Nu pot să cred!

Mereu rămân lucruri nespuse. Unele importante, altele haioase, iarăşi altele uitate pur şi simplu.
La mesajul de ieri spunea o Doamnă/Domnişoară: „Mulţumesc mult pentru floare. Poate nu crezi, dar e prima floare pe care o primesc pe ziua de azi. Şi cred că singura…” Nu pot să cred! Şi nu a fost singura persoană care a spus asta. Încă nu m-am dumirit dacă este vorba de nepăsare sau nesimţire…
Aşa mi-am amintit de Braşov, de Schei unde am stat o vreme şi unde mai tot timpul vedeam femeile cum cară sacoşele de la piaţă, cum urcau dealul anevoios, singure sau pe lângă ele cu bărbatul cu mâinile-n buzunar sau fumând nepăsător. Apoi mi-am amintit de o altă fază din tramvaiul 32, a urcat un tip cu o tipă, tineri, tipul cu mâinile tot în buzunare, fata căra o geantă mare de voiaj şi o sacoşă. Băiatul (de băiat) a văzut un loc liber, s-a înfipt cu viteza luminii, s-a trântit pe scaun şi şi-a scos telefonul mobil şi a început să butoneze. Fata a stat lângă el în picioare şi cu bagajele-n mână. Au coborât la Gara de Nord… Un voiaj de vis…
Poveşti mărunte, poveşti de lângă noi. Cotidianul aşa cum este, nefardat, cu cearcăne la ochi şi cu uşor damf de brânză cu ceapă.
Naturaleţea cu care aruncăm biletul perforat după coborâre pe jos se reflectă în naturaleţea cu care se defrişează bezmetic pădurile din toată ţara. Adică nu prea ne putem înjura conducătorii atâta timp cât sunt la fel ca noi, atâta tot, joacă cu mize mult mai mari. Nu poţi pretinde de la alţii lucruri pe care nici tu nu le ai sau nu le faci. Ei bine da, unii pot, dar intrăm în alte poveşti!

Doamnelor şi Domnişoarelor, vă ofer şi astăzi o floare, să fiţi iubite şi să aveţi o primăvară senină şi frumoasă. Eu vă respect şi vă ador în continuare cu încăpăţânare.

035_roseoftheroses

Apropo de „nu rupeţi florile”, Geoană visează să culeagă ghiocei în grădina de la Cotroceni. Vise plăcute prostănacule! Ha ha ha! Nu pot să cred! Adică ţara-i praf şi Geoană vrea să culeagă floricele! Vă zic eu, nici pe el nu o să-l vedem cărând sacoşele de la piaţă!
Întâmplător am auzit la radio-n autobuz ieri o dezbatere despre cursa pentru Cotroceni. Ce m-a surprins (sau nu chiar) a fost faptul că toate partidele căutau un contra-candidat pentru Băsescu, analizau şi schiţau presupusul portret robot al celui care ar putea să-l bată pe marinar. Idiot cum sunt, mie mi se pare nefiresc. Adică ideea e să-l bată cineva pe Băsescu sau să avem un preşedinte capabil, responsabil, o persoană adecvată funcţiei? Este cam aceeaşi situaţie ca şi cu alegerile pentru Parlament: toţi vorbeau despre preluarea puterii, nimeni despre guvernare şi asta se şi vede acum în fapt: bugetul s-a făcut anapoda, banii s-au împărţit după interese şi criterii politice şi aşa zisele măsuri anti-criză sunt simple cârpeli de moment, nici acum nu există o viziune generală şi o strategie pe termen lung pentru remedierea problemelor care macină toată societatea şi tot sistemul românesc.
Lucrurile nu stau pe roze nici în dreapta, nici în stânga. PSD se agaţă de Geoană sau Năstase, nici unul din cei doi nu prea se bucură de popularitate sau aprecierea electoratului. În dreapta, la liberali, îl avem pe Crin Antonescu şi pe Tăriceanu. Tăriceanu niciodată n-a sărit în sondaje de 25%, şanse să ajungă la Cotroceni sunt minime iar Antonescu nu este nici măcar prezent în conştiinţa şi ochiul public. Habar n-am ce strategi şi ce şefi de campanie au partidele, dar suntem deja în martie şi încă nimeni n-a desemnat un candidat, de promovarea acestuia nici nu poate fi vorba! Sunt doar două posibilităţi: 1. nimeni nu s-a gândit serios că ar putea să-l învingă pe Băsescu, 2. cei din fruntea partidelor nu sunt doar incompetenţi, dar sunt şi proşti şi rupţi de realitate.
Ar mai fi şi o a treia variantă, dar nici nu vreau să mă gândesc! În secret toţi speră ca Oprescu (candidatul surpriză independent) să-i fure fotoliul pe ultima 100 de metri lui Băse. Un bătrânel amorţit şi adormit ne lipseşte de la Cotroceni! Autostrăzi tot nu o să avem, da’ poate de Crăciun anul acesta, Oprescu ne trage un cârnat de la Baia Mare la Constanţa…

Trăim în România şi asta ne excită!

22 comments on “Nu pot să cred!

 1. bună dimineaţa, brush 🙂
  să fie o primăvară frumoasă precum gîndul tău senin
  mulţumesc pentru floare şi pentru vis… simt că va fi o zi faină, astfel începută

  cît despre politică, e aşa de buruienoasă, încît minunile sunt..flori prea rare 😛

  spirit liber, suflet larg!

 2. Neatza Brush,din pacate ai dreptate si eu am auzit mame care nu au fost felicitate de copii pe motiv ca au mobile si ca e scump sa suni de pe mobil pe fix si cate alte grozavii din pacate exista si astfel de specimene !
  Un inceput de saptamana cat mai placut sa ai !

 3. pentru iulia m – nasol, ce să mai zic?! dacă nu suntem capabili de lucrurile elementare cum să ne mai mirăm că nu reuşim mai nimic în lucrurile mult mai complexe?
  o săptămână faină să ai!

 4. ….eu zic merci cind vad asemenea tipi … cu atit mai mult avem noi astia ‘care dam flori’ sansa se ne ‘remarcam’… haha… dar din pacate nu asa functioneza cu femeile si toti masculii stim asta…. dragostea e un animal vulgar poti sa nu-i aduci nimic ofranda si sa te iubesca poti sa-i da-i tot si sa-ti spuna ca nu este de ajuns!.. deci exista un merit metafizic si al barbatilor care stau jos in autobuz butoneaza telefonul in timp ce ea trage de pungi alaturi… sau ironic spus tu ai vrea sa fi cu o femeie care cara ea pungile … eu nu ! dar asta se numeste aparent misoginsim in anumite case…

 5. mai intai, te salut, si daca imi permiti, las un (no)coment
  probabil ca politicienii nostri au ramas inca cu gura deschisa la obama si s-or gindi sa caute si ei un ”frumos, simpatic si bronzat”, dar cum mamaia (lor) e inchisa, mai asteapta, mai ales ca acum sa scrii discursuri tip ‘a la obama’ costa, iar bursele au devenit hirtie de valori, dupa ce inainte le chemau valori de hirtie…
  o zi buna, cu simpatie, un lord.

 6. pentru Un Soricel – nu e aşa dificil să concepi nici un discurs, nici o strategie pentru un candidat şi o campanie, problema e că merge tot pe pile şi ajung în poziţii cheie aceeaşi imbecili care habar n-au ce vrea “boborul”…
  despre minunaţii noştrii macho mioritici ce p*la mea să mai zic? treaba e că tot ăştia au maşinile bengoase şi priză la… p*zdă. noroc că nu toţi vrem numa’ p*zdă… hahahaha!
  o zi faină domnule! la Bucureşti a apărut soarele. 🙂

 7. pentru Anonim – salutare.
  politicenii noştrii sunt înconjuraţi de aceeaşi incompetenţi depăşiţi care habar n-au ce ar vrea poporul (pulimea)….
  cum spuneam mai sus, nu e aşa greu nici să construieşti o imagine şi o strategie pentru un anume candidat, nici să gândeşti discursurile potrivite… totul e să vrei, oameni s-ar găsii să facă, dar, tot cum spuneam, treaba şi aici merge pe pile şi rezultatele se văd… campania de anul trecut a fost mai mult decât penibilă.

 8. Nu stiu de ce dar am senzatia ca …anul acesta va fi anul scrasnirii dintilor..Parca totul a scapat de sub control si corabia noastrea fragila se zdruncina din temelii ..
  Criza financiara,criza de idei ,criza de oameni politici de calitate ,criza de optimism …
  Cel putin in invatamant s-a trecut la..defrisari ..,,inteligente”
  Reducerea orelor de sport si a orelor de limbi straine..
  E drept ca elevii au un program supraincarcat ..dar de ce sa nu facem intai temelia si apoi sa construim edificiul?
  De ce sa lasam un plan de inv si un continut redundant care aglomereaza si oboseste inutil cand am putea foarte bine sa dam copilului manunchiul acela de cunostimnte care sa devina operabil si eficient?

  Desfiintarea sam-urilor in invatamatul special(copii cu handicap).Copiii acestia nu pot fi integrati in invatamantul de masa ..
  pentru ca au nevoi speciale …necesita conditii speciale ,personal specializat in acest sens ..
  Da..un titlu care prin extensie se potriveste foarte bine multor chestiuni care ne privesc ..
  Minunat tabloul!!
  Unei flori ii sta bine aici ..si incanta,bucura ,inveseleste mai multa lume si mai mult timp ..
  Eficient ..

 9. am vazut o singura data o floare ciudat de frumoasa intr o padure ….n am rupt o ……nu le rup…….nu am rvazut o niciodata……….nu stiu tariceanu ,gioana ,nastase par depasiti de moment ,blazati………..nu mai zic nimic ,ma doare maseaua si spun aiureli……..o zi faina !

 10. Nu stiu de ce are iz de drama nationala chestia asta… cind situatia de a nu avea leaderi este poate veche de cind lumea si prezent observabila in toata Uniunea Europeana… Cred ca este tot mai greu dupa atita timp sa nu accepti ca leaderii pe care ii avem reflecta ceva din spiritul national al fiecarei tari… adica un numitor comun ce a triumfat sau daca vrei e ‘regizat’.. doar ca opus Amercii.. acesti lideri numitori comuni si Europeni …nu prea inspira la nimic sau si mai rau a inspira nu e ceva chiar European decit cind e vorba de dictatori. De la distantza asta Basescu este un numitor comun al multor romani in idea ca Romania nu este doar Bucurestiul si asta se simte clar… a cauta candidati din pacate pune problema de a gasi un (nou) numitor comun al romanilor sau a adresa numitorul comun al lui Basescu.. nu de a veni cu o platforma buna etc… Criza care in Romania e cam regizata (ne fiind la nivelul sa ziceam al Ungariei) pare a fi viitorul numitor comun pe care lupta politica se va da si probabil de aia e asa pusa pe tapet de politicul romanesc cum poate contra acel ‘sa traitzi bine’ a lui Basescu !

 11. pentru prodan angelica – durerea de măsea e nasoală…geoană, năstase, tăriceanu şi toţi ceilalţi n-au nici apăsări, nici dureri…

 12. pentru Un Soricel – sloganul cu “să trăiţi bine!” a fost bine gândit şi a “prins” perfect.
  nu ştiu dacă ai văzut, au fost şi reclamele acelea cu Băsescu şi ardei iuţi care au fost geniale…
  între timp clasa politică s-a lenevit, au apărut agenţiile cu pile, oamenii care au băgat bani şi anul trecut am avut parte de o campanie gri şi fără coaie…
  criza e reală şi la noi, chiar dacă nu suntem încă pe deplin conştienţi…
  reuşim tot timpul să mergem din rău în mai rău…

 13. pentru Miruna – meriţi premiul pentru cel mai activ cititor! 🙂
  ne răcim gura degeaba, au politicienii o nesimţire incredibilă în ei: parcă trăiesc într-o altă Românie….

 14. Esti un dragut, Brush. Inca o data iti multumesc.
  Nu florile conteaza, ci sa auzi un “la multi ani” spus din suflet, sa stii ca esti respectata si ca insemni ceva, ca esti pretuita… dar de… daca nu mai am cont pe netlog…. Dar azi am primit lalele rosii de la un coleg, vreau sa-ti spun ca s-a inviorat biroul… ai vazut cum o floare schimba o incapere.
  Dimineata, la serv. nu am avut net. Pe la ora pranzului in sfarsit, a venit si netul. Primul lucru a fost sa-mi fac un nou cont, o noua adresa de mail, pt. ca vineri (sper ca ai primit massul meu) am constatat ca-mi fusese spart, am schimbat parola, dar in week-end am observat niste ciudatenii si am zis ca este mai bine sa-mi fac alt cont. Dar m-am chinuit cu acel cod postal, ca niciunul nu era valid, mai incerc acum de-acasa.
  Te pup. Sa ai o saptamana plina de bucurii!

 15. pentru Minelus – nasoală faza cu spartul contului… baftă la contul nou! şi mă bucur pentru florile primite… 🙂
  să ai o seară frumoasă, vorba unei prietene, fă-ţi seara frumoasă!

 16. pentru Miruna – ironie? nu, chiar mă bucur că ai opinii şi le exprimi. 🙂 mulţi nu o fac nici sub anonimat…

 17. Da, chiar ma gandeam ieri sau alaltaieri( am o usoara amnezie :P) cand am citit blogul cu pricina, ca a-i cara sacosele de la piata femeii a devenit gest de iubire, nu ceva firesc, si-n contextu’ asta ma simt tare neiubita uneori 😀 Am mai zis-o intr-un blog ca-mi dau muschii dupa urechi de atata carat. 🙁 Sau poate o fi vreun semn c-ar trebui sa mai tai de pe lista de cumparaturi cate ceva, ca doar suntem in criza financiara. :))
  m-am gandit azi indelung (vreo 10 minute) la criza asta de combatanti pentru Base, timp in care raspundeam unui sondaj si -printre multe altele-mi se tot cerea sa aleg intre Base si Oprescu, intre Base si Geoana, intre Base si Nastase, intre Base si Melescanu, intre Base si…si Doamne, nu se mai terminau. Oricum am zbarcit-o la combinari si permutari ca apoi a trebui sa aleg intre Oprescu Si X si y si z. Si pana la final tot m-am contrazis. :)) NU e de ras, e de rasu-plansu’ !

 18. Am uitat sa zic : “traim in romania si asta ne excita tot timpul” apartine divertis-ului?

 19. pentru aeraolf_Artsabla – pe mine mă irită şi obsedează ideea aceea total tâmpită – din punctul meu de vedere – de a alege “răul mai mic”… nu-mi ajunge că uneori mă îndoiesc şi de faptul că albul este alb şi negru este negru, mai şi gradez (sau degradez) nuanţele de alb sau negru…

  divertis? nu i-am mai urmărit de vreo 10 ani… hahahahaha! au spus-o şi ei? să renunţ, nu de alta… mi-a trecut aşa prin cap, se potrivea cu subiectul… 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *