(Foto) Trip de Brașov

În fapt a fost un trip LA Brașov, dar cumva am trăit încă un trip DE Brașov.
Dacă nu înțelegeți nimic, nu-i nimic, îmi este la fel de neclar. 😀
Brașovul „ăsta” cumva nu mai este Brașovul „ăla”, este același oraș, cunosc aproape fiecare colțișor, nu mă derutează nici sensurile unice – sau nonsensurile – apărute, nici rondelele și nici clădirile, construcțiile noi și uneori hidoase, văd schimbările și știu exact de ce se întâmplă și cum se scurg bani mulți în buzunare precise sub ochii naivi ai contribuabililor.

Am avut oarecum senzații contradictorii, e bine acasă, dar nu mai e acasă…
Brașovul cu toate schimbările de fațadă este încremenit. Soare și nori…

Și că tot pomeneam de trip… să-mi explice domn Berceanu, de ce drumul cu IC-ul Bucrești-Brașov durează 4 ore și se percepe tichet de viteză?

Fac și o paranteză: m-am amuzat săptămâna trecută când am cumpărat GSP-ul să pun mâna pe noul CD Paraziții și răsfoind ziarul am citit puține „tolontisme” legat de faimosul patinoar din Brașov în care a apărut și un „nume nou”: Marius Crivțovencu. Nume nou? Marius a fost președinte al Autorității Naționale pentru Turism (2004-2005) și a fost implicat de pe atunci în mai multe scandaluri, presa a relatat la aceea vreme numeroase afaceri din care acesta, familia și apropiații acestuia, firmele sale și ale rudelor sale au câștigat bani frumoși. Tot ce vreau să spun: este tot mai evident că există un cerc de „șmecheri” care și prin care se sug și se scurg sume fabuloase și acest cerc n-are culoare politică, ci este un cerc de interese. Noua nomenclatură … În era „Google” nu e așa greu să sapi puțin și să aduni bucățile acestui puzzle voit semi-obscur, nu este nevoie să fi jurnalist de investigație proaspăt absolvent de Jurnalism la Spiru Haret… 😛 Din păcate constat și faptul că presa sau nu vrea, sau nu poate să funcționeze și să informeze, predominant oferă doar circ și… sfârc. A fost săltat Dan Diaconescu (în Direct). 😉 La fix.

12 comments on “(Foto) Trip de Brașov

 1. Servus…
  toate vin… de se leaga. in toata buimaceala asta obositoare totul este atit de previzibil… mai putin detaliile brasovene surprinse de tine. da, orasul in esenta e neschimbat doar l-au mai fardat un pic dupa mofturile epocii si banilor. era mai omenos si mai boem si mai poetic pe vremuri si tu stii asta foarte bine…
  sper ca mai ai si alte fotografii de pe aici… 😉
  toate cele bune!

  • Bună Flavius.
   Da… este previzibil pentru cei interesați sau măcar atenți. nu și pentru mase, nu pentru simplul cetățean preocupat de ce pune azi pe masă și uneori orbit de… fațade.
   Brașovul acela omenos, boem, poetic mai există, respiră sub tencuiala proaspătă și-n sufletul câtorva locuitori încăpățânați. e bine, dar este totuși puțin. nici nu prea știu ce ar fi de făcut… de acolo și de… departe.
   mai am poze evident și am să mai pun din ele. 🙂
   toate cele bune și sper să mai vin și poate ne și vedem. acum a fost o vizită scurtă și scopul a fost o întâlnire între nepot și bunic. 🙂

 2. frumoase fotografii…am auzit azi ca in kenya toate telefoanele mobile vor fi ascultate …din motive de ‘securitate’.

  este lumea urata? cred ca lumea este asemeni omului, nu este in totalitate frumoasa sau urata, este pur si simplu.

  si frumusetea sau uratenia este (si ea) o alegere personala, dar in fiecare clipa omul poate alege ce si cum sa vada, sa vada frumosul dincolo de urat.

  mie nu-mi plac ‘schimbarile’ , si eu as vrea sa conserv locuri, oameni, sentimente, dar este imposibil. uneori schimbarea aduce evolutie, aduce lucruri care ajuta omul sa fie mai bun.

  sfatul meu e sa inchizi un pic ochii la schimbarile urate si sa te concentrezi la cele frumoase!

  • am făcut multe poze și… câteva fotografii. 😀
   Brașovul…. știi, faptul că este între munți, oarecum protejat, are și un dezavantaj: este izolat, blocat… și asta – după o vreme ce pleci de acolo – devine tot mai evident. și asta este oarecum rău, în dezavantajul orașului și al localnicilor.
   pe de altă parte politicul și gașca de șmecheri post decembriști n-aveau cum să nu-și bage coada și acolo, să nu facă jocuri murdare și în acest oraș cu aromă de târg provincial… șarmant. 🙂 dar asta e o altă poveste.
   eu văd și frumosul și urâtul și este firesc așa: am și părți frumoase, și urâte. 🙂 și recunosc asta cu detașare și calm și… e ok. 🙂

 3. ….iara vezi plumb…………..bv-ul nu poate fi schimbat….adica, sunt locuri ce nu le poate schimba nimeni si nimic….si aerul bai , aerul ala…..
  pt. mine ramne cel mai frumos oras vazut de mine ever….

  ….iar oamenii …..pai daia pleaca pasarile calatoare.

  • nu văd plumb, dar în continuare văd (și) dincolo de suprafață și aparențe. și Brașovul – din păcate – este un oraș îngropat în care și oamenii au șanse mici să facă ceva… păi de asta au plecat așa mulți, nu doar tu sau eu…
   în rest… sunt fericit că David s-a simțit foarte bine, asta și cu bunicii și sora mea, dar și în locurile de joacă proaspăt amenajate și clar benefice. așa că departe de mine să văd doar plumb. 🙂
   e drept, nu sunt în mare formă, dar asta e o altă poveste. 🙂 I will fucking survive. 😛

   [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=596qaxm-u4o]

 4. brasovul e tata lor 🙂 cel mai frmos oras pe care l-am vizitat ever.Ador sa ma plimb pe acolo (am fost de vreo 4 ori :D)departe de toti cretinii pe care-i intalnesc zilnic.E un oras slab vizitat de cocalari si pitipoance.Acolo merge numai lumea buna,if u know what I mean.Brasovul,Sighisoara si Sibiul sunt cele mai tari orase,imi face oricand placere sa aud pe la prieteni mai mari ca ma cheama intr-o excursie cu masina la camping.Am amintiri nemaipomenite dintr-o vara cand era un frig afara iar noi eram tapan de beti cu totii si cantam din chiloti noaptea pe la ora 3 la marginea brasovului(langa padure),iar fetele ne faceau poze.V-as arata niste poze,dar trebuie sa caut dvd-ul si in plus arat fenomenal de penibil.

  • asta cu pozele fenomenal de penibile e tare de tot!!! 😆 😆 😆
   m-am născut și am trăit mai bine de 30 de ani din cei 40 ai mei la Brașov… 🙂
   Brașovul e ca…. Twin Peaks-ul ( uite cum vin ideiile de blog nou… 😉 😆 ): lucrurile nu sunt ceea ce par. sunt cocalari gârlă și loco și vin toți țăranii de București să se rupă-n figuri… și noi îi mai rupeam în gură pe unde-i prindeam… 😆 aveam greață de numerele de mașină cu B. 😀 deh, altă vârstă, alte vremuri……. am venit la București să mă piș și a început să-mi placă… 😆 😆 😆
   rzvnl, țara asta s-a dus pe p_lă, nici la ce să mai dai foc nu prea mai e. e vina mea, a generației mele, e vina părinților mei că au înghițit poate prea mult în regimul trecut, nici nu mai contează. rezultatul este clar. și o să fie din ce în ce mai rău. cum spun Paraziții: am ajuns prea devreme, acum e prea târziu. 😛

   • nu prea ma incanta chestia asta 😐 dar de plecat tot sper sa plec in strainatate pe viitor.btw,trebuie sa-mi vina unchiuletii si verisoarele din australia pe sambata.Vin intr-un moment nasol ca eu am bacul,si nici bani nu prea sunt in familia mea mica :).Trebuie s-o dau pe engleza zilele astea caci ele nu prea stiu romana(spre deloc).Au mai venit odata in 2003 si a fost foarte fain.Avem planuri sa mergem in zone secrete la noi la tara.Eu am bunici la tara,intr-o zona de deal si sunt peisaje foarte misto,daca o sa apuc,o sa fac niste poze si o sa postez in blog sa vedeti cat e de superb.Dar trebuie sa recunosc faptul ca nimic nu intrece brasovul,are ceva special orasul ala.

    • baftă la bac rzvnl și sper ca după să te distrezi pe cinste. 🙂 engleza cred că o să-ți prindă bine și acum și în general.
     eu rămân legat sentimental de Brașov…. 🙂

 5. … ce-mi place cel mai mult la tine : faptul ca desi punctezi ” uratul ” si-l arati cu degetul mereu o faci in sensul de ” asa nu ” … din pozele tale razbate mereu ” frumosul ” … cred ca odata cu varsta ” acasa ” isi pierde identitatea , esti intr-un fel de peste tot si de nicaieri …

  • încerc să văd și lumina și umbrele, însă nu aleg pentru nimeni și departe de mine să-mi impun o opinie. 🙂
   cam plouă……. da. 🙂

1 Pings/Trackbacks for "(Foto) Trip de Brașov"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *