paștem pe blog

Numai oameni sănătoşi, curaţi, cu toţi dinţii pe-acasă şi cu dex-ul pe masă, cu origini mândre şi familii armonioase. Cineva afirma deunăzi răspicat faptul că Dumnezeu este ipocrit. Iar eu i-am răspuns: “Da, aşa este.” Mi-am luat o cravată violet și cu ocazia spargerii oolelelor vă urăsc sărbători dietetice.

Ipocrizie totală: „Amintește-ți de ISUS Hristos cel care a Murit și a înviat pentru tine” (superb! „Murit” scris cu „M” mare și „înviat” cu „î” mic! suuuperb!) versus onestitate: „Eu sunt praf mort! Hristos a înviat!”

Acum la tv oamenii ating flacăra. Mulți turiști, credincioși ioc: lăcomia oamenilor. Defilări cu Crucea şi Cuvîntul, fără noimă, fără pudoare,  pe stradă, la televizor…  M-am visat sfidând limitele persuasiunii şi ale retoricii. Cuvintele nu reușesc să umple golul. Acolo. Cât timp mai ai de gând să rupi din tine? Să te mănânci cu tot cu credinţele tale (…)? Ți-e foame? Hai să mâncăm distanța asta dintre noi. 🙂 Durerea poate fi mai blândă decât iubirea. Vreau să rup o rază de soare și s-o așez pe sufletul tău. Să te acopăr cu un sărut. Unii sunt criminali, pedofili, fustangii, libidinoși, credincioși, răi, flegmatici, frustrați, iubitori, încuiați, isteți, meticuloși, etc. Devin siropos? I wanna fuck you like an animal…

Îmi lustruiești visele și îmi aranjezi gândurile, mă faci să zâmbesc chiar și atunci când plouă afară. Ziua începe iar răsăritul stă ascuns de norii albi care se caţărau pe frunte într-un amalgam de nelinişte. Aşa că păcătuiesc prin a fi ceea ce pot fi în acest moment. Paștem fericiți… plm.

34 comments on “paștem pe blog

 1. Christos a înviat!
  Am citit şi clicuind pe spaţiile indicate m-am speriat c-o să ajung într-un loc care-mi plăcuse dar acum nu.
  Citeam cu plăcere pe WordPress bloguri ale unui utilizator care-mi plăcea cum îmbină cuvintele….De obicei sar peste comentarii, ultima dată m-a împins necuratul să privesc. Un comm lăsa o obiecţie scrisă politicos la o anume referire din blog..Maaah, am urmărit apoi desfăşurarea evenimentelor şi nu mi-aş fi închipuit că o persoană care lăsa se se întrevadă sentimente alese, poate să fie cu totul altfel: vocabular urât, idei preconcepute…etc, iar în final a şters toată discuţia.
  Am privit în urmă comentariille: doar laude şi nicio discuţie despre mesajul blogului, nicio dezbatere. Am înţeles că doar gardul era vopsit.
  Dar trimiterile tale o să le citesc, pentru că nu cred că indici curţi cu leoparzi.

 2. pentru adnana – pesemne am dormit cu fața la cearceaf și dosul la lume și la trezire m-am dat jos din pat pășind pe piciorul stâng… dracu știe!
  am zile mai bune, zile mai proaste… azi m-am plimbat cu și fără sens și am cules boabe. unele otrăvite, altele nu, l-am condimentat și combinat în interes personal, le-am așezat după bunul plac.
  sărbătorile mă deprimă: sensul lor a pălit, a rămas umplutura. nu pot fi fățarnic și să spun că-s (mai) curat. nu. nu sunt. dar nu șterg nimic și-mi asum scheletele din dulap ca și criticile.

 3. E normalul fiecărui om. Nimeni nu este perfect şi dacă laşi doar commurile care te proslăvesc, nu este şi adevărul. Care mereu iese la lumină.
  Aşa cum m-a pălit pe mine dintr-o dată şi m-a luminat. Nici măcar nu mai vreau să-i citesc îmbinările reuşite ale cuvintelor. Caracterul e murdar.
  Poate nu am dreptate, sunt şi scriitori fosrte buni care au avut pete pe caracter. Nu judec, dar nu mai mă atrage nimic.
  Un om e om cu bune şi rele. Îngerii îi căutăm în ceruri.

 4. pentru adnana – da… oamenii sunt „ciudați” indiferent de ce înseamnă sau ce înțelegem prin asta. perfecțiunea este utopie. 🙂

 5. pentru lumy – bună dimineața și o zi senină. 🙂 „io” mă simt ruginit, dar iau măsuri. 🙂

  [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=pBZs_Py-1_0&feature=fvst]

 6. cetesc.. ascult sting… ronțăi ceva
  mă pierd printre trimiterile tale… ai deja un ditai grădina aici.. te-ar fi invidiat borges…
  mulțam fain!

  zi faină și-o bere cu guler

 7. pentru liloo – este imaginea plimbării mele de dimineață, aiurea pe net… azi zăcut în casă toată ziua, griul nu mă inspiră deloc și la nimic. nu azi. 🙂

 8. pentru Stănescu Monica – m-am plimbat, am citit și citat, caut gândul – sensul – din spatele unor cuvinte, gesturi… sau mă pierd și pierd vremea. uneori ecourile sunt mai colorate. 🙂

 9. Eu cred că te joci cu gîndurile… şi ai reuşit o împletitură faină de tot… cam încărcată, dar fiecare alege cei place!
  … dat naibii roz-movul ăsta…

 10. pentru Stănescu Monica – atâta timp cât ne mai jucăm suntem vii. 🙂
  bună dimineața. 🙂

 11. Neaţa, brush !
  Şi eu zăcut în casă ieri, dar şi alaltăieri. Ştii ceva? Cred că n-am mai făcut poze cam demult… 🙂

 12. pentru liloo – bună dimineața. nu mai am țigări așa că am să-mi plimb umbrela cât de curând. poate vine și inspirația, am o tonă de muzică nouă de ascultat, dar chef ioc.

 13. pentru Anna – am mai tot făcut poze, dar cei drept, nimic deosebit nu mi-a reținut retina… adică: poze da, fotografii ba. 😀
  bine că s-au dus sărbătorile. mă stresează amorțeala și expansiunea nesimțirii.

 14. Nu ştiu de ce….şi mie mi-a fost greu de sărbătorile astea. Cu rare excepţii, am văzut doar făţărnicia, n-am putut să fac abstracţie de ea, eu în capul meu, dar am tăcut. Te pomeneşti că urmează să-mi scot pârleala… 😀

 15. caut cizmele de cauciuc și mantaua veche de ploaie
  altfel, la cîte drumuri am astăzi de făcut… mă scufund în acest oraș asediat la orice ploaie… de orice zăpadă 😛

  p.s. sper să depun actele și la parlament… nu de alta, dar ador zilele de marți 🙂

 16. pentru Anna – fățărnicia m-a „acrit” acum mulți ani de fiecare sărbătoare, am trecut cumva peste asta, încerc să înțeleg oamenii de ce se agață de „tradiții” și de ce le place circul. n-am înțeles, dar îmi pasă tot mai puțin.
  din fericire nu mai vreau să mă încadrez nici în societate, nici în standardele impuse. 🙂

  crezi că ne scoatem sau am fost scoși? 🙂

 17. pentru liloo – baftă. 🙂
  pentru țigări am să cobor, în rest rămân izolat în comoditatea garsonierei. sper. 😀

 18. mai am juma de pachet de țigări… îți ofer juma din juma…
  si două oale cu compot de mere… proaspăt articulate cu mirodenii și zahăr brun, din trestie… toată casa miroase a Crăciun 🙂

 19. pentru liloo – am tras o tură prin ploaie, m-am întors cu 2 pachete de țigări și un tort de fructe…sunt pofticios ca o gravidă… ha ha ha! 😛
  pe „Iris și atât” îl cunosc personal. 🙂 am citit, văd că te preocupă treaba cu China… eu am scris mult și de mult despre asta… so what?
  dumnezeu a creeat lumea, restul se fabrică în China.

 20. Sună bine de tot chestia asta: “dumnezeu a creat lumea, restul se fabrică în China” … scuze că te citesc… e ceva activitate măcar pe aici, de asta! o fi durat prea mult sărbătorile din acest an, poate prea mult față de alte timpuri…
  Să ne revenim totuși și din spartul oolelor…

 21. miștooooooooooooooo!!!
  dacă e a ta, ai admirația mea nețărmurită la picioare.. dar, numai astăzi, că e marți! dacă nu e ta, tot o ai, pentru că ai pus-o la marele fix!

  nu îl știu personal, dar e k lumea!

  p.s. mă spînzur în tastatura de limba maghiară… cum să termin hîrțoagele despre muzeu? dacă nu îmi găsesc nici… liniuțe și alte alea… sunt pe laptop andrei
  al meu, a dat iar faliment 😛

 22. [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=W-7u0Gwkg0Y]

  buna dimineata !
  e senina , desi ploua , pt ca am sunat la munca si mi-am luat 4 zile de concediu 😀 asta dupa ce m-am trezit la 4 , mi-am baut cafeaua si mi-am dat seama , privind pe geam , ca n-am chef sa ies din casa , azi ………..
  ruginita si eu :D)

 23. pentru mari – dacă-ți face plăcere să citești una-alta pe aici, plăcerea este de partea mea. 🙂
  nu știu ce se întâmplă, lumea s-a „dezlipit” de net în ultimele săptămâni și asta nu-i chiar rău. 🙂 nu transpir să am sau să-mi crească traficul. 🙂
  Paștele, Crăciunul sunt sărbători de familie, e drept, în ultimii ani lumea mai și pleacă cât poate de departe de casă.
  apropo de ideea mea legată de China, e dintr-un blog scris de mine mai de mult, da, mi-a sunat și mie bine. 🙂

 24. pentru liloo – am citat din mine, când citesc din alții pun link sau semnalez în vreun fel.
  n-am scris cu tastatură maghiară niciodată… cred că este peste mână.

 25. Dacă îmi face plăcere? ufffff! abia aștept să am ceva de citit ÎN SFÂRȘIT …! unii plecăm doar până în noi înșine, apoi ne întoarcem să vedem ce s-a mai întâmplat în absența noastră! … oricum, dimineața de azi am început-o bine aici la tine! mulțumesc…! şi mai trec! între timp din Mari m-am făcut Marilucra, nimic spectaculos, doar de divertisment sau de prea multă ploaie… cine ştie?

 26. pentru marilucra – schimbările predominant sunt bune, ne încarcă cu energie (pozitivă).
  nu vreau să dau vina pe ploaie, recunosc este lenea, azi n-am scris, n-am născocit nimic… 🙂 (scriu ceva, dar asta este o altă „poveste”. 😉 )

 27. si eu care zicem ca esti cam in this mood :

  [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=rWaXmiYC9r8&hl=en_US&fs=1&color1=0x402061&color2=0x9461ca&border=1]

Leave a Reply

Your email address will not be published.