slalom printre vise

Lumea s-a schimbat. Computerul şi internetul a schimbat radical omul. Menite să susţină o comunicare şi o informare mai eficientă, parcă lucrurile au luat o întorsătură diametral opusă. Nu este singular cazul în care constat că omul reuşeşte să-şi dea cu ranga-n cap, cu băţul în baltă sau cu mucii în fasole.
Nici cum poţi abandona viaţa în favoarea Second Life-ului  nu prea pot să înţeleg. Sexul în favoarea sexului virtual. Atingerea pielii s-o dai pe…tastatură. Ne-am rătăcit?
Slalom printre vise? „Zi de zi, într-o lume mică şi murdară aşa cum o ştii…” Colectăm ID-uri de Mess, adrese de mail, fotografii sau ne zâmbim jovial pe web-cam. Stupid? Trăim tot mai mult o imitaţie de viaţă şi comunicăm prin semne, emoticoane.
bucurie:  : ) – 🙂 şi  tristeţe: : ( – 🙁
Am auzit o ştire la radio acum două-trei săptămâni despre drogurile digitale. Nişte fişiere audio care induc stări halucinogene. Nu mai „bagi în vene”, bagi la căşti. Ce mai urmează?

0001000200030004

Luna agăţată într-un colţ de umbră, mă sărută, se coboară, mutilată pare acuma cum pe străzi agale umblă.
Îmi face semn discret cu mâna, îmi şopteşte ultima oară…
Rătăcesc împiedicat prin gândurile mele, cuvintele se leagă şi se destramă în voie…N-am să le aşez pe foaie: am un blog, le las în ploaie. Când totul pare fără sens şi-n ceaţă, scormonesc un fir de aţă, mă agăţ, ies pe fereastră, strig tăcut: viaţa-i albastră…

Dar altceva vroiam să spun! Vroiam să spun că vreau să ţip, vreau să respir, vreau să adulmec parfumul teilor, vreau să mă preling pe pielea ta, chiar daca habar n-am cine eşti Tu, vreau să vrei şi să mă vrei, vreau să nu ne mai strecurăm printre cuvintele cu grijă alese, vreau să ne jucăm, să ne excităm şi apoi să râdem, vreau să-mi iau viaţa înapoi, vreau să îţi dau viaţa înapoi, vreau să te vreau din nou şi din nou, să te las, apoi să te strâng în braţe, să plec fluierând şi să mă opresc tresărind la colţ, vreau să plâng, sunt băiat mare! şi să râd când îmi amintesc de lacrimile dulci amare, vreau să bem cafeaua seara împreună şi să nu mai mergem la culcare, vreau tot, vreau acum, vreau şi ce nici n-am vrut vreodată!
Am un vis, ascuns într-o batistă, o am tot timpul într-un buzunar ferit, cred că visul e o larvă şi mai cred că o să zboară…

0005

“Sărută-mă cu sărutările gurii tale, că sărutările tale sunt mai bune ca vinul.
Miresmele tale sunt balsam mirositor, mir vărsat este numele tău; de aceea fecioarele te iubesc.
Răpeşte-mă, ia-mă cu tine! Hai să fugim! – Regele m-a dus în cămările sale: ne vom veseli şi ne vom bucura de tine. Îţi vom preamări dragostea mai mult decât vinul. Cine te iubeşte, după dreptate te iubeşte!”
(Cântarea Cântărilor, versetele 1,2 şi 3, Vechiul Testament)

00070008

Sunt viu. În micul meu univers. Respir şi visez cu ochii deschişi. Dau albul la o parte şi dedesubt eşti…tu. Vie. Visez?

0009

34 comments on “slalom printre vise

 1. “vreau si ce n-am vrut vreodata” 🙂 , da, si iti doresc sa ai tot ce-ti doresti . Imi plac tablourile , imi place ca ai pictat , si sa stii ca nu avem nevoie de nici un drog digital sau nu , e suficienta iubirea . Cu siguranta nu ne vom rataci daca stim cu adevarat ce vrem . Ratacesc numai cei ce n-au stiut ce vor si n-au avut vreodata .

 2. ma mira ca scrii tu asta ..Ca internetul …….si …culmea e ca …ai dreptate ..Si culmea e ..ca desi stii asta…
  ramai in acest spatiu ..Oare de ce?
  Si ..ai ceva din G.Calinescu ..in felul de a analiza perceptiile ,senzatiile ..(,,Cartea nuntii”)
  Si materializarea viselor in reprezentarile tale de ordin cromatic, estetic…e personala,vie..
  Te caracterizeaza un activism care nu poate avea o proiectie asa cum vrei si asta poate aduce angoase si e explicabil dar traim intr-o lume de-a-ndoaselea ..si …nu ne-ar ramane decat sa adoptam postura maimutei ….Sa putem sta agatati cu capul in jos ..
  Asa lumea ni s-ar parea ..normala..
  O zi buna si …asta e …Spatiul virtual ramane o alternativa ..
  la ce?
  Nu stiu ..
  O zi frumoasa!!

 3. pentru lu – m-am trezit…la vis. 🙂 asta aşa…să nu rămână dubii după blogul de ieri… 🙂
  ‘neaţa şi o zi frumoasă!

 4. pentru Miruna – sărut-mâna!
  spaţiul virtual în sine este un drog… şi ne agăţăm de el ca de…fumul de ţigară. 🙂
  să ai o zi frumoasă şi un week-end cât se poate de plăcut!

 5. Am citit, in 1993, un SF scris in 1987 , asta :

  http://www.time-services.ro/catalog/masinaria-rock-and-roll-little-heroes-p-8357.html

  Daca dai de el (evident, dupa ce scapi de testele acelea…) citeste-l. Te vei distra citind, cu oarecare aproximatie, realitatea zilelelor noastre.Si vei intelege de ce imi vine sa spun ca acest post este scris de soi de “Little hero”. 🙂
  Limbajul cartii ar putea soca pe cei care pun pret pe asta in detrimentul receptionarii mesajului unei scrieri in totalitatea ei, dar oricum, uite un citat : ” Conectat la bobina (un soi de “Second Life” la purtator–nota mea),cu sexul tare si fierbite ca o lamela electronica,cu fiecare muschi al corpului incordat si vibrand ca otelul si cu un disc a-ntaia al lui Mucho Muchacho rasunandu-i in urechi, si Mucho insusi privind si dansand dupa pofta inimii, ah, nu mai este Hernan Gutierez, fiul amarat al catelei de ma-sa, ci Paco Monaco, barbatul puternic, in stare mai mult ca oricand sa futa lumea imbuibatilor exact in curul ei alb!”
  Hmm…pentru ce asta, daca viata e albastra? VIATA E ALBASTRA!!! (a fost un strigat tacut, un comment pe un blog, in ploaie )
  🙂

 6. pentru Anna – whoau! unii cred că rămân conectaţi până la epuizarea finală… mă duc să mai pictez…până nu e prea târziu! hahahaha!
  am să caut cartea… 🙂

 7. Servus!
  Ne-am cam ratacit, e limpede! 🙂 Ar trebui sa incercam sa facem efortul de dezintoxicare fata de tot ceea ce nu tine de viata care se simte… Cred ca si primavara care se apropie ne indeamna la asta. De unde si rindurile acestea… 🙂
  Numai bine!

 8. vise acrişoare, zile pierdute printre dinţi, nopţi umede
  macii senzuali, instinctiv-feminini, cuvinte respirate în culori, nuanţe carnale şi strigătul vieţii: sunt viu, mamă!

  ieri am răsfoit paginile tale, am scris cîteva rînduri la lumea ascunsă… nu apar… probabil nu am ştiut cum să salvez sau, cine ştie…

  uneltele pictorului, sufletul lui împletit pe pînza albă, respirînd prin nuanţe în această zi alb-lăptoasă dintr-o viaţă albastră

  ce mută e durerea şi aspră-i ironia
  atingerea mîinii şi a pămîntului care ne răsuflă spre cer

  o cafea… şi partida de şah continuă:)

  pace în suflet!

 9. de ce iubesti bre femeile… ?:)))
  eh… ce vis frumos… nu merita o salutare de neata ca-i cu trezirea la realitate… io ma bag la tine-n vis… pot sa raman pe acolo?

  o zi faina… vise…

 10. pentru Minelus – nu este gata tablou…mai am de lucru la el. o primăvară frumoasă şi căălduroasă să ai! 🙂

 11. pentru Flavius – ‘neaţa domnule! să aveţi o primăvară cât mai frumoasă! 🙂 am fost la Braşov week-endul trecut şi am îngheţat complet…hahahaha! la Bucureşti e ceva mai cald…m-am obişnuit. 🙂 cu binele? hahahaha!

 12. pentru Lawr – hehehehe….credeai că ai scăpat de mine? te-am lăsat destul să-ţi faci de cap şi să…recuperezi. 🙂 ‘neaţa.

 13. stau cu sopirla in lesa sa-i dau drumu in lumea virtuala si-mi zice … oare nu se rezolva tot pe ziua de azi daca una, macar una dintre fete ar fi spus … astept sa-ti pozez eu nud miine sau in noaptea care vine de la rasarit !!? o scot la plimbare ca e ce facem vrind nevind …

 14. pentru un soricel – hahahahahaha! ţi-ai pus silicoane???!!
  să aveţi un week-end cât mai fain!

 15. Rabdare , brush…inca putin si infloresc si teii….
  inca putin si lumea va iesi din nou ….afara.
  toate la timpul lor.

 16. pentru dandana – răbdarea nu este atu-ul meu. 🙂 dar… 🙂
  să ai o primăvară lungă şi frumoasă!

 17. pentru liloo – scuze, a fost o zi mai agitată….am rătăcit mesajele.
  seara este la fel de inodoră, rămân visele, revelaţiile…liniştea. 🙂

 18. De la ”a vrea”şi pînă ”a face”e doar un pas.
  Cîndva ţi-am spus :Welcome in Dreamland !
  Atunci ţi-a fost mai greu să crezi…dar acum? Închipuieşte-ţi dincolo de raţiune că EŞTI şi AI ceea ce vrei,ceea ce te face fericit.
  Azi e duminică şi e atît de soare!L-ai cerut şi l-ai avut!

 19. pentru Monika Stănescu – La Mulţi Ani!
  Gândul naşte cuvântul, cuvântul fapta. Magie… 🙂
  Problema e că uneori nici nu ştim ce vrem, dar când aflăm… 🙂
  Multă-multă fericire, iubire şi seninătate!

 20. Si eu astept parfumul de tei si intre timp, fara sa vreau, visez in fiecare zi…ce frumoase sunt tablourile! 🙂

 21. pentru cocollyno – ‘neaţa preafrumoaso!
  sărut-mâna. mai am câteva în lucru, le postez în momentul în care le finalizez. 🙂
  să ai o zi şi o primăvară superbă!

 22. iata, cineva care nu m-ar ridiculiza daca as spune ca vreau sa fiu una cu un El, chiar daca nu stiu ce fel de om este El!

 23. pentru Mali – faptul că suntem “altfel”, că suntem diferiţi, este cel mai bun lucru posibil şi este şi cel mai frumos.
  mulţi mi-au lipit eticheta de “ciudat” sau “nonconformist”… 🙂 bine că nu-s normal… hahahahaha!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *