Mă dau pe blog: România veselă

Vremuri triste, ţară veselă. Explicaţiile sunt multiple ca răspunsurile la testele grilă. Sau ca la alba-neagra: „asta are, asta n-are, care are, care n-are?” E bine, trăim în ţara celor 22 de milioane de antrenori de fotbal, 22 de milioane de mecanici auto, instalatori, zidari, zugravi şi electricieni, 22 de milioane de analişti politici şi tot atâţia economişti, 22 de milioane de alegători şi potenţial potenţi candidaţi şi… 22 de milioane de viitor şomeri. Pe 6 decembrie se termină şi ameţeala care a dat peste cap toată ţara şi cineva o să ne tragă preşul de sub picioare şi o să stingă lumina. Ştiu, ştiu, suntem „descurcăreţi”, însă sintagme ca „frate cu codrul” – cacofonie acceptată gen biserica catolică – nu mai sunt actuale, Verestoy şi Pinalti au avut grijă să nu mai avem codrii. Ne vedem în parcul Carol sau într-un parc virtual, la alegere.

Mă distrează euforia aproape revoluţionară cu referendumul. „Să mergem să-i dăm jos pe bandiţi!” Cool frate! Mai sunt câteva zile şi jur că n-am văzut nicio informare legat de acest subiect. Ok, ok, promit: azi mut de pe Animax pe Boomerang, poate nu m-am uitat la posturile de televiziune care trebuiau. Nici în presa scrisă, nici la televizor nimic despre diferenţa dintre un parlament unicameral propus de actualul preşedinte şi cel actual, bicameral. Treaba asta are un iz „size does matter”, adică conotaţii sexuale.  Exact ca: “Mai vreau odată!” 😛 O au prea mare, nesimţiţii, hai să le-o tăiem. Cred în necesitatea reformării clasei politice, dar este complet greşită abordarea. Nu cantitatea ci calitatea parlamentarilor contează. Numărul şi structura parlamentului n-are nicio legătură cu calitatea parlamentarilor. Şi – între noi fie vorba – am mai spus asta: pe lângă aspectul strict populist al manevrei, pe de o parte votul este strict consultativ, adică nu are nicio relevanţă, în practică nu o să se schimbe absolut nimic, pe de altă parte adevărata problemă este ambiguitatea actualei constituţii, se încalecă puterile de stat şi cred că după 20 de ani de bâlbâieli şi brambureală, ar fi momentul pentru o reală reformă constituţională şi să hotărâm dacă ne dorim un stat prezidenţial sau unul parlamentar. Sună uşor a sofism, dar este foarte simplu.

Armata celor 12 maimuţe. Avem un car de candidaţi la preşedinţie: Traian Băsescu, Mircea Geoană, Crin Antonescu, Sorin Oprescu, Corneliu Vadim Tudor, Kelemen Hunor, George Becali, Ovidiu Iane, Remus Cernea, Constantin Rotaru,Constantin Ninel Potarca şi Gheorghe Eduard Manole. Bătălia se va da între primii trei, restul este doar împrăştiat de voturi aiurea. Favorabile – din păcate – stângii. Oprescu, vrea-nu vrea, conştient-inconştient, pus sau de bună voie, joacă pe mâna stângii şi probabil îi facilitează fostului său coleg de partid accederea în turul doi. Nicio surpriză de la aşa numitul „candidat surpriză”. Tare mă tem că se repetă formula Iliescu-Vadim în versiunea Băsescu-Geoană, caz în care în turul doi stau acasă şi mă scobesc în nas. Rău mai mic nu există, este o invenţie subversiv-propagandistică. Geoană preşedinte şi – foarte probabil – Adrian Năstase premier reprezintă doar o schimbare de mafie.

Şi apropo mafie, sloganul cel mai „vero” este cel al lui Vadim: „Jos mafia, sus patria!” Nu este nou, dar – din nefericire – valabil.
„Împingem împreună”, „Scoatem România din priză”, „Vai România!” şi toate celelalte sunt mai mult decât slăbuţe. O psihanaliză ar merita poate „Luptă pentru tine” – a 4-a sau a nu ştiu câta lozincă lansată de stuff-ul lui Băsescu, dar… de ce? Adică, cu ce folos?

Discuţiile – neinteresante. N-am auzit mai nimic despre atribuţiile reale ale candidaţilor la preşedinţie, doar populisme. Schimbarea – sau nu – de la Cotroceni, nu schimbă actuala componenţă a parlamentului şi nici starea de fapt în care se zbate ţara şi noi cu ea deodată.

Toată porcăiala cu dosare, clipuri pe YouTube, sms-uri, bloguri şi bla-bla show-uri la televizor, au scos din discuţie criza, lipsa unui guvern şi lipsa unui plan economic viabil iar dezastrul inevitabil stă după colţ cu braţele-n sân şi zâmbetul pe buze şi ne aşteaptă după magicul 6 decembrie.

Cel mai amuzant este că în locul unei dezbateri între candidaţi, avem dezbateri despre o posibilă – sau eventuală – dezbatere. Ha ha ha! 😆

Teoretic ar exista o soluţie. Mă tot gândesc la asta de luni de zile şi când am crezut că am găsit-o, am aflat că au fost alţii mult mai deştepţi înaintea mea, respectiv  William Henry Smyth în 1919 şi se numeşte „Tehnocraţie”. Dar despre asta povestesc altădată…

V-am şi m-am plictisit destul! Ha ha ha! 😆

M-am rupt în figuri, m-am dat în stambă, petic şi băşini, să mă dau niţel şi pe blog, doar am promis.

Am pornit agale pe WordPress, adică prin vecini. Rezultatele la SuperBingo nu mă interesează – dar pare subiectul cel mai fierbinte, speranţa moare ultima… –  aşa că mi-am băgat nasul în ce-i doare pe bucureşteni cel mai tare zilele acestea, Scrisoare catre nenea Metrorecs:
„Sa stii ca taticu si mamica sunt tare furiosi pe tine ca nu stiu ce le`ai facut. Taticu a zis ca te baga undeva, da` mamica a zis ca de ce vorbeste asa urat si pe urma nu a mai zis nimic, ca taticu a si pognit`o.
Draga nene, iti scriu ca sa te rog ceva din inima. Taticu, care nu`i un om rau, a zis ca a cumparat de la tine un “abonament” sau asa ceva si ca de banii pe care ti i`a dat, te`ai obligat sa il duci in fiecare zi la serviciul lui si ca se gandeste sa te dea in judecata ca de ce nu iti indeplinesti partea ta de obligatie.
Nene Metrorecs, eu nu stiu…”  Cred că subiectul a făcut trafic – în locul garniturilor care au stat şi mai stau şi astăzi – fiindcă am mai găsit o grămadă de blog-uri pe acest subiect.
„Amicul” meu Tismăneanu iar face apel să-i votăm şeful. Dacă nu iese preşedinte, rămâne fără slujbă şi s-a obişnuit cu pupatu-n cur.
La Roxana am dat de un clip al lui Crin Antonescu, YouTube Uber Alles!
Gata cu politica! Nu mai citesc, nu mai spun nimic! Parol!
Aşa am dat de Mantzy „Probably de meanest blog in the world” şi am aflat ce caută… iaurtul în vagin. Forumurile sunt o sursă inepuizabilă de râs şi plâns.
Duminică,  22 noiembrie, mare concert mare în El Comandante. 6 trupe vor distra câte 20 de minute publicul amator în semi finala unei competiţii organizate de trupa Byron. Finala o să fie un concert alături de trupa care-şi serbează al 3-lea an de existenţă pe 30 noiembrie în Club Fabrica. La Mulţi Ani şi baftă concurenţilor!
Şi uite cum nu scap de politică nici cum! Am ratat-o şi pe asta: trupa iris a concertat moca pe 11 noiembrie în favoarea lui Oprescu la Cinema Republica. Moca pentru public. 😀
Sex şi cugetări la marginea patului am găsit la Asaseya. Ca idee: „Am facut dragoste pana am cazut epuizata in bratele lui si am adormit.”
Asta mi-a amintit de o fază din viaţa mea jalnică. Eram acum ceva ani în urmă într-un băruleţ din inima Braşovului şi mă tatonam din priviri cu o fată. După câteva beri stinse cu coniac, mi-am luat inima-n dinţi şi ţigara – de şmecher – în colţul gurii şi am abordat-o vertical: n-ai vrea să fumezi cu mine ţigara de după, să evităm dezamăgirile… 😆
Cărţi. Ugly Bad Bear ne recomandă două. Dianei Haulică, CONTRACTE SPECIALE REGLEMENTATE DE LEGEA DREPTULUI DE AUTOR şi cartea Lorenei Lupu, HYDE PARK.
„Blog de ziarist ratat” – sună bine. Azi cinci întrebări de fată. Băieţii „ştie” răspunsurile! 😆
Film. „2012” – nu l-am văzut, nu ştiu dacă am să-l văd. Despre el aici.
La Meşterul Manole am citit despre dezamăgire: „Rămâne însă dezamăgirea judecăţii corecte pe care uneori aş dori-o să fie greşită. Să fiu măcar o dată, dezamăgită în dezamăgire…” Drăguţ.
În grădina de vis al Elisei azi am bălit la o prăjitură cu mere. Apropo reţete, intratul în post mi-a adus vizitatori în căutarea reţetelor cu varză! 😛 Şi – tot apropo – trafic. Vineri pe la prânz am lăsat deschis pe pagina analizei traficului, la acel moment aveam 158 de vizitatori. Mi-am văzut de alte treburi prin casă şi când m-am întors la computer, am dat refresh. Numărul de vizitatori a scăzut la 143… ha ha ha! Nu ştiu ce s-a întâmplat, probabil unii s-au răzgândit. Nu, nu mă plâng de trafic, în ultima vreme numărul vizitatorilor mei s-a dublat. Că-i de bine, că-i de rău, habar n-am.
Despre ce am făcut „io” azi, adică mi-am spionat vecinii, dar la un alt mod scrie 22 Visions într-un post cu parfum misterios şi plăcut.

În top 10 Ze-list aceleaşi nume se rotesc de când mă ştiu. Cabral, Ciutacu, Mircea Badea, Visurât (cu sau fără mă-sa! Ha ha ha!), adică bloguri devenite instituţii. Sunt mai anarhist din fire, nu mă duc la pomul lăudat, ba, am obiceiul să fluier prin biserică.

O să-mi vizitez şi prietenii, musafirii din blogroll, n-am făcut-o de mult şi-mi cer iertare. Dar pentru moment atât. 🙂 Am avut o seară naşpa şi un început de zi aiurea, cu plimbarea aceasta m-am mai relaxat. Sper să o faceţi şi voi. 🙂

30 comments on “Mă dau pe blog: România veselă

 1. visul romanului de la mediu in sus e o tehnocratie daca nu e familia regala… desi aparent nici tie nici multora dintre mioritici nu va place Bruxelul … care e exact structurat si condus tehnocratic… deci ai exemplul cel mai bun si model mai tare nu exista global… Chinezii incearca sa-si contruiasca aceasta tehnocratie la nivelul institutiilor acum si au au tot mai mult.. cu partidul comunist retragindu-se in sefere si mai inalte si doar de supervizare a mersului politic (unic) al societatii….

  Personal nu cred intr-o tehnocratie.. din motivele care se vad azi in UE, chiar si ei cautind sa e reformeze si sa faca UE mai ‘democratica’… Altfel spus joburile se iau pe diplome nu pe experientza iar majoritatea celor care iau decizii desi sunt educati brici sunt niste oameni in uniforma ‘tehnica’ carora nu le pasa de directia politica cum sunt protejatzi de sistem oricum …deci nu le pasa de ce efect au deciziile ce le iau la nivel politic sau la nivel social chiar cum majoritatea tehnocartilor s-au scolit atit ca nu au avut contact cu realitatea decit ca un lucru tehnic, academic (teza de doctorat etc)… aparent daca iese bine pe hirtie si metodologia e ‘verificata’ si realitatea ar trebui sa fie …

  La fel tehnocartii etern sub scuza inteligentei si validarii ei isi mascheaza tendintzele dictatoriale … cum s-ar zice pt ei prostii nu fac ce li se spune si de aia nu iese schema !… un numar de dictatori au fost tehnocarati de profesie … iar in Ro tehnocratia interbelica a avut etern (si are) simpatii de dreapta, ‘nationaliste’ si antisemite…

  Cred ca tehnocratia culturala din Ro e cea care inca se vede cu ochiul liber… ca o poti contesta ca nefiind prea ‘educata si deci mai putin tehnica in sensul profesional decit cea din vest’ e doar o chestie de perspectiva… cum majoritatea nu-l contesta nici azi si aparent nici nu poate fi contestat cineva ca Adrian Paunescu sau VC Tudor… astea fiind doua exemple banale… Boc la fel este tipic un tehnocrat ce ar fi putut oricind lucra (conform diplomelor) pt UE… DECI ???

 2. pentru UnSoricel – viziunea mea este o Tehnocraţie cu politicul trimis la pensie. Capitalismul a tot dat semne de rateu încă din 1910 şi politicul a rezolvat mereu prin intervenţii brutale şi soluţii temporale. acum – cred eu – s-a înfundat definitiv, încă o amânare aparentă de 5 sau 10 ani nu schimbă datele problemei. problema nu este că moare ci ce plm punem în loc?
  Boc? un jurist mediocru, nici decum specialist. tehnocraţia – în capul meu – reprezintă specialişti. noi am pus un preot la agricultură, inginer la finanţe…. etc. cam asta face politicul….

  am convingerea că politica este şi mai moartă şi – mai grav – este cel mai nociv factor pentru evoluţia omenirii. a venit timpul să fie eradicată. ha ha ha! 😛

  [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=4ClMBq4yjN4]

 3. din cate stiu eu nu va fi nici un referendum, n-a fost aprobat . Deci ramane doar presedintia . Inca nu m-am hotarat daca ma duc la vot. :)) Pentru noi , cei multi , cine va fi , cred ca nu va conta , va fi la fel.

 4. pentru lu – avizul parlamentului referitor la referendum a fost consultativ, Băsescu a semnat decretul în favoare referendumului propus de el…. ha ha ha! 😀 referendumul a fost atacat de organizaţii din societatea civilă, dar cazul o să fie judecat… după referendum. ha ha ha! 😛
  legat de vot ştiu două lucruri: nu-l mai vreau pe Băse şi mi-e groază de Geoană. ha ha ha! 😛

 5. well cred ca nu pui lucrurile in perspectiva… sau mai precis refuzi perspectiva… Boc o fi mediocru si nu asta contest … insa comparativ cu tine el poate prinde job in Bruxelle cind vrea muschii lui.. ca si toata gasca de la Cluj… unde este universitatea cea mai reputabila din Ro.. (negru pe alb scris aici in UK)… si mai mult Boc s-a scolit in USA pe bursele lor… deci probabil are contacte cu CIA etc.. mai nou PMii nu se mai scolesc in URSS ci in USA iar presedintii nu se soclesc deloc decit pe vapor… Deci..tu nici la ‘contacte’ se pare ca nu stai asa bine !!… De aia ei au job de aia tu n-ai si asta e tehnocratia – s-au intilnit pe banicle scolior se stiu de ani nu le pasa ca sunt buni sau rai le pasa unde au ajuns .. poti sa-i spui francmasonerie desi e fumata de multi ani – … e o schema simpla si se aplica cu suces de sute de ani !! It is not what you know but who you know… plus ce diplome ai ..ca asa ajungi sa-i cunosti !

 6. pentru UnSoricel – da, atâta timp cât valorile sunt stabilite după criteriile politice – politică fiind şi ce o numesc unii guverne din umbră şi conspiraţii – şi nu în urma evaluărilor profesionale. vorbim cam despre acelaşi lucruri, dar în alţi termeni… “piramida” este cum spui tu, din păcate ştiu şi eu că este aproape imposibil de eliminat o astfel de structură înpământenită… FMI ne-a dat 15 miliarde cu condiţia să lăsăm 10 să se scurgă înapoi p.n.v. şi asta cu acordul guvernului, pe semnătura lui Boc. sigur îşi găseşte slujbă, nici de diplomă nu te mai întreabă nimeni…. ha ha ha! 😛

 7. pentru Manole – he he. corect, dar repet, nu e nicio datorie, mi-a făcut plăcere să “trag o tură”, să citesc una-alta.

 8. Ieri a fost rindul cehilor sa faca revolutie… poate gasesti aceasi piramida si pe aici… eu o vad :

  http://www.nytimes.com/2009/11/18/world/europe/18czech.html?_r=1&ref=europe

  si poate se vede ca romania are aceleasi ‘probleme’ insa si citeva pe linga legate de trecut si ce nu am facut.. Ciudat pt mine e ca cehii au facut ce noi n-am facut si …

  Poate morala povesti astea e ca noi ne putem mintzii justificat, si ne mintzim inca, ca daca am fi facut ce trebuia facut atunci azi Romania era alta ! se pare ca n-ar fi fost cu mult alta… oricum intr-o luna sarbatorim si noi !!

 9. “truth and love must triumph over lies and hatred.”

  pentru UnSoricel – ce frumos sună… dar este încă o lozincă, îmi amintesc de a noastră “fără violenţă” şi da, realizăm mereu din perspectiva timpului cum am fost manipulaţi. nu şi de cine. de ce – este uneori vizibul, alteori rămâne un mister…

  ştii… ‘You shut up and we will take care of you’ – este problema. eu n-am nimic împotrivă ca unii să trăiască nesimţit de bine dacă noi – fraierii – am trăii bine. asta e… sunt oarecum un mic burghez falit, nu un revoluţionar pur sânge, dar nu prea mai trăieşte nimeni bine…

  nu sistemul nostru mâncat de corupţie este marea problemă ci eu cred că tot sistemul – chiar şi de ar fi pur şi curat – este mort şi nu mai funcţionează, trebuie înlocuit. o tehnocraţie apolitică în locul sistemului capitalist cu o piaţă reaşezată pe noi standarde… tot citesc economie, politică, idei, perspective, arhive şi statistici… uneori am senzaţia că se întrevede lumina, alteori mă afund…

  ideea cu votul pe RoTube îmi surânde şi dacă eşti şi tu de acord, postez un blog separat mâine. 🙂

  mie-mi plac câteva faze la nebunie: “fă-te că munceşti” şi aceea cu hârtia igienică…

  şi apropo de “fă-te….”, Geoană prin comportamentul lui mi-a amintit de asta…. “Geoană, fă-te că candidezi….” ha ha ha! Cacofonie perfectă! 😛

 10. ok super …

  ma gindeam ca la cehi le-a trebui ‘o picatura’ ca paharul sa se umple … la noi a trebui inca destula ‘apa si gargara lui Ceau pe tv’ ca sa dea pe dinafara ….

  iar mai la nord si nord-est Ukraina … Moldova …. nici azi nu s-a umplut clar …

 11. pentru UnSoricel – n-am găsit cum votezi, părea blocat, tre’ să te logezi?

  bag mâine. 😀

  îţi amintesc de războiul de stradă din Ungaria de acum câţiva ani (asta să nu ne întoracem în ’56), de ce a fost în Moldova acum câteva luni… cumva pe noi nu mă văd ieşind iar în stradă… poate după alegeri dacă noul guvern nu o să reuşească să facă (iar) nimic… frig, şomaj, foame….. poate-poate, dar nu sunt convins.

 12. nu-mi place ipostaza de ,,vizitator”de umplutura dar …cu capul meu de plumb …de felul lui si de gripa……
  Insa citesc ce ziceti voi si …ziceti destul …si pertinent …Mie mi-e de folos sa ma luminez …voua nu ca …Alegerile se tin si de vreti si de nu vreti ,de iesit iese cine poate si se si stie …asa ca….in van framantarile …

 13. pentru Anonim – nu există “vizitator de umplutură”… tu ai capul de plumb, eu cel mai des gol… ha ha ha… 😛 gripă nu ştiu dacă am, dar am o răceală de ani de zile care-şi schimbă doar frecvenţa.

  mie îmi displace ideea că nu prea am ce să aleg…. România de ani de zile ba dă voturi negative, ba alege “răul mai mic”… adică alternativele sunt simple alternanţe minore cam pe aceeaşi temă şi nici cum nu ieşim din rahat.

 14. Imi dai mie capul tau? 😛 Asa gol cum crezi tu ca e!
  ,,mie îmi displace ideea că nu prea am ce să aleg…”

  Exact!!Si stii ce cred eu?
  Ca oamenii cu ceva in cap …stau in banca lor pentru ca sunt constienti ca e prea multa prostie ,balacareala si stii cum e …Cu desteptul te duci si la …si la….da cu prostul …un”te duci?
  Risti sa -ti frangi sira spinarii …

  Si totusi….o vom tine asa …intr-o balaceala..pana cand oare?
  Hai ca voi sunteti mai tineri si poate vedeti din alte perspective …Cum totusi am putea iesi din mnocirla asta …

 15. pentru Anonim – nu o fi complet gol, dar asta nu-mi foloseşte la absolut nimic. frigiderul e gol – de exemplu.
  noroc că n-am datorii la bancă şi nici la întreţinere, deocamdată.

  nici nu mai ştiu… foarte mulţi oameni m-au dezamăgit, oameni care păreau ok… cum am zis şi de Tismăneanu, înţeleg că la toţi ne este foame, dar nu toţi mâncăm rahat… adică de dragul banilor, a altor avantaje… sau şantajaţi – dracu mai ştie – ajung să dezamăgească.

  cum scrie la Meşterul Manole: “Să fiu măcar o dată, dezamăgită în dezamăgire…”

 16. Ajungem ca ultima centima sa se intoarcxa numai la sta..intretinere ,lumina impozit si …cam atat ..Si apoi ..sa traim bine!!
  Acum chiar m-am convins ca lupta e doar pentru putere si individ ..Ce mai conteaza …ceilalti ..Si uite asa dau dreptate celui ce a zis ..Din toata adunarea cativa erau oameni iar restul populatie .

 17. Cel mai haios a fost Miron Cozma ieri,se lansa la Timisoara ca primul candidat Rocker la presedintzie,cu un partid Muncitoresc,care Rock?care muncitori?M-a spart tipuu!

 18. pentru Goro – am ratat faza, adică… n-am ratat nimic.

  pe ăsta de ce nu-l huiduie nimeni în Timişoara?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *