Leæther Strip – Mental Slavery (2010)

Născut pe 13 noiembrie 1967 în Aalborg, Danemarca, Claus Larsen a început să imprime primele demo-uri la începutul anilor 80 însă oficial proiectul său solo (Claus fiind membru singular) și-a primit numele de Leæther Strip și și-a început activitatea abia în 1989 iar primul album, „The Pleasure of Penetration” a fost lansat un an mai târziu.

Eu l-am cunoscut ceva mai târziu datorită compilațiilor tribut (AC/DC, The Cure, Pink Floyd, etc) lansate de Cleopatra Records – distribuitorul american al germanilor Zoth Ommog cu care Claus semnase contract. După falimentul celor de la Zoth Ommog și o incursiune de un single la Bloodline Records, Claus a semnat cu belgienii de la Alfa Matrix, cei care au lansat în data de 11 iunie și actualul material – al 14-lea album – CD-ul dublu „Mental Slavery”.

30 de track-uri constituie setul nou de 2 CD-uri cu care Claus ne încântă și ne călăuzește în lumea sa bizară, îmbibată cu sonorități Dark și Goth pe un fundament solid EBM/Electro Industrial.
Claus are o voce interesantă, sugestivă, șoptește, vorbește, mârâie sau strigă într-un timbru ușor răgușit, textele sale sunt predominant sumbre, uneori direct brutale indiferent că subiectul este sexul sau teme politico-sociale.
Muzica are un puls irezistibil, are amprente germane (Die Krupps), dar se înrudește și cu sonoritățile belgienilor din Front 242 și experimentele de la începuturi ale lui Al Jourgensen (Ministry), îmbină ingenios și inspirat ritmurile mecanice, dansante cu armonii și teme predominant întunecate, dar foarte pregnante, construcția aerisită, minimalistă contribuind decisiv la asimilarea instantanee a acestor teme.
La prima audiție s-au lipit de mine: Turmoil (Fuel for Fascism), My Shadow Is Your Home, State of Mind Control, Invade My Body, Closer to the Pulse Beat, Its the End, Seven Point One, We Build the Walls, Slow și Song for Pia, dar lăsat tot materialul pe repeat discul este compact, cursiv, are atmosferă și te câștigă sunet cu sunet, beat cu beat. 🙂
În general EBM-ul este destul de monoton și mono-color, Claus însă reușește să-i dea viață, „față”, personalitate. Leæther Strip este un nume de reținut și de urmărit.

(Și fie pâinea cât de rea, am o tonă de muzică faină, lumea se învârte indiferent ce terchea-berchea de președinte se zbate să se transforme-n dictator și cât de tare ne scufundăm noi în propriul nostru căcat. În sclavia mintală care ne încătușează…
Și aștept cu sufletul la gură să fie arestat preventiv – așa, pentru 6 luni, să uite și Dumnezeu de el – și primul blogger pentru trafic de influență.
😉 )

Discografie (albume):

1990 – The Pleasure of Penetration
1990 – Science for the Satanic Citizen
1992 – Solitary Confinement
1993 – Underneath the Laughter
1994 – Serenade for the Dead
1995 – Legacy of Hate and Lust
1996 – The Rebirth of Agony
1997 – Self-Inflicted
2005 – After the Devastation (2 CD)
2007 – The Giant Minutes to the Dawn
2008 – Civil Disobedience (2 CD)
2009 – Ængelmaker (2 CD)
2009 – Yes I’m Limited V (2 CD)
2010 – Mental Slavery (2 CD)

Site Oficial
Pagină MySpace
Contact: Claus.Leaetherstrip@gmail.com

2 comments on “Leæther Strip – Mental Slavery (2010)

  1. eu nu l-am cunoscut niciodata 😀 dar ca prima auditie pot sa zic ca se aude bine.Va dau ceva,zic eu asemanator
    [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=vx4Zw34MOY4]

2 Pings/Trackbacks for "Leæther Strip – Mental Slavery (2010)"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *