Nine Inch Nails Remixes – Free Download

Nu e nici un secret, sunt un mare fan Nine Inch Nails. Am scris despre NIN şi Trent Reznor un articol amplu la finalul lunii aprilie când s-a confirmat că trupa americană ne onorează în turneul lor final la Peninsulă.
Din nefericire din terţe motive conjuncturale n-am ajuns la festivalul de lângă Târgu Mureş şi am ratat posibila ultimă şansă să-i văd live. Shit happens…

Din ianuarie 2008 mi-am făcut cont pe site-ul remix NIN unde Reznor a pus la dispoziţie mai multe track-uri de studio pentru a fi descărcate şi remixate de cei interesaţi şi a promis că la un moment dat va fi lansat şi un album cu cele mai reuşite mixaje.
Am făcut atunci o încercare cu „Capital G”, dar nu am fost extrem de mulţumit cu rezultatul final. Acum mi-am suflecat cutele de pe creier, mi-am lipit urechea de boxe din nou şi m-am pus pe desfăcut şi reasamblat piesele lui Reznor. Intenţionez să fac un album complet. 🙂
Am început cu o variantă în forţă la „Only”, un mix de aproape 8 minute cu accentul pe unul din riff-uri şi cu câteva pasaje noi inserate.

Apoi am trecut la „Begining of the End”, am modificat un riff, am păstrat, dar am accentuat uşor groove-ul Rock, incisiv al piesei, m-am „jucat” puţin cu aranjamentul şi orchestraţia.
Fiindcă varianta iniţială la „Only” a ieşit cam lungă, am revenit la ea, am re-mestecat tot, am rescris tobele, am modificat câteva riff-uri şi bas-ul, am împins piesa în zona Dub şi a ieşit asta.

N-am să mă opresc aici, pe site sunt peste 20 de piese Nine Inch Nails, 2 piese Jane’s Addiction, 2 piese Saul Williams şi o piesă Street Sweeper Social Club, unele aşezate în Ableton Live, altele în formă brută (track-uri RAW).
Piesele pot fi ascultate şi fără să vă înregistraţi pe site, dar dacă doriţi să remixaţi piesele şi/sau să descărcaţi gratuit (şi legal) mixurile existente, merită să traversaţi formalităţile de înregistrare. Sunt multe mixuri interesante, unele făcute chiar de maestrul Reznor.

8 comments on “Nine Inch Nails Remixes – Free Download

 1. Pe NIN i-am descoperit tarziu, dar de atunci ii ascult cu mare placere mereu. Ah, la Peninsula au fost… magistrali. (Am tot incercat sa ma inregistrez dar nu reusesc sa ghicesc codul ala de siguranta. Ori sunt eu chioara, si tuta … ori scrisul ala e cam indescifrabil. Inclin catre prima varianta… Haha…)

 2. pentru MicheleLaBelle – apăsând simultan CTRL şi tasta + poţi mării imaginea de pe ecran. 😀
  am revenit la muzică, s-au dus cititorii…. excelent. 🙂

 3. pentru MicheleLaBelle – ce mă enervezi! n-am spus asta, mă gândeam că eşti… chioară. ha ha ha! 😀
  şi mă oftici încă o dată că ai fost la peninsulă şi eu….nu… 🙁

 4. ar trebui sa stiu si versiunea originala ca sa imi dau cu presupusul de un remix… dar nu prea am urechi de NIN cum nu prea au noima bucatzile lui pentru mine… trent imi spune ceva ce stiu si mi se pare tot mai banal de repetat, cred ca imaginea de maverik i s-a cam dus si cea de pusti cu aer goth si super talentat i s-a cam sters cu virsta ! deci where to ??? cu muzica asta si cu idea ca esti muzician serios ??? to the same place ?… well I don’t want to go there anymore ! I want something else … something that cuts deeper, to feel hurt has become a pose..

  …bafta cu remixurile since they make you happy..

 5. pentru UnSoricel – eu îl mai văd ca pe un geniu şi fiindcă i-am urmărit evoluţia pas cu pas, percep altfel şi desfăşurarea lucrurilor pe care le-a făcut.
  ideea să-şi pună track-urile “la liber” să te poţi juca-n voie cu ele e faină… cum şi-a pus şi ultimele albume de când a scăpat de Interscope… şi cred că şi el simte că a obosit, de asta se şi retrage, bun simţ de care mulţi alţii nu dau dovadă… şi asta în condiţiile în care de peste 10 ani toate turneele NIN au fost sold-out şi au fost şi anul ăsta, adică putea să se mai dea “rock star” lejer câţiva ani…
  remixurile sunt pe de o parte antrenamente, pe de altă parte o provocare să încerc să faci altceva din “materialul clientului”… 🙂

 6. pentru rifeor – am văzut… 🙂 omul închide taraba. probabil se simte epuizat şi are bunul simţ să se retragă. sper că nu definitiv şi în 2-3 ani încarcă bateriile şi vine cu ceva nou. 🙂
  până atunci… mă joc cu ce ne-a pus la dispoziţie. 😀

1 Pings/Trackbacks for "Nine Inch Nails Remixes – Free Download"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *