul Phil Buckman (ex-Tribal Sex Cult).
De cum începe discul cu primele acorduri ale primului extras single „The Inevitable Relapse” este evident că Patrick nu ne-a amăgit/păcălit cum foarte mulţi artişti o fac şi noul disc este întradevăr o întoarcere lo sonorităţile zgomotoase de la începuturile trupei, are un groove sănătos şi este acel Filter de care de ceva ani îmi era dor şi – sincer – mi-am luat gândul de la el.

Dacă „The Inevitable Relapse” aminteşte de albumele „Short Bus” şi „Title of Record”, dar şi de Nine Inch Nails în era „Pretty Hate Machine” şi „Broken”, albumul în ansamblul său este un amalgam reuşit între sonorităţile acestea de Rock/Metal Industrial şi tendinţele mai melodioase şi cu note de Metal/Rock Alternativ ce şi-au făcut apariţia pe „The Amalgamut”.
Cele 10 piese (plus încă 5 pe CD-ul bonus al versiunii Deluxe) sunt un Rock modern în care elementele Post-Grunge şi Rock Alternativ se-mpacă, ba chiar se completează exemplar cu abordările abrupt-zgomotoase de Industrial şi Nu Metal.
Dacă „Catch a Falling Knife” aminteşte de feelingul şi sonorităţile unui clasic ca „Hey Man Nice Shot”, „Fades Like a Photograph (Dead Angel)” este o piesă electro-acustică senină şi sentimentală în nota succesului comercial „Take a Picture”.
Este un material echilibrat, dinamic şi cu câte ceva pentru fiecare, dar fără a fi ostentativ, agasant, comercial în sensul nasol.
Patrick şi producătorul Bob Marlette au făcut o treabă de zile mari şi le ţin pumnii celor din Filter să le iasă pasenţa aşa cum îşi doresc. Merită.

6 comments on “Filter – The Trouble With Angels (2010)

 1. nu era mai interesant cu sange menstrual ?? … ah nu nu era..! pare a fi tot mai greu sa faci muzica din asta .. tot mai greu sa fie cu singele tinar!

  • primele 2 albume Filter mi-au plăcut foarte mult şi acest disc nou chiar dacă nu este revoluţionar şi nu aduce neapărat lucruri noi, îmi place, amestecă inteligent vâna din tinereţe cu calmul matur. l-am ascultat cu plăcere şi faţă de multe alte discuri de pe acest segment, zic că e chiar bun. faptul că a stat pe lângă Reznor o vreme se simte, dar asta e: NIN au impus un standard şi au avut o influenţe majoră asupra stilului…

 2. m-am obosit cu anthems for the dead … si parca asta mi s-a parut mai misto … nu stiu poate e doar vanitatea mea dar pare chiar usurel sa faci genul asta de rock daca esti in the right frame of mind .. adica sa crezi un pic ca ce faci merita si sa-l faci cu convingere !.. singura problema o vad deci ca fatza mea la virsta asta nu arata ca a astora … desi cu putina munca nici o problema … sa trec catre goth for adults … as zice

  • din Filter merită ascultate primele 2 discuri şi acesta, în rest…. e pauză. mi-a mai plăcut cover-ul la One Is the Lonliest Number pentru X-Files.

   [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=xebW97V8iwU]

   nu e complicat ce face Patrick, dar poate ăsta este şi farmecul – învăţat de la Trent 😆 – şi ştim amândoi că uneori este complicat să faci lucruri simple.
   dar dacă te ţin genunchii, vreau să te văd cu unghii lăcuite şi ochii negrii, machiaţi… 😆 😆 😆

1 Pings/Trackbacks for "Filter – The Trouble With Angels (2010)"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *