Eurovision 2010, Becksperience, varză

N-am urmărit porcărioarele din concursul naţional pentru Eurovision-ul de anul acesta, am aflat că a câştigat un oarecare Ovi şi Paula Seling. Pe Ovi îl bănuiam că e vre-unul din maneliştii cu nume de mezel, parizel, caltaboş, şuncă presată, dar văzând rezultatul final în dimineaţa aceasta am săpat puţin pe net şi am aflat că are cetăţenia Norvegiană şi aşa am înţeles de ce a fost strecurat el în competiţia pentru Oslo , că de mă întrebaţi, voce nu prea are, frumos nu e şi nu cred că IQ-ul are vre-o relevanţă.
Da’ să vedem premianţii:

01 – Germania – Lena – Satellite – 246 puncte
02 – Turcia – maNga – We Could Be The Same – 170 puncte
03 – România – Paula Seling & Ovi – Playing With Fire – 162 puncte
04 – Danemarca – Chanée & N’evergreen – In A Moment Like This – 149 puncte
05 – Azerbaijan – Safura – Drip Drop – 145 puncte
06 – Belgia – Tom Dice – Me And My Guitar – 143 puncte
07 – Armenia – Eva Rivas – Apricot Stone – 141 puncte
08 – Grecia – Giorgos Alkaios & Friends – OPA – 140 puncte
09 – Georgia – Sofia Nizharadze – Shine – 136 puncte
10 – Ucraina – Alyosha – Sweet People – 108 puncte

Lena. Pornită drept mare favorită, nemţoaica a câştigat detaşat concursul. Părerea mea este că n-are voce deloc. Dar deloc. Nu că eu aş avea cine ştie ce voce cutremurătoare, dar sincer n-o lăsam nici să facă proba de microfon la spectacole, ştiţi voi, clasicul şi enervantul: doi, zece, doi, zece, şa-se, şase. Ba, dacă juca în vre-un film porno şi acolo trebuia vocea ei înlocuită, dublată. 😆 😆 😆 Şi nici de filme deocheate nu cred că e nemaipomenită…

maNga. Pe turci i-am descoperit de anul trecut şi am scris despre super albumul „Şehr-i Hüzün” la vremea respectivă. Turcii au o tonă de artişti şi trupe beton, merită pomeniţi măcar Duman, Baba Zulai, Orient Expressions, Replicas, etc, dar mai sunt şi mulţi alţii. Faţă de piesa „Dünyanın Sonuna Doğmuşum” şi celelalte de pe pomenitul album, acest „We Could Be The Same” este chiar subţirică, dar cu toate acestea nu pot să nu mă bucur de succesul lor, clipul este fain şi s-au descurcat bine şi pe scenă.

Paula Seling are voce bună, nimic de zis, păcat de fazele de bravură, ţipetele inutile, ba, mai nou chiar forţate. Piesa  „Playing With Fire” nu este chiar nasoală – adică e ritmată, are sunet modern însă n-are nici un conţinut, n-are melodie, refren palpabil, nu este memorabilă, implicit nici fredonabilă –  fix până-n momentul cu aceea urcare fără rost a Paulei, pianul acela dublu, transparent a fost chiar simpatic și futurist, însă show zero, a ținut cât de cât și șmecheria cu Ovi, locul 3 este mai mult decât rezonabil, deși – în opinia mea – nemeritat. Sper că la anul – pe tiparul Ovi – nu-l trimitem pe fi-su lui Richi Dandăl cu știu eu ce fufă-tufă!!!
Păcat că la noi trebuie să stai capră, să articulezi „o-o-o-o”-uri pe mădularele bășinoșilor gen moculescu să faci carieră și chiar și așa de prea multe ori tot nepoate și verișoare ajung să fie promovate, ci nu talente…

Mie mi-a plăcut Alyosha, are voce foarte bună, puternică și expresivă și tipa cu nume de băiat, arată și beton. Piesa „Sweet People” are nerv, clipul este puternic, fata a cântat excelent și-n finală, a arătat super bine în roșu. 😀

A fost bună şi  Sofia Nizharadze din Georgia cu piesa “Shine”. Show interesant, prezenţă plăcută, voce puternică, o piesă suficient de colorată, se preta genului şi concursului.

N-a fost chiar rău nici Chanee cu Nevergreen şi piesa “In A Moment Like This” – reprezentanţii Norvegiei, o piesă Pop Rock cu iz de anii ’80 – cam outdated ce-i drept -, mi-a amintit de John Waite şi memorabilul “I ain’t Missing You” şi unele piese Tina Turner iar refrenul amintea de ABBA şi anii ’70… Drăguţă tailandeza. 😀 Şi bună prezentarea scenică.

Frumuşică a fost şi “piersicuţa”: Eva Rivas din Armenia, piesa însă cam palidă.

De Leonard şi Gianina mai bine nu zic nimic. 😛 Sunt suficient de loviţi de soartă amândoi….

Beck’sperience. Când să plec ieri seară la spectacolul Noisette și Codeine Velvet Club a început o ploaie transformată în vijelie de ore bune de am rămas țintuit pe canapea… (și așa am văzut și Eurovision-ul…)
Nu cred că s-a ținut evenimentul, tuna și fulgera ca de apocalipsă…
Blogul meu despre eveniment, Beck’sperience: Noisettes & Codeine Velvet Club postat pe data de 29 aprile a avut 736 de vizitatori și 256 din aceștia au accesat de la mine site-ul oficial.
O fi mult, o fi puțin, nu știu. Ideea este că s-a organizat și un așa zis concurs de promovare a evenimentului cu premii simbolice – 50 de memory stick-uri, 250 de tricouri și 500 de CD-uri.
Acum treaba este că dacă te duci tu ca blogger să ceri o acreditare la un eveniment, organizatorii îți râd în nas.
Am stat „io” și m-am gândit și am hotărât (decretat): nu mai ajut corporatiștii, nu le mai fac treaba moca PR-iștilor idioți. Nu că vreau eu vre-un stick – să și-l bage-n cur! – , dar… de ce să fac eu muncă de voluntariat?
Nu e vanitate, dar uneori sunt tentat să comit crime…

13 comments on “Eurovision 2010, Becksperience, varză

 1. nu stiu coane de pe canapeaua mea s-a vazut altfel…. o fi locu’ …. daca ar fi sa te credem pe tine banuiesc ca Paul si toate ‘aranjatele’ din Est… fumega la ora asta ca o ‘nobody’ intzelegind prin asta o tipa si fara trup si fara extensii si gene kilometrice si netrecuta prin diverse locuri ca sa nu zic paturi.. a iesit cistigatoare…. de fitze vocale nici nu mai vorbesc..

  Poate politica din spatele evenimentului e mai interesanta.. poate Deutchland a luat premiu de consolare ca tot e ea ‘urma cu Euro care scapa turma falimentara’ o fi fost un ‘Danke’ spus altfel …la fel si in idea ca e singura tzara care la anu’ are sigur bani sa puna un eveniment de amploarea asta sa arate ‘unitatea Europeana’ atit de sub semnul intrebarii in alte locuri !…. Realitatea ‘cruda’ e ca nu vad pe Moldova nici macar pe Georgia sau Ukraina facind un asemenea eveniment… poate o fi arogantza mea!

  Speram poate ca macar te-a furat liftul o clipa ca pe mine cu acea ‘unitate Europeana’ pentru ca au regizat-o interesant si cu bani buni !… Norvegienii au facut treeeaba buna pentru vremurile in care toti fura si toti nu au bani !… si cumva am simtzit prin acel loc 3 ca si Ro e parte din ceva mai mare chiar daca toti ziceti ca nu-l vreti sau ca va lasa reci…

  Cu Ovi sau fara (am impresia ca e piesa lui) … si in alte citeva cazuri s-a batut ritm de ‘transnationalism’ adica pe tipi/tipe ce traiesc in alta tzara si participa la Eurovision in alta tzara deci e un trend ‘incurajat’… deci macar are si Ro un loc bun de consolare cistigat prin simpatia altor tzari !! poate lumea vrea inca odata sa va arate ceva si voi cum tot masochisti sunteti tot pe criza politica o sa o tzineti – evident ca nu e de gluma acolo insa !

  Daca vrei mistoul de aici, pai atunci cum UK a dat puncte Greciei, Turciei si Romaniei .. iubita mea a sesizata ca probabil ‘minoritatzile’ din tzara asta au stat pe telefon (ca englezii nu se omoara chiar cu Eurovision)… Deci se prea poate ca si la Eurovision nu doar la cele presedentziale …. romanii plecati am avut ultimul cuvint legat de Paula …glumesc..

  Cred ca primele 2 locuri reflecta faptul ca Eurovison vrea sa ‘prinda’ o audientza mai tinara … Personal mi-a placut cintecul de pe locul 1 ca un tot si nu disecat in bucatzi (de aia poate e muzica) – adica tipa parea ffff sincera si cazuta din luna deci originala… vocea ei mi se pare exact ce fac pustii prin Pop Idol… e mai mult atitudine si cintecul e chiar dragutz ca tot… Locul 3 cred ca putea fi al mai multora dar Romania a cistigat cosher la puncte deci ‘simpatia’ a fost cu voi … fatza de Danezi sau Greci… si cred ca e o realizare…

  N-am intzeles de ce rusii erau asa huiduitzi…. personal mi-a placut balada lor rupta din anii 50/60 ca si Belgia…. Si cei mai nedreptatziti (cum e si traditional defapt) au fost negrii… adica francezii… Un cintec atit de simplu imposibil sa nu te faca sa-ti misti fundul… si tipii efectiv stiau sa lucreze publicul opusul acelor fete ‘dragutze’ din est care stiau doar sa para un tablou frumos perfect in care nu te puteai implica !

  Iar UK a iesit pe ultimul loc… cum inca se disputa ‘olimpiada’ in tzara asta (au ajuns sa taie banii de station olimipic) probabil s-au gindit ca ultimul loc e cel mai sigur … sa nu pice pleasca pe UK sa faca evenimentul !…Deci ce te faceai daca pica pe Ro nu stiu !??

  • sunt conştient că eurovision e mai mult politics decât business şi de multă vreme nu este vorba de şlagăre, muzică, voci şi nici măcar show televizat.
   la fel de evident este că nici românia, nici moldova, georgia, albania sau azerbaijan n-ar fi capabilă de organizat un astfel de show. ai să râzi, dar ukraina poate că da. 🙂
   germania trebuia mângâiată pe cap, asta e!
   eu nu dau doi bani pe teenage idolii ăştia de showuri tv de care pomeneşti, faptul că eşti adolescent nu e o scuză să fi handicapat şi lipsit de orice talent. lena asta nici o piesă Sex Pistols nu e în stare să redea aproximativ corect…. iar aparenta inocenţă, naivitate este la fel de fabricată ca tot spectacolul şi aranjamentul din culise.
   Paula este…. tot un produs al găştilor pitoreşti, are voce, dar cred că şi-a fâcut şi… “mâna” suficient.
   rusul? cânta îngrozitor dude, piesa palidă, chiar m-a surprins având în vedere că am auzit sute de produse ruseşti beton.
   francezul – de congo – a venit direct de la cules banane dude şi nu că-s eu rasist, dar sunt plictisit de ăştia până peste cap!
   englezul era un fel de boy-band solo…. 😆 😆 😆
   pica pleaşca pe ro? păi evenimentul costa în fapt vreo 10-20 de milioane şi pe acte 200….. se ocupa udrea. 😆 😆 😆 realitatea este că nici măcar o sală de spectacol n-avem…….. să fim serioşi!

 2. Deci,in primul rand,acum am aflat.Nu prea-mi merge mozila,pana ce cautam,asa ca am dat click aici ca va aveam la bookmark 😀 Apoi….e de necrezut!Nu i-am dat deloc sanse acestei melodii :-?? am crezut ca o sa ajunga din nou pe locul 20+ .Inca ceva,Ovi e botosanean de-al meu,si da…nu prea are cine stie ce voce.Romania chiar a fos o surpriza placuta,eu ma uitasem cel putin la vizualizarile de pr youtube si la ce se specula si germania clar era printre favorita la primele 3 locuri.Yo credeam ca turcii,armenii,azerbaijan si danemarca,caci in semifinala a iesit pe primul.Vad ca am avut dreptate,in mare parte,mai putin cu Romania pe locul 3 :-?? Chiar e ceva ce trebuie tinut minte!Imi amintesc de Sistem cu Luminita Anghel ca au mai iesit pe locul trei dar melodia aia chiar merita trofeul Eurovision.Era si faina,avea si spectacolul ala nemaipomenit cu butoaiele….era ceva:D

  • Luminiţa cu Sistem cred că rămân cea mai onorabilă participare a noastră. 🙂

   Baftă la bac!

   • ms ms ;;)…nu prea-mi fac griji la engleza,trebuie sa dau cambridge-ul la anu’ asa ca nu prea ma tem.In schimb,la mate as avea nevoie de bafta,de fapt de noroc ca sa pot copia caci daca nu copii sunt mort,si stiu ca v-ati schimbat parerea despre mine 😀 dar da….sunt but la mate,chiar cel mai but din clasa mea 🙂 am ajuns din greseala la profil tehnic cand trebuia sa merg la filologie.

 3. Fratele meu, ca în toţi anii din urmă, Euro-vision, este ceea ce îi spune numele: Viziunea monedei euro. Mai scurt spus, citez din memorie Divertis: “Aici sunt banii dumneavoastră” şi una mai veche, “Pane et circem”.
  Sunt ani buni de când Eurovision şi San Remo, sunt nişte simple trade-show-uri. E un segment ceva mai nou al show-business. Spectacolul cu muzică, în spatele căruia se derulează afaceri de miliarde de euro. Zgomotul, agitaţia, afluenţa publicului, crează mediul ideal pentru manipulare la scară globală a “man-machine”; parcă de Kraftwerk e vorba.
  Să-mi (mai) dau cu părerea? Mă doare de Paula, e o voce mare. Îi dădeam un locul 6, deşi aş fi vrut-o pe locul 1… Am rămas Român, dar vreau să fiu un altfel de Român. Unul obiectiv.
  Nemţoaica, sunt mai indulgent, o trimeteam la musikalische kindergarten. Măcar vreo 5 ani de “tinere speranţe”, i-ar fi scos muzica din cap. Că în urechi, are doar sunet de monezi rostogolindu-se. Georgiana, da. Merita loc pe podium. Dar cu Georgienii, o puneam probabil de mai multe războaie civile. Grecia e plină de ei. De ce oare? Pleacă cineva de la prea bine?
  Turcii – surprinzător! Încep să cred că vor reuşi să clarifice conflictul cu Kurzii, după ce i-am văzut şi auzit.
  Voluntariatul.
  În România, ai dreptate. Dincolo de România, te înşeli. Am argumente cu tonele. Amănunte, poate altă dată. Foarte scurt: Energia circulă. Dai-Primeşti. Tu decizi şi ce dai şi ce primeşti. Vrei bani? Te abţii de la altele. E o poveste întreagă. Am scris destul prin cărţile deja publicate. Cine are chef să se lămurească, le găseşte pe Scribd. Sau caută cu Google.;)

  • “Aici sunt banii dumneavoastră” a plecat de la băse pe când era ministru la transporturi şi au popularizat-o trupa Taxi. 😉
   Paula degeaba are voce dacă o foloseşte aiurea şi n-a înţeles nici acum că cineva ar trebuii să compună ceva potrivit pentru ea, să valorifice talentul şi să fie Paula Seling, ci nu doar o voce….
   După experienţa de anul trecut din Turcia mi-am schimbat mult optica vis a vis de ei…
   Filosofie şi teorii………. sunt plictisit Şerban de toate vorbele frumoase şi ideile nobile…. viaţa şi practica este diametral opusă, realitatea este diferită.
   Iar corporaţiile nu au făcut bine nimănui nicăieri: unii se îmbogăţesc pe seama celor mulţi şi fraieri.
   Patriotism? Încă mă încăpăţânez să fiu un simplu om….

 4. am ascultat azi da mai multe ori melodia castigatoare si pana la urma imi place urchii.Dar alta-i faza,parca ti se scoala p**a cand auzi accentul solistei…UK?!E accent din ala cacacios:D

 5. e clasicul festival de slagaristi …si castigatori la fel ….. este exact ceea ce este …..o chestie naspa pt. mine …ceva inutil …ceva fara sens, usor……muzica usoara….pl mea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *