Android Lust – The Human Animal (2010)

Android Lust – Site Oficial
Android Lust – MySpace

Mi-am amintit de Rutger Hauer în secvenţa (semi) finală din Blade Runner (1982). Maşinile au sentimente, noi nu. Ne ascundem sentimentele sau ascundem faptul că nu mai avem sentimente? Suntem noi buni, sensibili, spirituali, măcar gânditori? Oh nu! Forme fără fond. Poate avem o percepţie mai largă a intereselor, dar suntem conduşi de aceleaşi instincte. Foamea, frigul, frica…. fff. 🙂
Privim de sus, îngâmfaţi şi tot mai superficial. Am dat nume lucrurilor, obiectelor, fenomenelor, animalelor… Cu un „enter” sau un smily rezolvăm tot, am spus tot ce era de spus. Apoi liniştea. Sau ploaia şi poate o lacrimă ascunsă, incertă. Şi din nou: fuga.
Nu ne deosebim substanţial de animale, doar avem… fiţe.
Sunt fâfâit…. 😆

Shikhee s-a născut în Bangladeş, trăieşte la New York şi prin muzica ei explorează teritorii diferite, apelează de la elemente tradiţionale, folclorice până la zgomotoase soluţii Industrial.
Albumul de debut, „Resolution” a fost lansat de o mică casă de discuri Indie în 1998 şi a fost unanim apreciat de critică. Dat fiind faptul că aceea casă de discuri (Tinman Records) a falimentat, în 2003 se vede nevoită să scoată următorul ei material pe cont propriu şi astfel este lansat „The Dividing”.
Ulterior semnează cu Project Records din Brooklyn şi în 2006 este scos „Devour, Rise, and Take Flight”, cel mai de succes material al ei până-n prezent.

Au trecut patru ani şi pe 10 august urmează să fie lansat „The Human Animal” sub egida Synthellic Music.
Pentru derizoria sumă de 8 $ primim 10 piese plus o variantă diferită la una din ele: „God In The Hole”. Dar ascultatul este gratuit. 🙂 Sau aici în widget-ul pe care l-am adăugat. 🙂

Shikhee a devenit mai aeriană, mai misterioasă, mai puţin gălăgioasă, dar la fel de incisivă şi interesantă.
Materialul este la fel de întunecat ca precedentele,  orchestraţiile sunt mai aerisite, mai minimaliste, mai reţinute. Temele ei sunt la fel de tulburi şi tulburătoare, experimentul este rafinat, dar învăluitor, ameţitor.
Sunt tot mai puţini artişti care riscă să fie sinceri, au curajul să exploreze şi să facă lucruri „stranii”, neprietenoase… Să caute şi să se caute prin muzică, artă în general.
Puţini mai simt ceva, puţini gândesc şi transmit ceva şi… tot aşa, puţini sunt receptivi.
Shikhee umple un gol tot mai mare.
În „It’s On You” mi-a amintit de PJ Harvey, sunt momente unde undeva din umbră ne face cu mâna David Bowie şi evident în funcţie de cultură şi preferinţe probabil fiecare din noi găseşte câte ceva de care să se agaţe. Ideea nici nu e să fi genial cu orice preţ, poate nici să fi original 100%, ci să atingi acea presupusă coardă sensibilă.
Android Lust mi-au plăcut de când am ascultat prima oară acum câţiva ani „Devour, Rise, and Take Flight” şi „The Dividing” şi aşteptam cu sufletul la gură noul disc. Pentru mine a meritat aşteptarea. 🙂 E un disc fără cusur.

4 comments on “Android Lust – The Human Animal (2010)

  1. misto, merci de embed…. in caz ca n-ai mers pe fir vezi
    http://bandcamp.com/
    iti potzi pune muzica cu ei similar cum AL au pagina cu muzica lor si pret/paywahtyouwant… in idea ca tot te-ai obosit sa fi pe YouTube si MySpace .. punker.com …astia par chiar super OK

    • mă bucur că ţi-a plăcut tipa. e fain Bandcamp-ul, problema (mea) este că-ţi trebuie cont PayPal şi eu n-am şi nici n-am reuşit să-mi fac… îţi trebuie nu ştiu ce tip de carte de credit de care n-am (şi am două, plm!).
      ai dreptate însă: am o grămadă de conturi inutile….ReverbNation, MyMusicSite, etc…. 😆

1 Pings/Trackbacks for "Android Lust – The Human Animal (2010)"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *